Første dag på jobb i Kambodsja


går ikke ann å ha innlegg uten bilde, har ikke bilder fra jobben, så da blir det et bilde av meg, hehee

Endelig skal vi begynne å gjøre noe litt fornuftig her i Kambodsja, hehe. Har jo kost meg veldig disse to ukene, men ble litt for mye av det gode etter hvert. Nå har jeg tre arbeidsplasser da, hvor jeg har forskjellige oppgaver på alle de forskjellige, så har ikke jobbe på alle stedene enda.

Dagen begynte på Joy of Cambodia, et dagsenter for barn i et slumområde. Da vi kom møtte vi en mann som sa "what can I do for you?", han visste tydeligvis ikke at vi skulle komme og jobbe der i over tre måneder, hehh. Men det gikk fint, han viste oss litt rundt,og plasserte oss i "kindergarden" hvor de hadde engelskundervisning. Plutselig ba læreren der oss om å lære de bokstaven "D". Skulle tro det var lett, men for oss som kun snakker et par ord Khmer var ikke det så lett som forventet. Men ungene fikk no skrevet ned noe som lignet på bokstaven "D" etter hvert ;)

Deretter var vi med å bære og fordele noen nye bord de hadde fått, regne treningsøkten med alle de trappene og den varmen.Vi var også med i en engelsktime for 3-4.klassinger, hvor vi hjalp de med uttalen av diverse engelske ord. Ellers var det masse leking! De hoppet visst over to skoletimer, så da var det jo ikke noe annet å gjøre. Etter to timer med lek, trøsting og løfting på barn var vi helt utslitt. Alle ville jo ha like mye oppmerksomhet hele tiden. Heiane, jeg har respekt for barnehage tanter!

Da vi kom hjem etter 4-5 timer jobbing, slang meg og Helen oss på sengen for å sove litt før vi skulle videre til neste jobb, internatet.

På internatet skal vi ha engelskundervisning to ganger i uken, i tillegg til at jeg skal ha pianoundervisning. I dag var det bare engelskundervisning, og det var over ALL forventning. Jeg var egentlig ikke så giret på det i utgangspunktet, i og med at jeg ikke er noe supergod i engelsk eller anser meg som en god lærer, men det var så kjekt! Det var ikke så mange studenter, 6 gutter og 1 jente, Men vi hadde det kjempe kjekt og ble enda bedre kjent (de er våre nærmeste naboer så har snakket litt med de før).

Én kommentar

Johanne

16.11.2012 kl.12:24

Bladde meg nedover, og dette var ein skikkeleg fin blogg! Spanande å høyre frå kambodsja også!

Skriv en ny kommentar

hits