mai 2011

Lady In Red

Vet ikke heelt om jeg kan kalle meg lady da men, anywaays!

Gårsdagen var kjempe koselig og pianospillingen gikk kjempe fint.
Hadde på meg en rød lang kjole fra forever21. Den er bare et kjempe bra kjøp, kan jo brukes til alt mulig i tillegg til at den er kjempe deilig å gå med.


 
og Toms shoes under ja, hehe. I dag skjørte jeg Converse : )

Denne helgen har forresten bare vært kjempe fin. Er så typisk at man blir bedre kjent med folk helt i slutten av året rett før man skal reise. Men det er likevel fint at på slutten av året er hele skolen sammen og alle er venner. Vi er rett og slett som en stor familie, ikke tull. Skolen er så annerledes her enn i Norge. Personlig forhold til lærerne, man kjenner skolen og alle kommer til hverandres gradparties, ja til og med lærerne : )

Selve graduation var i dag, skal vise bilder senere. Igjen.. det var kjempe amerikansk!

 

 

GRAD WEEKEND

Det er kjempe fint ute i dag og vi har vært ute og spist frokost, tenkte vi skulle ta en siste tur på ynglingscafeen vår for frokost, nemlig "vikings". Er ikke ofte man går ut for å spise frokost i Norge, men her er det jo ren hevrdagskost.

Det er forresten mye graduation styr her denne helgen så i går kom foreldrene og resten av familien til alle seniorene for å være her hele helgen. Det var konsert i går, i kveld er det senior-night og i morgen er selve graduation. Så har det vaert gradparties skvist innimellom alt sammen jevnt fordelt over helgen, mye som foregår her med andre ord.

I kveld skal jeg spille piano til når noen veninner av meg synger så det blir spennende. Da blir det på med lang kjole igjen, jeg liker det.

Litt bilder fra dagen:


Har forrresten fått med meg at masse jenter gikk tog/parade i Bergen i dag for å få Justin Bieber til Bergen. YOU GO GIIIRLS!  Jeg hadde selvfølgelig hengt meg på om jeg var hjemme :)

SUMMER:INSPIRATION


Last schoolday in America

Wohoo! Siste skoledag er over, hvertfall i USA. Når vi kommer hjem igjen står det norsk skole for tur i ca. 2 uker men det blir sikkert ikke så ille siden da har vi savnet skolen i Norge og alle folkene så mye at vi bare kommer til å kose oss. Så nå skal vi bare nyte været og de siste dagene i USA for vi tar turen tilbake til Norge etter et fantastisk år her i USA. Ubegripelig at det er over.

Digg å være kid!

Ja, fikk forresten girls-dorm-sweathers i går. Syntes de var rimelig kule, liker fargen : )
Danceclasses with Strikers All Star

 Nå snart skal jeg på dansekurs og det er ikke hvem som helst som skal ha dette dansekurset det er nemlig Strikers All-Star! De var med i America's best Dance Crews for en stund tilbake og de stakk av med 3. eller 4.plass om jeg husker riktig. De har visst også vært med i Camp Rock så det er jo ganske kult. Gleder meg litt og gruer meg litt, er kjempe lenge siden jeg har danset og føler jeg ikke har dansen skikkelig inni meg nå, så. Men det blir no kjekt uannsett og jeg kommer aldri til å se de igjen så whatewaah : )

Dissection Final (advarer mot sterke scener)

 

Trine kysser frosken sin i haap om at en prins skal dukke opp..

og det gjorde han :) :


YES! Forste final overstaatt og den innebar aa dissektere/kutte en gris aa se hva som er inni den og fortelle laereren hvor alle de forskjellige organene er. Vi har en stund naa holdt paa med dette bare med andre dyr og jaa.. ikke det deiligste jeg har vaert med paa. Men en ting som overrasket meg mest var at det som oftest var jentene som sto for kuttingen mens guttene sto i bakgrunden og hodlt seg for nesen og sa aesj. Skal ikke nevne navn men..

Amerikansk Årbok

Årboken vi får her i SUA er så mye gøyere enn de vi får i Norge. Det har kanskje noe med at sporten er en del av skolen, samme med musikk og andre aktiviteter. I tillegg bor ca. halvparten av elevene på skolen så vi  har litt bilder og greier fra det også. Årboken kommer til å være et kjempe fint minne og dra fram når jeg kommer hjem til Norge og savner Hillcrest. Da kan jeg mimre tilbake og lese beskjedene som er skrevet i boken til meg.

converse laceHer er skoene og sokkene jeg gikk med på 17.mai. Jeg digger converse og de sokkene der er bare så fine. Too bad at de ikke er mine. Men det irriterende er at jeg hadde slike som jeg kjøpte på forever 21 for to uker siden men de er GONE! Finner de ingen steder. Hvorfor må jeg være så rotete?

