JESUS

COMFORTLET'S TALK ABOUT SEX

 

 

Du tror gjerne at Gud hater sex, og at han nekter kristne å ha det. Du tror gjerne at Gud rett og slett er en kjiping som gjør alt for at vi ikke skal få oppleve dette gode som alle andre får; men heller ønsker at vi skal leve et liv i sølibat resten av livet. Dette er heldigvis feil! ;)

Gud elsker sex, og ser på sex som en bra ting, det var tross alt Han som skapte det! Allerede fra første side i Bibelen er det klart at Gud er for kjærlighet og sex mellom mann og kvinne. 
 
Sex blir beskrevet som noe vakkert i Bibelen, det er til og med en hel bok i Bibelen hvor man kan lese om intimitet og sex (Høysangen). 

Også i Det nye testamentet blir forholdet mellom mann og kvinne tatt opp mange ganger. Når Jesus en gang ble spurt om kjærlighet og ekteskap, minnet han tilhørerne sine om Guds plan fra 1. Mosebok. Ekteskap og sex er Guds gode gaver, gitt til menneskene før syndefallet. (Matt 19,4-6)

Hvis Gud ikke ville at vi skulle nyte sex, ville han ikke skapt det som noe så fristende og godt. Gud vil åpenbart at vi skal ha mye sex å ha glede av det!

 

Seksualitet er altså noe som i følge Bibelen er naturlig og godt, skapt og velsignet av Gud. Den er som ilden; den kan varme, lyse opp og gnistre som et fyrverkeri. Men en flamme som brenner uten kontroll kan være livsfarlig!  Derfor har Gud gitt oss klare retningslinjer for sex! Ikke for å gjøre oss noe vondt, men for å beskytte oss og verne om dette gode.

Seksuelt samliv er ment for en mann og kvinne som har lovet hverandre livslang troskap, og når de er villige til å ta ansvar for hverandre og for eventuelle barn. Sex er også en kilde til dypt fellesskap mellom to som har bundet seg til hverandre for resten av livet og elsker hverandre. 

 

Men i dagens samfunn fungerer ikke sex slik. Sex preger store deler av samfunnet, spesielt medier. Vi møter det i magasinene vi leser, aviser, tv-serier og andre programmer, filmer og ikke minst musikken. Sex er noe som selger og drar seere og lesere. 

Det at sex er blitt så vanlig i mediene har også ført til at samfunnets syn på sex er blitt endret. Sex er nødvendigvis ikke lenger noe man trenger å verne om i like stor grad som tidligere. Nå er det unormalt å være 18 år og fortsatt være jomfru eller å ikke ha sex med gutten/jenta man holder på med. I dag trenger man ikke en gang å være sammen med den man har sex med, og det blir sett på som helt normalt.
      Det meste er blitt tillat og lov.
 
Sex er i ferd med å bli eller er for noen en forbruksvare som vi kan bruke så mye vi vil, med dem vi har lyst til og når vi føler for det. 
  Men når man har sex blir man (tro det eller ei), bundet til den personen man har sex med, dette enten man vil det eller ei. Man blir «limt» sammen, ikke bare fysisk men også fysisk. Man blir ett! Når man da går fra hverandre, etter en natt, uker eller måneder, «rives» man fra hverandre. Når man etter hvert finner nye partnere, "limer" seg sammen med flere personer, vil "limen" etter hvert bli svakere og ha vanskeligheter for å "lime" seg til nye. Det blir etter hvert vanskelig å holde på et forhold og vanskelig å finne en man vil være "limt" til resten av livet. Spenningen forsvinner gjerne etter hvert og man sammenligner med tidligere sex-partnere. Dette vil ikke bare skade alle forholdene vi har vært gjennom men også oss som personer, gjerne følelsesmesig. Forstår dere bildet?

Gud ved hva som er best for oss, og det er derfor han har gitt oss disse retningslinjene som jeg nevnte tidligere. Ikke for å gjøre oss noe vondt, men nettopp fordi han vil at vi skal unngå vi risikerer ved ikke å følge dem.

