mars 2012

NASTYGAL INSPO

Daisy, Marc Jacobs


''A perfume is like a piece of clothing, a message, a way of presenting oneself ... a costume ... that differs according to the woman who wears it''. 
                                                                                                 Paloma Picasso

                                                  

Jeg har egentlig alltid vært trofast til escada-parfymene, men etter jeg fikk denne parfymen fra Marc Jacobs fra kjæresten min har jeg bare brukt den. Den har en skikkelig god lukt i tillegg til at den ser så fin ut!


DIY: FLORAL BAG
Under skjermfri uke betemte jeg meg for å pimpe en av de kjedelige, beige tøyposene jeg har liggende slengt rundt om på rommet. Av en eller annen grunn har jeg ganske mange av dem.

Jeg sydde på et stykke med blomster-mønstret stoff over en kjedelig tegning på tøybaggen og fikk laget noen matchende hanker og vips.. en ny veske som er perfekt for sommeren.

LET US LAY IN THE SUN AND COUNT EVERY BEAUTIFUL THING WE CAN SEE

Det er så morsomt med Bergen. For med en gang solen kommer, er det som om hele byens befolkning våkner opp fra å vært i hi i flere måneder. Alle drar inn til sentrum med sommerlige klær og slikker sol. På fredag hadde vi utendørs jogging i gymmen pga. det herlige været og jeg fikk tatt i bruk mine nye treningsklær som jeg kjøpte i USA. Shortsen har en typisk neon-orange-rosa-vet-egentlig-ikke-farge som lyser opp men jeg liker den : D
Ellers så nøt jeg det strålende været i helgen på en øy sammen med ca. 20 ungdommer fra menigheten jeg går i og den turen kan beskrives med et ord: FANTASTISK!

Har dere hatt besøk av finværet i helgen?

 

Hvorfor drikker ikke kristne alkohol?

 

 

Endelig skal dere få svar på første "grill en kristen"-spørsmål. Har ikke noen annen unnskyldning enn at jeg er en mester på prokrastinering ; )

Jeg valgte å slå sammen to spørsmål som kom inn hvor begge lurte på noe angående alkohol. Spørsmålene lød slik:

"Hvorfor drikker ikke kristne alkohol? Og hvor står det i bibelen?"

"Kan kristne drikke alkohol? eller er det noe de velger selv?
fordi jeg vet om ei som drikker alkohol og er kristen, og en som ikke drikker alkohol fordi han er kristen."

alcohol, beer, friends, party

Å drikke alkohol handler egentlig ikke om man er kristen eller ikke.
Det er et standpunkt man velger å ta.

Alkohol er nevnt flere ganger i Bibelen men det står ikke noe om at kristne ikke har lov til å drikke alkohol. Men Bibelen snakker om alkohol både som noe positivt og negativt.

Blant annet gjorde Jesus vann til vin (Joh. 2.1-11) og blir omtalt som en vindrikker i Matt 11.19 «Menneskesønnen kom; han spiser og drikker, og de sier: ?Se, for en storeter og vindrikker, venn med tollere og syndere!? ? Men Visdommen har fått rett, det bekrefter gjerningene hennes.»

I forkynneren 9.7 står det «drikk din vin med glede i hjertet!»

Så alkohol i seg selv er ingen synd, men Guds gave til menneske. Klarer man å nyte alkohol i moderate mengder, følger reglene i landet angående aldersgrense (Norge, 18 år) og ikke krysser noen grenser går det i grunn fint.
Men likevel fremstilles det også noen negative sider av alkohol i Bibelen. Vi blir nemlig advart mot misbruk og overdreven bruk av alkoholen blant annet i Ef 5.18:
 
«Drikk dere ikke fulle på vin, det fører til utskeielser, bli heller fylt av Ånden»

Spesielt i Norge har vi en drikkekultur som er helt absurd. Mens alkohol i enkelte land kan nytes som noe godt til maten er alkohol her i landet noe som oftest forbundet med fyll. Her er det gjerne om å bli full, fortest og billigst mulig.

 
Men når man ikke kan si ut fra Bibelen at totalt avhold fra alkohol er det eneste rette, hvorfor er det så mange kristne som velger å ikke drikke da?

