DIY

NEW YEARS EVE: PHOTO BOOTH

Jeg var så heldig å feire nyttårsaften med en helg gjeng av mine gode venner. Til anledningen hadde jeg gjort klar en liten Photo Booth hvor gjestene kunne ta gøye bilder med litt rekvisitta. Billig og enkel morro. Her er et lite knippe av alle bildene som ble tatt. 

DIY blomsterkrans
Jeg er en av dem som elsker å ha blomster i håret og blomsterkrans-trenden har jeg lagt mitt elsk på allerede før det var i vinden. Men blomsterkranser koster, ihvertfall om man skal ha en som ikke alle andre har, derfor bestemte jeg meg for å lage noen selv. 


Du trenger:
 - falske blomster
 - strikk/hårbånd
 - Limpistol + lim
 - saks
 


1. Jeg kjøpte blomstene mine billig på Nille.


2. Dra blomstene av stilkene. Det er som oftest ikke nødvendig å klippe de av da de fleste falske blomster er festet slik at å dra dem av går helt fint :) 


3. Det vil fortsatt stikke ut litt fra blomsten etter de er dradd av, denne vil vi klippe av så blomsten sitter ekstra godt på hårbåndet. Jeg ønskte heller ikke å ha den grønne stilken og klippet derfor den også.


4. Slik vil det da se ut.


5. Har du ikke et hårbånd kan du bruke vanlig strikk som du blant annet kan få kjøpt på Stoff og Stil. Mål det rundt hodet for å se hvor stort bånd du vil ha, legg til litt ekstra så du har litt ekstra til du skal lime/sy det sammen. Jeg prøvde både å sy og lime båndet sammen og begge deler fungerte veldig greit, å lime var nok enklest.


6. Når limpistolen er varmet opp kan vi starte med å feste blomstene. Ta litt lim på baksiden av blomsten.


7. Ta litt lim på båndet hvor blomsten skal festes.


8. Fest så blomsten til hårbåndet og press de litt sammen med fingrene.

Når du så har gjort dette gjentatte ganger til båndet er fylt opp med fine blomster er du ferdig!
Jeg lagde også et par enklere hvor jeg hadde noen små blomster jeg festet med litt mellomrom på tynne, flettede pannebånd jeg kjøpte på HM. Du kan såvidt se de på bildene under :) Lykke til!

DIY: skjørt av skjerf

Det var likefør dette skjerfet tok veien til Fretex da min storesøster kom med det geniale forslaget å heller sy noe av det. Det endte selvfølgelig opp med å bli et skjørt. Vertikale striper er jo i vinden for tiden så det passet jo seg.

DIY: JAKKE

 Dere har kanskje fått med dere at jeg virkelig har fått sansen for syimg for tiden. Jeg har vel alltid likt å sy, men da har jeg for det meste sydd småting som toalettmapper, penal o.l. men nå er det andre baller. Kjoler, skjørt, sløyfer og nå en jakke eller cardigan. 

Stoffet er kjempedeilig og var på salg på Stoff og Stil. Jeg likte det faktisk så godt at jeg kjøpte det i beige og svart. Denne jakken dere ser bilde av var ment som en prøvejakke, men jeg må si jeg er veldig fornøyd og har allerede brukt den flere ganger. Den er så deilig!

Image and video hosting by TinyPic

Hva synes dere?

DIY KJOLE

Da jeg var hjemme en helg i mai prøvde jeg meg på å sy en inntilsittende kjole i militærgrønn farget stoff som jeg liker så godt. Det er en enkel kjole, med ermer og litt åpen rygg.

Jeg brukte denne kjolen på Beyonce-konserten (bilder) som jeg var på forrige uke og piffet den litt opp med store smykker.DIY: skjørt

Jeg er kjempe glad i intilsittende korte skjørt. De er enkle, billige og kan brukes til hverdags og når man skal pynte seg.
I tillegg er de superlette å sy selv. Jeg har noen ensfargede som jeg har kjøpt, men jeg ville prøve å sy noen mønstrete.  