Selvfølgelig kan det være vanskelig å motstå til tider men "den som venter lenge, venter ikke forgjeves"  ;) 
  

Gode grunner til at sex er verdt å vente på:
(fra verdt å vente på-kampanjen)

1. Mange tror at sex er nødvendig for å finne ut om du og kjæresten din "passer sammen". Det er mye viktigere å oppdage svarene på spørsmål som: passer personlighetene våre sammen? Interessene? Våre mål for livet? Vår vaner og uvaner? Osv.? Dette er spørsmål man ikke finner ut av i sengen. Dessuten kan den seksuelle tilpasningen ofte ta flere år i følge ektepar med erfaring ;)

2. Samleie og andre intime seksuelle aktiviteter vil binde deg og kjæresten sterkere sammen. Det er sant, men det gjør det vanskeligere å oppdage om forholdet deres bygger på ekte kjærlighet, eller om det egentlig bare dreier seg om forelskelse og fysisk tiltrekning som kan føre til store konsekvenser i etterkant.

3.  Å vente med sex betyr at du er villig til å vente med noe du egentlig har lyst på. Det innebærer villighet til offer og savn, en egenskap som også er helt nødvendig i et godt ekteskap. Å gi frivillig avkall på noe gjør at man vokser i følelsesmessig og åndelig modenhet.
 Hvis du ikke klarer å kontrollere seksualiteten din før ekteskapet, hvordan vil du klare det etter at du er gift?

4. Mange unge brenner seg på tidlig seksuell erfaring. Negative opplevelser kan gi følelsesmessige sår som det tar lang tid å bli kvitt. Uten den trygghet, tillit og trofasthet som ekteskapet gir, er det umulig å virkeliggjøre det Gud hadde tenkt med seksualiteten. 
Sex utenfor ekteskapet vil lett føre til en følelse av å være på prøve, og press om å lykkes. 

5. Når man venter med sex til ekteskapet må du og kjæresten din øve på å vise hengivenhet og kjærlighet på andre måter. Dermed utvikles det positive egenskaper og områder i forholdet deres som ellers lett kan bli overdøvet av sex. 
En tenåring sa det slik: I fjor var jeg sammen med en fin jente. Etter hvert ble sex det viktigste i forholdet vårt. Det var det vi så frem til hver gang vi møttes. Alt det andre vi drev med, ble liksom bare forberedelser til å kjærtegne og ligge med hverandre. Forholdet vårt ble derfor veldig overfladisk og tok slutt etter en stund.
 
6. Kjærligheten mellom to personer vokser ikke nødvendigvis på grunn av seksuelle opplevelser sammen. Det kan faktisk like gjerne ødelegges. Flere har opplevd at kjæresten mistet interessen for forholdet etter at de begynte å ha sex sammen. Sex er ikke alltid bevis på kjærlighet men kan være et tegn på egoisme og ønske om kortvarig nytelse.

7. Seksuelle erfaringer med andre personer kan skade evnen til å leve i troskap mot den du gifter deg med. Man sammenligner gjerne med tidligere seksuelle opplevelser og partnere.

8. Muligheten for å bli gravid og få barn er også der når man har sex. Er det noe du er forberedt på? Sex handler ikke bare om å elske hverandre, men også om det nye menneskelivet de kanskje blir foreldre til. Selvfølgelig har vi prevensjon som kan kontrollere vår fruktbarhet, men det har også bidratt til å løsrive seksuallivet fra sin opprinnelige sammenheng: ekteskapet. Samleie, livslang troskap og vilje til å ta ansvar for eventuelle barn som hører sammen i Guds plan.

9. Hvis du og kjæresten din har et godt forhold som går i retning av ekteskap, har dere ingenting å tape hvis dere venter med å ligge sammen til etter bryllupet. Tvert i mot vil dere ha mye å vinne: trygghet, respekt, økt selvkontroll, god samvittighet osv. 
Har du noen gang møtt et ektepar som har angret på at de ventet med sex til de giftet seg?
Dersom dere har et forhold som ikke ender i ekteskap, hva har dere da å vinne på å ligge sammen?

 

 

 

Selv er jeg 19 år, har kjæreste og har tatt valget å vente med sex til jeg gifter meg ;) 

 

 

 

God understands

 

Source 

 

 

SAVIORNoen tips til hva man kan gjøre for å unngå å føle at man har sklidd vekk fra Gud?

Jeg må virkelig beklage for seint svar på spørsmålene deres i innlegget "Grill en kristen". Men nå har jeg fått satt skikkelig i gang. Holder på å skrive litt selv, og så har jeg noen venner som også er giret på å svare på spørsmålene deres. Så dette spørsmålet er det en god venninne av meg som har svart på. Enjoy!

NB! OK, noen endringer i innlegget! Fikk en tilbakemelding (tusen takk) i kommentarfeltet som jeg syns var veldig bra, viktig og riktig. Bestemte meg derfor for å legge til det under her. Håper det gikk fint ; )


"Gud står fast og flytter seg ikke. Så det er aldri han som er årsaken til at vi føler at vi sklir fra hverandre, det er vår skyld."

