INTERIØR

OFFICEINSPIRATION

Fine og inspirerende kontor/arbeidsplasser:

office hangings

some good advice while you work

bookshelf

guest post: By Holborn by AMM blog, via Flickr

great work space - love the lights

 

a hint of mint

Når jeg en dag får meg min egen leilighet og en gang et hus skal jeg garantert ha noen hint av mint rundt om kring. Jeg elsker den fargen. Kanskje blir det en dør, vinduskarm, stoler eller bord. Kanskje til og med gulvet i et lite rom?

Alvhem Mäkleri

kitchen / mint

.

color: benjamin moore's azores (a pottery barn color)

 

FUTURE HOME

Fjeldborg

festive xmas lights

Fräulein Klein : DIY Tables

... ♥ ...

Pretty pastel shelves

.

wooden painted chairs in living room

floral

På Pinterest drømmer jeg meg bort.
  HER kan dere se min interiør-board

 

INTERIOR INSPIRATION

 

HJERTEKNUSERE, ORDFORVIRRING & "LÆRERYRKET"

 

Da var første uke med jobbing her i Kambodsja over. Det har vært så flott og lærerikt, men også slitsomt.

På Joy of Cambodia har jeg allerede rukket å bli kjempe glad i alle de fine barna. Det er en stor gjeng med hjerteknusere fra ca. 3-10 år, gutter og jenter. Så det er ikke noe problem å stå opp kl 06:10 for å dra på jobb.

Noe annet som er kjempe kjekt er at vi ikke bare leker med ungene (det hadde vært utrolig slitsomt), men vi får også være med å undervise! Jeg er blant annet med å ha engelsk med barna i "kindergarden", men der leker og synger vi mest egentlig.
Engelskundervisning har jeg også for 4.klassingene. Jeg fungerer jo egentlig som en assistet, men jeg får masse spillerom og har egentlig hatt det meste av undervisningen her hittil (til og med en hel time alene). Kanskje like greit siden engelsken til læreren ikke er helt tipptopp (hehhh). Kambodsjanere sliter spesielt med et par ting når det gjelder engelsk. F.eks:

- de klarer ikke si "th", så "think" blir til "sink", "thank you" -> "sank you"

- de hører ikke forskjell på "sh" og "s", så det sier de litt om en annen "she" -> "se"

- de kutter endinger av ord, vet ikke om det er fordi de ikke gidder å si resten av ordet, eller om de bare ikke vet det, så vi har ganske ofte gjetteleker her. Når de sier "ri" mener de "rise" eller "right" (de har btw. over hundre ord for ris her)

Men tilbake til undervisningen..
 Jeg har også matte med 4.klassingene, kjenner de ganske godt etterhvert. Her får jeg også masse spillerom, men jeg underviser ikke så mye egentlig. Men jeg er masse alene med de, for læreren stikker med en gang han har forklar de hvordan de løser oppgavene. Kjekt å gjøre litt matte igjen, selv om det ikke er på så sykt høyt nivå.
Sist, men ikke minst så har jeg pianoundervisning! Det begynte vi med i dag faktisk, er bare en gang i uken. Det var så kjekt, og guttene (ja, er bare gutter og en jente) var så flinke og giret på å lære.Ellers vil jeg bare informere om at med en gang begravelsen som var uti gaten ble avsluttet, så startet en ny en i en annen gate.. typisk. (se tidligere innlegg)
 og så hadde vi en ganske tidig opplevelse på Khmer-undervisningen i dag: det er så utrolig liten forskjell på de fleste ord her, så om man bare plasserer tunget litt feil eller noe så kan det man sier få en helt annen betydning. Så i dag da vi skulle lære å si "mais" klarte Marie å si "vagina" opp til flere ganger.. Tror det blir tryggest at vi bare la vær å kjøpe/bestille/snakke om mais når vi er her nede, heheh.

Første dag på jobb i Kambodsja


går ikke ann å ha innlegg uten bilde, har ikke bilder fra jobben, så da blir det et bilde av meg, hehee

Endelig skal vi begynne å gjøre noe litt fornuftig her i Kambodsja, hehe. Har jo kost meg veldig disse to ukene, men ble litt for mye av det gode etter hvert. Nå har jeg tre arbeidsplasser da, hvor jeg har forskjellige oppgaver på alle de forskjellige, så har ikke jobbe på alle stedene enda.

Dagen begynte på Joy of Cambodia, et dagsenter for barn i et slumområde. Da vi kom møtte vi en mann som sa "what can I do for you?", han visste tydeligvis ikke at vi skulle komme og jobbe der i over tre måneder, hehh. Men det gikk fint, han viste oss litt rundt,og plasserte oss i "kindergarden" hvor de hadde engelskundervisning. Plutselig ba læreren der oss om å lære de bokstaven "D". Skulle tro det var lett, men for oss som kun snakker et par ord Khmer var ikke det så lett som forventet. Men ungene fikk no skrevet ned noe som lignet på bokstaven "D" etter hvert ;)

Deretter var vi med å bære og fordele noen nye bord de hadde fått, regne treningsøkten med alle de trappene og den varmen.Vi var også med i en engelsktime for 3-4.klassinger, hvor vi hjalp de med uttalen av diverse engelske ord. Ellers var det masse leking! De hoppet visst over to skoletimer, så da var det jo ikke noe annet å gjøre. Etter to timer med lek, trøsting og løfting på barn var vi helt utslitt. Alle ville jo ha like mye oppmerksomhet hele tiden. Heiane, jeg har respekt for barnehage tanter!