 Dette sydde jeg i går og er perfekt nå som sommeren kommer:


Dette sydde jeg i påskeferien etter å ha kommet hjem fra Kambodsja:
DIY: Knot Front Tank Top

Jeg har ikke tall på hvor mange store og formløse t-skjorter jeg har og har hatt i klesskapet. Jeg hadde en tendens til å kjøpe de som souvenirer og minner da jeg var yngre (har vel kanskje fortsatt det). Jeg fant ut jeg måtte gjøre noe med et par av dem, så jeg faktisk vil bruke de.

Det er superenkelt å fikse på t-skjorter:
 -  Klipp av ermene, rundt halsen og evt. på lengden. Som du ser klippet jeg også til, slik at jeg fikk en knute forran på t-skjorten. 
HEKLEDILLA

På bibelskolen er det kjempe mange som driver på å hekler og strikker og det er ikke måte på. Selv hadde jeg lagt strikketøyet bli liggende hjemme, men etterhvert begynte jeg å klø sånn i fingrene etter å ha noe håndarbeid å holde på med at jeg kjøpte meg heklenål og garn og lærte meg å hekle. Jeg begynte rett på et stort prosjekt, nemlig bestemorteppe, eller hva det heter. Planen er at det skal bli et stort teppe, men det kan da alltids bli et babyteppe også, om jeg skulle gå lei. Hehe, jeg har faktisk allerede tatt en liten pause fra teppet nå i høstferien, hvor jeg blandt annet har heklet et rosa etui til iPod'en min. 
 

COLLAGE NOTEBOOK

Som sagt syns jeg det er kjempe kjekte å lege med collage for tiden. Da Marianne dro bestemte jeg meg derfor å pynte en bok hun kunne ha med seg til USA, med collage. Jeg valgte ut utklipp som jeg syns passet til henne og brukte litt ekstra tid på å få det skikkelig. Når man åpner boken har jeg limt inn sølv-papir på baksiden av det harde coveret. På de første sidene har jeg skrevet noen utdrag fra noen fine sanger, bibelvers og en hilsen. Jeg la også med noen bilder for å gjøre den enda mer personlig. Som prikken over I'en måtte jeg selvfølgelig ha et silkebånd rundt.

 Det er så fint å ha notatbøker man kan ha liggende. Notatbøker man kan skrive ned fine ting i, lure ting man hører, fine sitater, bibelvers, utdrag fra taler osv.

COLLAGEDet er så gøy å leke med collage. Jeg husker jeg gjorde det mye i USA, så jeg har hatt litt innlegg om dette før. Men i det siste har det vært på'ann igjen. I dag pyntet jeg en rosa notatbok jeg nylig kjøpte. Den skal jeg ha med meg til GUS å skrive ned fine og viktige ting i.

LEVIS 550

Nå har jeg akkurat kommet hjem fra "hytte"tur med Håkon og familien. På tirsdag er jeg klar for UL, så jeg lever bokstavelig talt i en koffert eller bag for tiden.

Pappa kom forleden med en shorts til meg, som så cirka slik(link) ut. Overraskende nok, han som er så glad i alle sine Levis-bukser og shortser, sa jeg kunne få den og fikse på den så jeg kunne bruke den hvis jeg ville. Jeg sier ikke akkurat nei til et dongeri-shorts-prosjekt og det viste seg at det var en 550-modell også som jeg liker så godt, så jeg satte i gang med å klippe og rive før jeg bleiket den. Det tok så lang tid med bleikingen denne gangen at jeg til slutt bestemte meg for å legge meg, mens kloren virket. Da jeg våknet var den akkurat litt lysere enn planlagt.. men la gå. Siden den var litt stor i livet kjøpte jeg et hvitt, tykt bånd til å ha i så den sitter bedre, og sånn ble det:

Nå er ikke jeg akkurat den eneste som har et par Levis-shorts for tiden da men, hva syns du?