Ellers har jeg et stort dilemma, eller egentlig ikke et stort men.. Som jeg sa digger jeg converse og sånn tre par her koster det samme som i Norge. Og tingen er da.. at jeg har funnet tre par som jeg bare så gjerne vil ha! De to overste er ynglingsfargene mine og de siste er bare kule, særlig siden jeg har en spesiell tilknyttning til USA nå. Men så vet jeg ikke, så mye lettere hvis mamma kunne hjulpet meg med dette dilemmaet. Jeg må få tak i hun!

 Norsk vs. Koreansk matNaa har Sunniva og jeg nettopp vaert paa service food og kjoept inn ting og tang til matkonkurransen om jeg kan kalle det, det mot koreaner-guttene. Vi skal lage norsk mat til gutta, og de skal lage koreansk mat til oss. Saa det er ikke helt en konkurranse da, men mer en liten deling av hverandres kultur og mat. Hoerer rykter om at koreansk mat er kjempe sterkt, noe jeg ikke er saa fan av, men det skal gaa bra. Vi skal lage kjoettkaker, med poteter og brun saus med skillingsboller til dessert. Gleder meg.

Gjenbruk

Fra dag en lovte jeg Cat og Rachel at de skulle få bilde av guttene jeg har hatt hengende over sengen dette året (hehe) når jeg skulle ta de ned. Så her for leden la vi alle bildene utover og de valgte ut hvilke bilder de ville ha. De var som to små barn i en godteributikk som kunne få hva de ville. Hehe.

|

Kommer til å savne de to jentene ass.

TOMTNaa er rommet vaart som foer var overfylt (bokstavelig talt) helt tomt. Alle bildene nede fra veggene, skuffene tomme,ingenting paa kommodene og sist men ikke minst; ingenting ligger paa gulvet. Bare noen bokser og bagger hvor vi har klaerene vaares i og skolesakene vaare som vi trenger den siste uken. Rart.

Guttene trenger ikke vaere ferdig pakket enda fordi det ikke er saa typisk de aa stresse over slike ting. Hadde jentene derimot kunne pakket noen dager foer vi dro hadde det nok vaert KAOS paa dormen. 50 stressede jenter som er triste for aa dra samtidig som de er glade for aa komme hjem og som paa samme tid skal si hade til alle sammen er ikke noe bra syn, hehe. Saa tror det var et lurt valgt av lederne her.

13 dager til vi reiser tilbake til Norge.

School Picnik Movie

Syntes denne videoen skolen har lagt ut var saa koselig ogsaa saa maatte dele den ogsaa med dere. Gii, jeg kommer til aa savne dette!


PIKNIK bilder

På tirsdag var hele skolen på den årlige piknikken hvor vi alle har med årbøkene og skriver hilsner i hverandres bøker. Solen steiket og vi hadde det kjempe fint. Eller det var egentlig ganske trist men samtidig veldig kjekt på samme tid. Etterhvert som tiden går, så går det bare mer og mer opp for oss at vi reiser tilbake til Norge om litt over en uke og at vi kanskje ikke får se igjen noen av de menneskene vi har tilbringt et helt år med.Junior Senior Banquet Grand March

Her er en video fra The Grand March på lørdag.
Under the Grand March skulle altså alle parene hvise seg fram på den røde løper og gjerne gjøre en liten pose i tre sekunder. Hehe, ja. Veldig amerikansk med andre ord. Men det gikk greit, ingen falt eller snublet av scenen : )

Som dere også kanskje merker så var temaet for ballet, Hollywood og det syntes jeg de fulførte kjempe bra!


Du kan se meg paa 9:45 for de som lurte ;)

17.mai i USA

17.mai feiret i USA var ikke så ille som vi hadde trodd.


Dagen begynte med at alle norskisene møtte pyntet og klar utenforskolen for å synge nasjonalsangen og marsjere. Vi marsjerte til "city-hall" i byen hvor vi igjen sang nasjonalsangen for de som jobbet der. Videre bar det til Viking-cafe hvor vi spiste deilig frokost. Ikke samme frokosten som hadde ventet oss hjemme med eggerøre og spikkekjøtt men godt var det likevel.
Deretter dro vi tilbake til skolen og resten av elevene hvor vi fikk utlevert årboken og dro på piknik.
Da vi var tilbake fra piknikken var det mer 17.mai feiring som ventet på oss. Vi marsjerte igjen, denne gang til Betlehem (kirke) hvor vi sang noen sanger i bytte med at vi fikk mat. hehe. Alt vi gjør for å få skikkelig god, norsk mat i dette landet. Vi spiste potetstapp, kjøttkaker og rømmegrøt!