Men som sagt står Gud fast og flytter seg ikke, og vi sklir dermed ikke fra hverandre. Hva vi føler er noe annet. Det er lett for å ha fokus på hva vi føler hele tiden, når det gjelder forholdet til Gud, og det å være nær han. Tro går ikke ut på bare hva vi føler, men noe som er mye sterkere og dypere enn følelser. Følelser kommer og går, uten at man helt kan bestemme over den. Å tro er å være helt overbevist om noe. Troen står fast, selv om følelsene svinger. Som i ekteskapet - et ekteskap funker ikke hvis det bare er bygget på følelser. Det må være noe dypere der. De to må ha bestemt seg for å holde sammen i gode og onde dager. Gud har bestemt seg for å holde sammen med oss i gode og onde dager. Og han bryter ikke løftet. Hvis vi bestemmer oss for det samme, så kan vi vite at vi tror og at Gud er med, uansett om vi "føler" det eller ikke.

Tro er såå mye sterkere enn følelser! Troen på Gud er så grunnleggende og stabil, følelser skifter så fort. Jeg vil heller tro at jeg er et Guds barn, enn å føle det. Og jeg synes også at det er lettere å forholde seg til noe så abstrakt og på en måte utenomjordisk som en Gud med tro, enn med følelser som basis:)


"Men som alle andre forhold, er det nødvendig å bruke tid sammen for å bli bedre kjent. Så det beste tipset jeg kan gi deg er å bruke tid sammen med Gud. Be og lese i Bibelen.
Jeg syntes selv det var utrolig vanskelig. Noe som kan hjelpe er å be en god venninne eller kompis du stoler på til å være litt ansvarlig for å høre om du har lest i dag og brukt tid med Gud. Jeg måtte tvinge meg til å lese av og til, og nå går det mye lettere. Og det å be vil si å lukke Gud inn i sin nød. Av og til når jeg ikke klarte å be, sa jeg: "jeg føler at det er noe som sperrer og at jeg har sklidd bort fra deg. Hjelp meg!"

Husk alltid at Gud holder deg fast, han svikter deg ikke og forlater deg ikke? Han er der og Han kaller på deg!"

 FAITH

Du syns kanskje det er litt rart med det å tro på en Gud man ikke kan se, høre eller ta på?
Syns denne teksten her forklarer dette med tro ganske bra.

Professor : You are a Christian, aren?t you, son ?

Student : Yes, sir.

Professor: So, you believe in GOD ?

Student : Absolutely, sir.

Professor : Is GOD good ?

Student : Sure.

Professor: Is GOD all powerful ?

Student : Yes.

Professor: My brother died of cancer even though he prayed to GOD to heal him. Most of us would attempt to help others who are ill. But GOD didn?t. How is this GOD good then? Hmm?

(Student was silent.)

Professor: You can?t answer, can you ? Let?s start again, young fella. Is GOD good?

Student : Yes.

Professor: Is satan good ?

Student : No.

Professor: Where does satan come from ?

Student : From ? GOD ?

Professor: That?s right. Tell me son, is there evil in this world?

Student : Yes.

Professor: Evil is everywhere, isn?t it ? And GOD did make everything. Correct?

Student : Yes.

Professor: So who created evil ?

(Student did not answer.)

Professor: Is there sickness? Immorality? Hatred? Ugliness? All these terrible things exist in the world, don?t they?

Student : Yes, sir.

Professor: So, who created them ?

(Student had no answer.)

Professor: Science says you have 5 Senses you use to identify and observe the world around you. Tell me, son, have you ever seen GOD?

Student : No, sir.

Professor: Tell us if you have ever heard your GOD?

Student : No , sir.

Professor: Have you ever felt your GOD, tasted your GOD, smelt your GOD? Have you ever had any sensory perception of GOD for that matter?

Student : No, sir. I?m afraid I haven?t.

Professor: Yet you still believe in Him?

Student : Yes.

Professor : According to Empirical, Testable, Demonstrable Protocol, Science says your GOD doesn?t exist. What do you say to that, son?

Student : Nothing. I only have my faith.

Professor: Yes, faith. And that is the problem Science has.

Student : Professor, is there such a thing as heat?

Professor: Yes.

Student : And is there such a thing as cold?

Professor: Yes.

Student : No, sir. There isn?t.