MIN RUSSEBUKSE (WONDER WOMAN)NÅ er russebuksen min endelig ferdig. Har holdt på med den ganske lenge. Ville at alt skulle bli perfekt og akkurat som jeg ville ha den.  Skal tross alt gå med buksen i nesten en hel måned så er jo greit at den ser noen lunde fin ut.
 Som dere ser har jeg svært få strykemerker, er ikke særlig fan av dem. I stedet har jeg tegnet og malt wonder-woman bak på ryggen som jeg ble kjempe fornøyd med, sydd på noe skikkelig glorete gull, glitter-bånd for å fram den superhelt-effekten, sydd på noen stjerner, usa-flagget og en Hello Kitty selvfølgelig : )

Nå gleder jeg meg skikkelig til russetiden. Bare fire dager igjen til buksen skal på ;)

DIY: FLORAL BAG
Under skjermfri uke betemte jeg meg for å pimpe en av de kjedelige, beige tøyposene jeg har liggende slengt rundt om på rommet. Av en eller annen grunn har jeg ganske mange av dem.

Jeg sydde på et stykke med blomster-mønstret stoff over en kjedelig tegning på tøybaggen og fikk laget noen matchende hanker og vips.. en ny veske som er perfekt for sommeren.

BLEACHED JEANS

Når jeg fikser på ting glemmer jeg alltid å ta bilde av det hvordan det så ut før jeg begynner og fikse og fakse. Det gjorde jeg selvfølgelig denne gangen og. MEN denne buksen var en gang blå med litt lysere områder på midten av lårene, kjempe stygt. I tillegg til at den var for stor. Jeg bestemte meg for å bleke den og sy den inn og slik ser den ut nå. Ble kanskje ikke helt slik jeg ville ha den, litt ujevn og sånn meeen jeg tror det kan ble stilig en gang i blant ; )

TOMS toalettmappeNår jeg kjøpte et av TOMS-sko parene mine fulgte det med en skopose jeg kunne bruke til.. å ha sko oppi. Hehe. Men så har det seg sånn at jeg aldri har pleid å ligge skoene mine oppi denne posen. Så jeg bestemte meg for å gjøre denne posen om til noe jeg faktisk ville bruke. Det endte opp med å bli en toalettmappe!

Ble ikke det ganske stilig? Jeg likte den hvertfall. 

SCRAPBOOK: BEST YEAR OF MY LIFEEtter å ha ryddet litt på rommet fant jeg scrapbooken jeg begynte på i USA og som jeg planlagte å fulføre med en gang jeg kom hjem fra USA.. det skjedde aldri. Så på søndag når jeg egneltig burde leste til gymprøve fant jeg scrapbooking mye gøyere å fikk gjort en hel del. Er enda ikke ferdig men så langt er jeg veldig fornøyd med resultatet.Gleder meg til å besøke nå om tre dager!

Dere får forresten svar på non "grill en kristen" spørsmålene snart ;)


Lag din egen: Collage Mappe

Er du som meg og har et behov for å være litt kreativ til tider?
Eller du bare liker å freshe opp bøker, mapper osv. ?

Her for leden bestemte jeg meg får å lage en collage på en mappe jeg har til å ha papirer i på skolen. Den ble med en gang mye finere og mye mer inspirerende.

Skal prøve å forklare litt hva jeg gjorde ; )

Alt du trenger er:


- Noe å pimpe- Tykk, gjennomsiktig tape, saks og lim


- Magasiner med fine bilder

Så er det bare til å klippe ut og sette sammen bilder på en stilig måte til de fyller overflaten du skal pynte.Deretter bør du lime de litt delvis fast på overflaten så de ikke går veggimellom når tapingen pågår.Jeg tok desverre ingen bilder når jeg tapet, men det du gjør er egentlig bare å begynne på den ene siden. Du tar en tape-bit som er litt lenger enn mappen (på langs) og legger den forsiktig oppå og stryker over så det ikke kommer noen bobbler. De to delene av tapen som stikker utenfor på sidene brettes inn på baksiden. Dette gjør du over hele mappen eller boken eller hva du lager. Det gjør ingenting om tapene kommer litt oppå hverandre når de ligger ved siden av hverandre for det sees ikke så godt ; )