Så ble det 17.mai på oss også i år  : )
De fine, barske guttene vaare :)


De fine, soete jentene :)
Malin og jeg ikledd roedt, hvitt og blaatt..Vi hadde fine roede sloeyfer i haaret : )


Mafia?


OGSAA MASSE GRATULERER MED DAGEN TIL MORFAR SOM HAR BURSDAG 17.MAI :)

Eplebien

I gaar hadde tvillingene vaare Kristin og Aasmund bursdag og fylte 18 aar saa det feiret vi alle sammen (nesten) med aa pynte oss opp aa spise paa applebees. Alltid like kjekt det! Bilder sier mer enn ord saa, here we go:

Sitronspising


Junior-Senio Banquet

Gaarsdagen var helt vill. Dagen alle amerikanerne har snakket om siden foerste skoledag. JS, Junior-Senior banquet. Alle pyntet seg opp, jentene i fine, lange kjoler og guttene i dress. Hele greien er egentlig kjempe amerikansk, kanksje ikke saa rart siden vi faktisk er i USA. Nesten alle hadde date som de gikk med, foer ballet begynte gikk det en time (minst) med til bare aa ta bilder, for saa a aapne selve ballet med the grand march, forteller mer om det senere. Saa spiste vi middag, og det var taler og innslag for saa a hive finstasen av seg og dra til en idrettshall hvor vi spilte basketball, sto paa rulleskoyter. Dagen avsluttet vi 2 paa natten med lovsang foer det bar hjem igjen til slottet.

Her er litt bilder fra foer selve banketten begynte.(sorry, amerikansk tastatur som dere sikkert merket. Fikser det senere)

My first polaroid-photo

Fikk filmen til Polaroid kameraet mitt i går. Det er fra siden the impossible project, de produserer bare film til 600 cameras så jeg var utrolig heldig! Jeg gikk selvfølgelig ut med en gang for å teste ut kameraet for å sjekke om kameraet funket i det hele tatt.

Jeg brukte god tid på å finne ut hva jeg skulle ta bilde av i og med at jeg bare har 24 bilder jeg kan ta (og det er 3 filmer). Til slutt fant jeg ut at jeg skulle ta bilde av alle løvetennene som var rett ved fotballbanen utenfor skolen. Jeg kjente nervøsiteten i meg og trykket for første gang på avløseren. Med en gang bildet kom ut snudde jeg det oppned og ventet.. ventet på at det skulle gjøre seg ferdig. Etter 3-4 minutter var tiden inne hvor jeg skullle snu bildet og se hvordan det gikk. 1-2-3... DU TULLER! Bildet failet! Kan så vidt se blomstene paa toppen av bildet og resten er hvitt. Men jeg lever i håp om at det kanskje er noe lysinstillinger jeg burde stilt inn på som gjorde det.Noen erfaringer å dele som kan hjelpe meg? : )


FIN DAG

De fineste dagene som fins er når man er ute hele dagen med venner i solen og bare ser på ting og tang rundt i byen. Når man spiser is, klatrer i trær og man ikke har noen bekymringer. Når det er så varmt at man kan gå i shorts og singlet og avslutter dagen med en løpetur så svetten renner mens man har Justin Bieber på ørene for så å ligge seg ned i gresset og se på stjernene og har alenetid med Gud.  I går var en sånn en dag : )


POLAROID

TADAAA! Her er hva jeg kjoepte paa garage-sale her for leden. KJEMPE fornoyd! Har alltid ville hatt et poalroid kamera saa nar jeg fikk meg et til $3 var denne jenten glad. Men lite visste jeg om at produksjonen av film til polaroid kameraer har sluttet! Saa jeg fikk en rett i fleisen da jeg saa hvor dyrt det var med film. Klarte aa vinne en budrunde paa ebay da, saa jeg fikk 10 bilder for $20 saa jeg var SUPERHAPPY! Helt til.. jeg (eller var vel egentlig ikke jeg) fant ut de gikk ut paa dato i 1984. Ehehemm. Typisk meg.

Men kom over nettsiden the impossible project hvor de selgte film til en rimelig penge, saa jeg haaper det funker fint : ) Noen som har erfaring fra denne siden eller vet hvor man faar kjoept til en rimelig penge?