«Jeg har lov til alt, men ikke alt tjener til det gode. Jeg har lov til alt, men jeg skal ikke la noe få makt over meg.» 1.kor 6.12

Vi har lov til alt men ikke vil at noe skal få makt over oss. Det kan føre oss til fall. Om vi ikke blir direkte avhengig, kan det gi en indirekte avhengighet av at det ikke "går an å ha det gøy uten alkohol".

Som med andre ting er det gjerne vanskelig å sette grenser når det gjelder alkohol. Hvor mye er for mye og hvor mye er nok? For noen kan det være lett å dytte grensene foran seg å bare drikke litt ekstra, som videre kan føre til fyll med videre problemer.
I påvirket tilstand kan man gjøre ting man ikke står for og i ettertid vil angre på. Som kristen har man gjerne forskjellige standpunkt og meninger man har valgt å leve etter.

Fyll kan også føre til andre negative ting som fravær fra jobb eller skole. Mange barn i Norge i dag har en usikker oppvekst pga. foreldre som drikker.I matt 5.14 står det «Dere er verdens lys»

Som kristen er man forbilder for de ikke troende. For noen er vi faktisk den eneste Bibelen noen leser, de vil da gjerne se på oss som kristne og binde det opp mot Kristendommen og Bibelen. Selv om vi som kristne ikke lever perfekte liv uten synd bør vi prøve å begrense fra å synde, hvor alkohol kan føre til flere slike hendinger.

«La ingen forakte deg fordi du er ung, men vær et forbilde for de troende i ord og livsførsel, i kjærlighet, tro og renhet.» Tim 4:12

Men selv om man er kristen og kanskje klarer å beherske seg må man i enkelte situasjoner være klar over at man kan være i selskap med andre som sliter med alkohol, har lettere for å bli avhengig eller ikke klarer å sette grenser.

«Men mat fører oss ikke nærmere Gud. Vi oppnår ikke noe om vi spiser, og vi taper ikke noe om vi lar være.
Men pass på at friheten deres ikke fører de svake til fall! Om noen ser at du som har denne kunnskapen, ligger til bords i et avgudshus, vil ikke da samvittigheten hans, svak som den er, liksom bli oppbygd slik at han spiser offerkjøtt? Da går den svake fortapt som følge av din kunnskap, den bror som Kristus døde for.» 1.Kor 8.8-11

Her står det klart at vi ikke skal være til anstøt for de svake. Poenget er som jeg tidligere nevnte at om vi ikke blir avhengig av å drikke alkohol, så kan andre det. Hvis da en som er svak for alkohol ser at en kristen drikker alkohol, så kan h*n for eksempel tenke at «h*n er jo en kristen, og drikker alkohol, da kan jo jeg også det». Mange kristne velger da å være avholds for å være et forbilde, og en støtte for andre.

«Derfor er det riktig å la være å spise kjøtt, drikke vin eller gjøre noe annet som fører din bror til fall.» Rom. 14.21

Så en kristen kan som sagt velge helt selv om man vil drikke eller ikke. Det er viktig at man tar et standpunkt og finner ut hvorfor man mener det man mener og eventuelt behersker det valget man har tatt.

Selv har jeg valgt å ikke drikke og føler ikke jeg har gått glipp av noe.

Noen visdomsord til slutt:

-           -  Det er lettere å si nei, enn "litt".

-          - "Just because I can doesn't mean I should,"

-          - Stop trying to get as close to the edge as you can and start trying to stay as close to the source (God) as possible," he urged.


BLEACHED JEANS

Når jeg fikser på ting glemmer jeg alltid å ta bilde av det hvordan det så ut før jeg begynner og fikse og fakse. Det gjorde jeg selvfølgelig denne gangen og. MEN denne buksen var en gang blå med litt lysere områder på midten av lårene, kjempe stygt. I tillegg til at den var for stor. Jeg bestemte meg for å bleke den og sy den inn og slik ser den ut nå. Ble kanskje ikke helt slik jeg ville ha den, litt ujevn og sånn meeen jeg tror det kan ble stilig en gang i blant ; )

RUSSEBUKSE

Da jeg kom tilbake fra USA på mandag hadde russeklærene kommet i postkassen. Jeg har allerede begynt å pynte litt på buksen, vi hadde blant annet russebuksepynting med jentene i klassen i går. Foreløpig har det bare kommet tre små strykemerker og gull-paljett-bokstavene på men jeg har også malt wonderwoman bakpå ryggen så det kan dere få se en gang. Ble ganske fornøyd med den.