(The lecture theater became very quiet with this turn of events.)

Student : Sir, you can have lots of heat, even more heat, superheat, mega heat, white heat, a little heat or no heat. But we don?t have anything called cold. We can hit 458 degrees below zero which is no heat, but we can?t go any further after that. There is no such thing as cold. Cold is only a word we use to describe the absence of heat. We cannot measure cold. Heat is energy. Cold is not the opposite of heat, sir, just the absence of it.

(There was pin-drop silence in the lecture theater.)

Student : What about darkness, Professor? Is there such a thing as darkness?

Professor: Yes. What is night if there isn?t darkness?

Student : You?re wrong again, sir. Darkness is the absence of something. You can have low light, normal light, bright light, flashing light. But if you have no light constantly, you have nothing and its called darkness, isn?t it? In reality, darkness isn?t. If it is, well you would be able to make darkness darker, wouldn?t you?

Professor: So what is the point you are making, young man ?

Student : Sir, my point is your philosophical premise is flawed.

Professor: Flawed ? Can you explain how?

Student : Sir, you are working on the premise of duality. You argue there is life and then there is death, a good GOD and a bad GOD. You are viewing the concept of GOD as something finite, something we can measure. Sir, Science can?t even explain a thought. It uses electricity and magnetism, but has never seen, much less fully understood either one. To view death as the opposite of life is to be ignorant of the fact that death cannot exist as a substantive thing.

Death is not the opposite of life: just the absence of it. Now tell me, Professor, do you teach your students that they evolved from a monkey?

Professor: If you are referring to the natural evolutionary process, yes, of course, I do.

Student : Have you ever observed evolution with your own eyes, sir?

(The Professor shook his head with a smile, beginning to realize where the argument was going.)

Student : Since no one has ever observed the process of evolution at work and cannot even prove that this process is an on-going endeavor. Are you not teaching your opinion, sir? Are you not a scientist but a preacher?

(The class was in uproar.)

Student : Is there anyone in the class who has ever seen the Professor?s brain?

(The class broke out into laughter. )

Student : Is there anyone here who has ever heard the Professor?s brain, felt it, touched or smelt it? No one appears to have done so. So, according to the established Rules of Empirical, Stable, Demonstrable Protocol, Science says that you have no brain, sir. With all due respect, sir, how do we then trust your lectures, sir?

(The room was silent. The Professor stared at the student, his face unfathomable.)

Professor: I guess you?ll have to take them on faith, son.

Student : That is it sir ? Exactly ! The link between man & GOD is FAITH. That is all that keeps things alive and moving.

Hvorfor feirer vi egentlig påske?

Noe jeg syns er utrolig viktig, er å vite hvorfor vi feirer påske. Påsken er for de fleste bare kos med skiturer, kvikk-lunch, påskeegg, påskehare, sol og snø osv. Men grunnen til at vi faktisk feirer påske er for å minne om Jesus som døde på korset. Mannen som levde et liv ingen andre klarer å leve, et helt liv uten synd. Han ble straffet. Han døde for vår synd, og pga. det har vi muligheten til å leve et evig liv i himmelen i stedet for et evig liv i helvete. (edit) Ikke bare døde han for oss, men viktigst av alt sto han opp fra de døde, for oss!

Her er to videoer som begge viser hva påsken egentlig er for.
Begge har videoklipp fra filmen "The Passion Of The Christ". Klarte ikke velge hvilken film jeg skulle poste, men tok begge. Den andre er roligere enn den første. Så noe for en hver smak ; )Hvorfor drikker ikke kristne alkohol?

 

 

Endelig skal dere få svar på første "grill en kristen"-spørsmål. Har ikke noen annen unnskyldning enn at jeg er en mester på prokrastinering ; )

Jeg valgte å slå sammen to spørsmål som kom inn hvor begge lurte på noe angående alkohol. Spørsmålene lød slik:

"Hvorfor drikker ikke kristne alkohol? Og hvor står det i bibelen?"

"Kan kristne drikke alkohol? eller er det noe de velger selv?
fordi jeg vet om ei som drikker alkohol og er kristen, og en som ikke drikker alkohol fordi han er kristen."

alcohol, beer, friends, party

Å drikke alkohol handler egentlig ikke om man er kristen eller ikke.
Det er et standpunkt man velger å ta.

Alkohol er nevnt flere ganger i Bibelen men det står ikke noe om at kristne ikke har lov til å drikke alkohol. Men Bibelen snakker om alkohol både som noe positivt og negativt.