SOMMER

I går var det bare kjempe fint her i Fergus og jeg tror jeg hadde den mest innholdsrikedagen jeg har hatt på lenge. Jeg var masse ute og gikk, var på garage-sale hvor jeg kjøpte noe jeg lenge har ønsket meg (skal vise det senere), på good-will (bruktbutikk) og kjøpte levis bukser som jeg senere klippet om til shorts, spiste jordbær, solte meg, lagde taco (NAMMM) og syklet til Target hvor vi kjøpte elf-sminke. Alt dette gjorde jeg med Lisa og det var bare kjempe kos!

Hører rykter om at det er sydenvær i Norge også, DEILIG!

PP (Prøve-Pakking)


Fikk min XL, GULE, NorthFaceBag i posten her for noen dager siden så jeg satte i gang med å pakke for å sjekke om jeg fikk med meg alle klærene. Og tro det eller ei, jeg fikk plass til ALLE klærene i denne baggen her, så jeg har en hel koffert jeg kan fulle opp med ameriansk stufff, som jeg kommer til å savne, så kommer det jo alltid noe jeg glemte å putti oppi baggen når jeg prøvepakket og greier. Men så dette skal gå fint. Eventuelt kan jeg ta med meg en koreaner, for som dere ser på bilde kom Helen seg fint oppi baggen uten problem (ikke det at Helen er en koreaner da, men de er no på lik størrelse).

EN TING! TIL DERE ALLE JENTE-ELEVER (eller gutter som liker rosa) FRA DANIELSEN SOM SKAL TIL USA NESTE ÅR (hvis det er noen her som leser dette). Vil en av dere som ikke har fått boks fra noen andre ha litt stuff som jeg tenkte jeg kunne legge igjen? Som feks. sengetøy, litt håndkler, en kjempe fin stoooor rosa pute og litt annet praktiske ting. Ingen kostnader :) Bare kontakt meg på facebook så fikser vi det :)


How To Make A Collage

video:howto

Cat er en av mine beste veninner her i USA, hun er bare utrolig grei, morsom, livlig og ikke minst kreativ!
Hun er kjempe flink til å lage fine collager. Ikke bare til å ha på veggen men også utenpå bøker og mapper. Her er en liten video hun lagde om om hvordan lage en collage.

ZORBAZJIPPI! Det er fredag, og denne fredagen er ekstra deilig siden det har vært en super stressende uke. Har hatt to superstore fremføringer, så har ikke rukket å blogge fra dagene som har gått. Men på onsdag var hele jentedormen på Zorbaz for å spise pizza, som en avslutning på året. Kan ikke tro at jeg bare har litt over 3 uker igjen før vi reiser hjem til Norge igjen.

Men anyways, Zorbaz var kjempe kjekt og ameriansk. Vi tok masse, masse bilder med alt og alle. Ganske så kjekt å ha og se tilbake på.


with the koreans.the norwegians


BEST ROOMATE!


Suitemate


Red lipstick and army-jacket day ;)
Senere i kveld drar jeg sammen med en gjeng på Appelbees for å spise, gleder meg!

TOMS


Kjøpte meg mitt første par med TOMS på påsketuren og de har rett og slett blitt mine nye favoritter. Noe mer behagelig skal man lete lenge etter. Ikke skader det heller at når man kjøper et par, får et barn i Afrika et par sko også.

Something's coming over me (stuck filter)

Snøen som kom her forleden varte heldighvis ikke, så nå satser vi på at sommeren kommer for fult også her i Minnesota. Var ute en liten tur i sted og knipset litt bilder og koste meg med Christine og Trine.Alt var fint, inntil jeg klarte å MISTE kameraet mitt i bakken på noen steiner så dum som jeg er.Heldighvis var det bare filteret som ble knust men det er stuck på kameraet så jeg vet ikke hva jeg skal gjøre! Tror det har fått et hakk i skinnene der hvor jeg skrur på filteret, så det ikke vil vries, hvis dere skjønner. Denne byen har heller ikke en fotobutikk i nærheten som kan ta det av så. Help anyone?


HENNA MALING

I går var det som dormen her i snøfulle Minnesota (ja, det snør her faktisk nå) ble omgjort til solfylte India. Vi malte med henna-maling på oss selv, og det ble mange fine mønstre og malinger. Det så egentlig litt kulere ut før det var ferdig syntes jeg, for etterhvert som det tørket falt den mørke malingen av som etterlot seg en oransjefarge. Men men, var no litt gøy!

Sånn ser det ut nå : )

Har du prød henna-maling før?

 

hits