Da vi kom hjem etter 4-5 timer jobbing, slang meg og Helen oss på sengen for å sove litt før vi skulle videre til neste jobb, internatet.

På internatet skal vi ha engelskundervisning to ganger i uken, i tillegg til at jeg skal ha pianoundervisning. I dag var det bare engelskundervisning, og det var over ALL forventning. Jeg var egentlig ikke så giret på det i utgangspunktet, i og med at jeg ikke er noe supergod i engelsk eller anser meg som en god lærer, men det var så kjekt! Det var ikke så mange studenter, 6 gutter og 1 jente, Men vi hadde det kjempe kjekt og ble enda bedre kjent (de er våre nærmeste naboer så har snakket litt med de før).

LET'S SLEEP

Fine soveromNEW IN: INTERIORDet er kjempe gøy med interiør og som jeg har sagt tidligere, drømmer jeg meg ofte bort når jeg går rundt på IKEA eller ser på interiør på nettet. Jeg forestiller meg hvordan jeg vil ha det i huset mitt når den tid kommer osv.

Nå når jeg flytter på internat kan jeg tenke littegranne på hvordan jeg vil ha det, og kjøpe litt greier, noe jeg selvfølgelig har gjort. Men jeg tror egentlig ikke vi har de fineste rommene, dvs. rommene er ikke hvite, noe jeg kunne ønske. Men nå skal jeg ikke bo der så utrolig lenge heller, og rommene blir vel så fine som man gjør de til ;) 

Organizing a Closet

Endelig har jeg fått orden på skapet mitt. Har hengt opp den andre gardinen, så nå kan jeg faktisk skjule hele skapet hvis det er super-rotete eller jeg bare ikke ønsker at alle sammen skal se inn. I tillegg har jeg fått kjøpt meg en hylle fra IKEA til å ha inni skapet. Jeg kjøpte også noen bokser som jeg har sko oppi. Syns det er kjempe praktisk, og mamma og pappa syns sikkert også det er ganske greit at jeg ikke okkuperer så mye skoplass i gangen lenger, hehe. Så har jeg kjoler og andre fine klær hengende i midten.

I dag var forresten også dagen hvor vi fikk vite hva vi kom opp i eksamen.. Jeg kom opp i norsk, det verste jeg kunne kommet opp i! Heldigvis var jeg ganske heldig med oppgaven som var om striden om norsk skriftspråk på 1800-tallet og språkdebatten og sånn. Så nå er det vel bare å jobbe og jobbe intensivt disse to døgnene :(
Deilig å tenke på at jeg er helt fri når jeg går ut døren etter eksamen på torsdag da!

Kjempe masse lykke til, til dere andre som også har eksamen i disse tider :)

Cosmopolitan Apartment

Syns denne leiligheten var kjempe inspirerende og kjempe fin!

[source]

FRESHOME

FRESHOME er det så utrolig mange fine leiligheter at jeg nesten bare vil flytte ut å inrede min egen så fort som mulig. Men samtidig så skjønner jeg jo at dette ikke er mulig. Men likevel er det kjekt å bare sitte å bla igjennom alle de fine bildene og drømme seg litt vekk. Dette for eksempel syns jeg var kjempe fint!


Oppfriskende detaljer

wow. De to siste dagene har sust av gårde. Det må være et tegn på at jeg har gjort masse og kost meg samtidig. Noe som er sant.

I går ble jeg spontant superlei av gardinene jeg har forran klesskapet mitt på rommet og bestemte meg for å dra på IKEA for å kjøpe nye. Jeg dro med meg Marianne og det endte opp med at jeg kom i et skikkelig "nå-skal-rommet-mitt-bli-fint-og-stilrent"-modus, heh.


Jeg fikk kjøpt en pute til dette fine putevaret jeg har hatt en stund


Jeg byttet ut denne (grønne!! Jeg har rosa rom så derfor er grønt så ille) lampen med...


denne, som er hvit og med fint mønster..

Forresten så har jeg masse bra bøker på "natt-bordet" ! Noen som liker bok-anbefalinger?


De gamle gardinene..

De nye gardinene er ikke heelt ferdig så dere får ikke se helt enda. heheh. Men en liten smakebit. Jeg holder på å sy sammen to forskjellige typer gardiner og tror det skal bli fanske fint.

Interiør Inspirasjon

Det er enda en stund til jeg flytter ut og skal begynne å innrede mitt eget hus eller leilighet. Men likevel så er det så gøy å se på og få inspirasjon fra andre innredninger og drømme seg vekk om hvordan man vil ha det en gang når man skal slå seg til ro ett sted.
Jeg husker desverre ikke hvor alle bildene er fra. Glemmer alltid å lagre kildene når jeg lagrer bilder jeg tilfeldighvis kommer over :(


hits