Blant annet gjorde Jesus vann til vin (Joh. 2.1-11) og blir omtalt som en vindrikker i Matt 11.19 «Menneskesønnen kom; han spiser og drikker, og de sier: ?Se, for en storeter og vindrikker, venn med tollere og syndere!? ? Men Visdommen har fått rett, det bekrefter gjerningene hennes.»

I forkynneren 9.7 står det «drikk din vin med glede i hjertet!»

Så alkohol i seg selv er ingen synd, men Guds gave til menneske. Klarer man å nyte alkohol i moderate mengder, følger reglene i landet angående aldersgrense (Norge, 18 år) og ikke krysser noen grenser går det i grunn fint.
Men likevel fremstilles det også noen negative sider av alkohol i Bibelen. Vi blir nemlig advart mot misbruk og overdreven bruk av alkoholen blant annet i Ef 5.18:
 
«Drikk dere ikke fulle på vin, det fører til utskeielser, bli heller fylt av Ånden»

Spesielt i Norge har vi en drikkekultur som er helt absurd. Mens alkohol i enkelte land kan nytes som noe godt til maten er alkohol her i landet noe som oftest forbundet med fyll. Her er det gjerne om å bli full, fortest og billigst mulig.

 
Men når man ikke kan si ut fra Bibelen at totalt avhold fra alkohol er det eneste rette, hvorfor er det så mange kristne som velger å ikke drikke da?

«Jeg har lov til alt, men ikke alt tjener til det gode. Jeg har lov til alt, men jeg skal ikke la noe få makt over meg.» 1.kor 6.12

Vi har lov til alt men ikke vil at noe skal få makt over oss. Det kan føre oss til fall. Om vi ikke blir direkte avhengig, kan det gi en indirekte avhengighet av at det ikke "går an å ha det gøy uten alkohol".

Som med andre ting er det gjerne vanskelig å sette grenser når det gjelder alkohol. Hvor mye er for mye og hvor mye er nok? For noen kan det være lett å dytte grensene foran seg å bare drikke litt ekstra, som videre kan føre til fyll med videre problemer.
I påvirket tilstand kan man gjøre ting man ikke står for og i ettertid vil angre på. Som kristen har man gjerne forskjellige standpunkt og meninger man har valgt å leve etter.

Fyll kan også føre til andre negative ting som fravær fra jobb eller skole. Mange barn i Norge i dag har en usikker oppvekst pga. foreldre som drikker.I matt 5.14 står det «Dere er verdens lys»

Som kristen er man forbilder for de ikke troende. For noen er vi faktisk den eneste Bibelen noen leser, de vil da gjerne se på oss som kristne og binde det opp mot Kristendommen og Bibelen. Selv om vi som kristne ikke lever perfekte liv uten synd bør vi prøve å begrense fra å synde, hvor alkohol kan føre til flere slike hendinger.

«La ingen forakte deg fordi du er ung, men vær et forbilde for de troende i ord og livsførsel, i kjærlighet, tro og renhet.» Tim 4:12

Men selv om man er kristen og kanskje klarer å beherske seg må man i enkelte situasjoner være klar over at man kan være i selskap med andre som sliter med alkohol, har lettere for å bli avhengig eller ikke klarer å sette grenser.

«Men mat fører oss ikke nærmere Gud. Vi oppnår ikke noe om vi spiser, og vi taper ikke noe om vi lar være.
Men pass på at friheten deres ikke fører de svake til fall! Om noen ser at du som har denne kunnskapen, ligger til bords i et avgudshus, vil ikke da samvittigheten hans, svak som den er, liksom bli oppbygd slik at han spiser offerkjøtt? Da går den svake fortapt som følge av din kunnskap, den bror som Kristus døde for.» 1.Kor 8.8-11

Her står det klart at vi ikke skal være til anstøt for de svake. Poenget er som jeg tidligere nevnte at om vi ikke blir avhengig av å drikke alkohol, så kan andre det. Hvis da en som er svak for alkohol ser at en kristen drikker alkohol, så kan h*n for eksempel tenke at «h*n er jo en kristen, og drikker alkohol, da kan jo jeg også det». Mange kristne velger da å være avholds for å være et forbilde, og en støtte for andre.

«Derfor er det riktig å la være å spise kjøtt, drikke vin eller gjøre noe annet som fører din bror til fall.» Rom. 14.21

Så en kristen kan som sagt velge helt selv om man vil drikke eller ikke. Det er viktig at man tar et standpunkt og finner ut hvorfor man mener det man mener og eventuelt behersker det valget man har tatt.

