DIY blomsterkrans
Jeg er en av dem som elsker å ha blomster i håret og blomsterkrans-trenden har jeg lagt mitt elsk på allerede før det var i vinden. Men blomsterkranser koster, ihvertfall om man skal ha en som ikke alle andre har, derfor bestemte jeg meg for å lage noen selv. 


Du trenger:
 - falske blomster
 - strikk/hårbånd
 - Limpistol + lim
 - saks
 


1. Jeg kjøpte blomstene mine billig på Nille.


2. Dra blomstene av stilkene. Det er som oftest ikke nødvendig å klippe de av da de fleste falske blomster er festet slik at å dra dem av går helt fint :) 


3. Det vil fortsatt stikke ut litt fra blomsten etter de er dradd av, denne vil vi klippe av så blomsten sitter ekstra godt på hårbåndet. Jeg ønskte heller ikke å ha den grønne stilken og klippet derfor den også.


4. Slik vil det da se ut.


5. Har du ikke et hårbånd kan du bruke vanlig strikk som du blant annet kan få kjøpt på Stoff og Stil. Mål det rundt hodet for å se hvor stort bånd du vil ha, legg til litt ekstra så du har litt ekstra til du skal lime/sy det sammen. Jeg prøvde både å sy og lime båndet sammen og begge deler fungerte veldig greit, å lime var nok enklest.


6. Når limpistolen er varmet opp kan vi starte med å feste blomstene. Ta litt lim på baksiden av blomsten.


7. Ta litt lim på båndet hvor blomsten skal festes.


8. Fest så blomsten til hårbåndet og press de litt sammen med fingrene.

Når du så har gjort dette gjentatte ganger til båndet er fylt opp med fine blomster er du ferdig!
Jeg lagde også et par enklere hvor jeg hadde noen små blomster jeg festet med litt mellomrom på tynne, flettede pannebånd jeg kjøpte på HM. Du kan såvidt se de på bildene under :) Lykke til!

2 kommentarer

trine

02.08.2013 kl.00:22

Sååå fine de ble :):) det må prøves :):)

Omana

18.08.2013 kl.23:00

Har prøvd å lage selv, men mine blir langt ifra så fine som de du har laget!

Skriv en ny kommentar

hits