Her er mitt resultat:
PIMP YOUR SUITCASE

Åhhh, jeg er verdens dårligste til å blogge for tiden. Gidder bare ikke å ha med meg kamera over alt i tillegg til jeg egentlig er litt lei av kameraet mitt. Får se hva som skjer framover.

Men uansett. Noen av dere husker kanskje den ene julegaven jeg pakket inn litt ekstra fint?
Tenkte å bare vise litt sånn før og etter bilde. Jeg fant nemlig en lekekoffert som forøvrig var min søster sin som også skulle få gaven (hehehe). Jeg sprayet den i sølv siden jeg syns det er en kjempe fin farge. Deretter måtte den tørke et døgn for at jeg så tok enda et lag med spray. Tar litt tid men det er verdt det, så det er bare til å leke seg!Hjemmelagde julegaver
I dag har jeg vært kreativ. Sydde nemlig en toalettmappe som jeg skal gi til en av mine venninner til jul. Har planer om å gi litt hjemmelagde gaver til folk i år, så det blir nok en del strikking og sying framover, men det er bare gøy! Jeg syns det er så kjekt å få hjemmelagde gaver, er så mye kjærlighet bak det og så er det jo ekstraordinært ;)

Planer om å lage hjemmelagde julegaver i år?

Lag din egen blondeshorts!

Jeg er tilbake fra en fantastisk leir. Skulle egenltig vise litt bilder men klarer ikke laste de opp nå så det får jeg heller poste i morgen. I stedet for kan jeg vise dere det siste kreative arbeidet mitt, hehe. Here we go:

Har du en shorts i skapet du kanskje syns er littegranne for kort eller for kjedelig?

Det hadde nemlig jeg. Jeg piffet den derfor opp med litt blonder og nå er den så god og fin som ny.

Prosessen i bilder:

Del1.
1 stk kjedelig/kort-whatever shorts. Min er en Miley Cyrus shorts fra target, sykt kult!

Del2.
Finn det du vil pynte med. Jeg kjøpte blonder på en stoff-foretning. Du kan jo kanskje bruke en gammel blonde duk og. Men da må du selvfølgelig høre med mor i huset først. Du vil ikke ødelegge den fine duken, tipp-tipp-oldemor lagde :)Del3.
Fest blondene til shortsen med nåler

Del4.
SY de fast

Del5.
TADAA! FINISHLace Bows


Jeg vet ikke hva det er men jeg føler jeg så mye krativitet inni meg jeg bare må få ut nå for tiden. Så i går var det disse sløyfene jeg lagde.  Da jeg begynte, tenkte jeg egentlig at det skulle bli bokmerker med binders på så de kan festes på en side, men fant ut jeg like så gjerne kan ha de i håret også. Kommer nok til å bruke de til begge deler.

Jeg lagde de på samme måte som jeg gjorde med de silkesløyfene jeg har lagt ut tutorial på for over et år siden. Oppskrift finner du HER.

Hva syns du?

Fra NOT til HOT Genser!

Hvem har vel ikke slike kjedelige skolegensre? De er kanskje kjekke å ha en stund, men etterhvert så blir man lei av dem og det er gjerne ikke så "kult" å gå rundt med skolegenser lenger, hvertfall ikke denne som er så kjedelig.

stveit genser

Så jeg brukte sånn en time for å løsne ett flagg fra en flaggstang, klarte det til slutt med mine superwomankrefter!
Så sydde jeg det på genseren.Det gjelder å være kreativ.
Selvom jeg ikke kom på dette selv, for det var det Stina som gjorde! : )

Ble ikke den fin?

hits