Selv har jeg valgt å ikke drikke og føler ikke jeg har gått glipp av noe.

Noen visdomsord til slutt:

-           -  Det er lettere å si nei, enn "litt".

-          - "Just because I can doesn't mean I should,"

-          - Stop trying to get as close to the edge as you can and start trying to stay as close to the source (God) as possible," he urged.


GRILL EN KRISTEN

 

 Jeg har flere ganger fått  spørsmål angående troen min og det syns jeg er kjempe spennende og forståelig! Selv har jeg hatt mange spørsmål og ting jeg lurer på angående troen, Bibelen og Jesus.

I denne sammenheng tenkte jeg å ha en "grill en kristen"-runde hvor dere kan stille spørsmål dere lurer på. Hva som helst!

Jeg er ingen ekspert selv og kan ikke alt men om ikke jeg kan svare vil jeg gjøre mitt beste for å finne ut av det eller få noen andre til å svare på det.

Dette blir spennende!
Så nå er det bare til å kjøre på og stille spørsmålene dere brenner inne med!

MY SAVIOUR, MY GOD!

 Min Gud passer alltid på meg, han står alltid ved min side og heier på meg. Når jeg går gjennom vanskelige stunder og store utfordringer bærer han meg i armene sine. Når livet stråler og jeg bare er glad, gleder han seg over meg og sammen med meg. En Gud som har store planer og tanker for mitt liv. En Gud som er trofast og forlater meg aldri, selv når jeg ignorerer og ikke bruker tid med ham.

MAN I'M LUCKY!

I Am Second - Lecrae

Et fantastisk vitnesbyrd!

THE BRIDGE - A story of a Father's love

Hver eneste gang jeg ser denne filmen er det noe som rører inni meg. Tårene kommer fram og jeg blir kjempe takknemlig! Anbefaler på det sterkeste å se den. Dere måå bare se den faktisk!! Du vil ikke angre : )


Er ikke det helt vilt å tenke på! Tenk å stå forran et valg hvor man må velge mellom livet til sin eneste sønn man elsker så høyt og livet til mange andre du ikke kjenner og gjerne aldri vil snakke med.

Gud sto ovenfor det samme valget.

Faren er Gud, Sønnen er Jesus, Toget er verden, Broen er korset som leder til den andre siden; evig liv!
Uten Guds kjærlighet for oss ville vi levd i evig fortapelse på grunn av de syndfulle livene vi lever. Hadde ikke Gud sendt sin eneste sønn for at han skulle dø for oss, ville ikke vi bli reddet.

For en kjærlig far!

 

 

 

Jesus... you

 


FOREVER LOVE
I BELIEVE IN YOU!

Jeg kom over en kjempe bra artikkel på itro.no som jeg bare må dele med dere!


Forstår vi hvor mye vi kan bety for et annet menneske?

 

Noen dager før jul fikk jeg en melding på Facebook, sånn helt ut av det blå. Det var ei jente som ville gi meg et kompliment. Og jeg blei kjempeoverraska, og litt målløs. Tenk at ho hadde tenkt på at ho ville si noe fint til meg, også gjorde ho det til og med.

Jeg tenkte på det flere ganger i løpet av dagen, til og med dagen etter kom jeg plutselig på at jeg hadde fått det fine komplimentet fra ei jente jeg kjenner, men som jeg ikke snakker med så ofte.

Det betydde så mye for meg. Det var den perfekte dagen for litt heiarop. Og det gjorde meg så glad.

"Jeg vil gjøre det oftere"


Meldinga
fikk meg til å tenke at jeg vil gjøre det oftere jeg og; Si det til de rundt meg når jeg tenker at de gjør en god jobb, er forbilder for meg, og har egenskaper jeg ser opp til. Det er jo bare å si det. Jeg har allerede tenkt tanken, så hvorfor ikke sette ord på den?!

Vi mennesker er sånne som trenger å høre at vi duger, at vi er flinke, at vi strekker til, og betyr noe for andre. Da må vi være hverandres heiagjeng.

Alt dere vil at andre skal gjøre mot dere, det skal også dere gjøre mot dem.
Matt 7,12

Tar du utfordringa? I dag? Gi gleden videre, ikke bare for hvordan de kler seg, eller om de er fine på håret - men fortell de rundt deg at de betyr noe for deg, at du er glad i de, og ser opp til de. Det gjør en utrolig forskjell, og du har alt som skal til. Go for it!


(direktelink til innlegget)

hits