Flere som er russ i år?

TOMS toalettmappeNår jeg kjøpte et av TOMS-sko parene mine fulgte det med en skopose jeg kunne bruke til.. å ha sko oppi. Hehe. Men så har det seg sånn at jeg aldri har pleid å ligge skoene mine oppi denne posen. Så jeg bestemte meg for å gjøre denne posen om til noe jeg faktisk ville bruke. Det endte opp med å bli en toalettmappe!

Ble ikke det ganske stilig? Jeg likte den hvertfall. 

SOME KIND OF ANIMAL PATTERN


Bukse fra Macy's

Jeg er tilbake etter en uke uten skjermaktivitet etter skoletid. Det har vært helt fantastisk! Jeg har virkelig vært kreativ og gjort andre fornuftige ting som rydde, trene og være med venner. Resultatet av det kreative jeg har gjort denne uken får dere nok merke her på bloggen med dagene. Jeg tror alle har godt av en uke med skjermfri. Det har hvertfall preget meg til stor grad!

CONVERSEJeg digger converse! De er så behagelig, kule og moteriktige på en gang.

Kjøpte meg noen nye hvite nå i vinterferien i USA i og med at de gamle hvite er blitt noe slitt så tenkte jeg å feste nagler på de gamle. Gleder meg til å se hvordan det blir ; )

Planen er å gifte meg i converse. Kanskje ikke i selve sermonien men skifte til det utover kvelden. Rosa eller sølvglitrende med silkebånd i kanskje? Hehe, en god stund til den tid enda så har god tid til å bestemme meg.
Solveig Karin

Jeg heter Solveig Karin.

Jeg er for øyeblikket kjempe fornøyd med livet og forelsket.

Jeg er flink til spre glede.

Jeg liker ikke  å måtte gjøre noe jeg ikke har lyst til.

Jeg er kjempedårlig til å stå på skøyter.

Jeg liker Håkon.

Jeg synger over alt.Jeg har en fin familie jeg er glad i.

Jeg hører på regnet utenfor vinduet.

Jeg er redd for ukjente menn i mørket.Jeg er pinlig dårlig til å slå hjul.

Jeg har lyst på en god klem.

Jeg elsker tanken på at Jesus elsker meg.

 

Fant denne på bloggen til Marianne. Gjør det samme og link meg bloggen din så jeg får lese.

INNKJØP USA
Noen nye topper jeg kjøpte på dELIA*s. Gleder meg til å bruke de i sommer!


SKJERMFRI UKE!

Fra i morgen (fredag) til neste fredag skal jeg ha skjermfri uke. Det er Familie & Medier som gjennomfører dette og oppfordrer til en uke der man ikke bruker tiden på tv, internett og andre skjermaktiviteter og heller gjør andre ting.

Det er sunt med pauser og offlinetid innimellom og kan være med på å fremme kreativiteten og føre til alernative aktiviteter og flere muligheter til fellesskap.

Så denne uken skal tv'en og pc'en ikke slåes på når jeg kommer hjem fra skolen. Jeg har heldigvis ingen sånn fancy telefon som jeg kan henge på men for de som har det bør også slike ting legges vekk denne uken.

Les mer på: https://www.facebook.com/skjermfri eller http://fom.no/skjermfri

 

Er du med?

Kan være min lillesøster poster noen upubliserte innlegg for meg men det for tiden vise.
Og "grill en kristen" er fortsatt rundt hjørnet! Det kommer :)

SNOWMOBILE

Vi hadde det kjempe gøy i dag. Kjørte blant annet snøscooter.

Senere på dagen da vi skulle ut å kjøre opplevde vi noe utenom det vanlige. Aeron skullle kjøre bilen ut fra oppkjørselen og endte opp i grøften. Etter en og en halv time med forsøk på å få den opp igjen fant vi ut at vi måtte ringe en taue-bil. Etter vi hadde blitt tauet opp satt taue-bilen seg fast. Hehehe, ironisk!

hits