mai 2012

Noen tips til hva man kan gjøre for å unngå å føle at man har sklidd vekk fra Gud?

Jeg må virkelig beklage for seint svar på spørsmålene deres i innlegget "Grill en kristen". Men nå har jeg fått satt skikkelig i gang. Holder på å skrive litt selv, og så har jeg noen venner som også er giret på å svare på spørsmålene deres. Så dette spørsmålet er det en god venninne av meg som har svart på. Enjoy!

NB! OK, noen endringer i innlegget! Fikk en tilbakemelding (tusen takk) i kommentarfeltet som jeg syns var veldig bra, viktig og riktig. Bestemte meg derfor for å legge til det under her. Håper det gikk fint ; )


"Gud står fast og flytter seg ikke. Så det er aldri han som er årsaken til at vi føler at vi sklir fra hverandre, det er vår skyld."

Men som sagt står Gud fast og flytter seg ikke, og vi sklir dermed ikke fra hverandre. Hva vi føler er noe annet. Det er lett for å ha fokus på hva vi føler hele tiden, når det gjelder forholdet til Gud, og det å være nær han. Tro går ikke ut på bare hva vi føler, men noe som er mye sterkere og dypere enn følelser. Følelser kommer og går, uten at man helt kan bestemme over den. Å tro er å være helt overbevist om noe. Troen står fast, selv om følelsene svinger. Som i ekteskapet - et ekteskap funker ikke hvis det bare er bygget på følelser. Det må være noe dypere der. De to må ha bestemt seg for å holde sammen i gode og onde dager. Gud har bestemt seg for å holde sammen med oss i gode og onde dager. Og han bryter ikke løftet. Hvis vi bestemmer oss for det samme, så kan vi vite at vi tror og at Gud er med, uansett om vi "føler" det eller ikke.

Tro er såå mye sterkere enn følelser! Troen på Gud er så grunnleggende og stabil, følelser skifter så fort. Jeg vil heller tro at jeg er et Guds barn, enn å føle det. Og jeg synes også at det er lettere å forholde seg til noe så abstrakt og på en måte utenomjordisk som en Gud med tro, enn med følelser som basis:)


"Men som alle andre forhold, er det nødvendig å bruke tid sammen for å bli bedre kjent. Så det beste tipset jeg kan gi deg er å bruke tid sammen med Gud. Be og lese i Bibelen.
Jeg syntes selv det var utrolig vanskelig. Noe som kan hjelpe er å be en god venninne eller kompis du stoler på til å være litt ansvarlig for å høre om du har lest i dag og brukt tid med Gud. Jeg måtte tvinge meg til å lese av og til, og nå går det mye lettere. Og det å be vil si å lukke Gud inn i sin nød. Av og til når jeg ikke klarte å be, sa jeg: "jeg føler at det er noe som sperrer og at jeg har sklidd bort fra deg. Hjelp meg!"

Husk alltid at Gud holder deg fast, han svikter deg ikke og forlater deg ikke? Han er der og Han kaller på deg!"

 If you don't go, How will they know?

Ok, dette er tidenes mest fengende sang med tidenes viktigste oppfordring! Jeg kan bare ikke gjøre annet enn å smile å synge med når jeg hører denne. Kanskje ikke en type sang de fleste av dere pleier å høre på, men.. dere må høre den :D  

 

 

I'm gonna keep on singin'
I'm gonna keep on shoutin'
I'm gonna keep on liftin' my voice
And let the world know that Jesus saves
I'm gonna keep on singin'
I'm gonna keep on shoutin'
I'm gonna keep on liftin' my voice
And let the world know that Jesus saves

So many lonely people all over the world
The blessed words of Jesus, they have never heard
If I don't go (if I don't go)
If you don't go (if you don't go)
If we don't go (if we don't go)
How will they know? (I can't keep it to myself)
I gotta tell somebody else
I'm gonna keep on liftin' my voice
And let the world know that Jesus saves

I'm gonna keep on marchin'
I'm gonna keep on fightin'
I'm gonna keep on liftin' my voice
And let the world know that Jesus saves (Yeah!)
You trumpets keep on soundin'
You bells keep on ringin'
Everybody keep liftin' your voice
And let the world know Jesus saves
Jesus saves! Jesus saves!
Everybody's got to know (Jesus saves!)

A smile is the best makeup any girl can wearI dag følte jeg meg litt som snehvit, men når jeg googlet hun nettopp fant jeg ut at den eneste likheten var at begge har gult skjørt, hehe.
 Til tross for norsk-eksamen i dag har dette vært en kjempe fin dag. Fikk besøk av tre koreanere fra Hillcrest, det var så kjekt å se de igjen, selv om det bare var tre måneder siden sist, hehe.                                                        "If we wait until everything is perfect, we'll never issue an invitation."

LIFEINSPIRATIONDisse bildene får meg til å kjenne på en frihetsfølelse. Av og til må vi bare legge fra oss alt stresset og bare leve! Jeg kjenner at nå når solen er her og skolen nærmer seg, så er det mye lettere å leve uten bekymringer. Det er også lettere å sette pris på alt det gode jeg har i livet, og det er så masse. Lett for å glemme i en hverdag fylt av skole, stress osv.
                              Bibelverset "legg din vei i Herrens hånd, stol på ham, så griper han inn" Salmene 37.5 syns jeg også passer fint til den tanken.

Har eksamen i Markedsføring og Ledelse i morgen, så jeg har lugget ut store deler av dagen og forberedt meg. Noe som gjorde at jeg har et realt skille på ryggen og rumpen. Hvor begge delene er halvt hvit og halv rød. Sånn går det når man ikke smører seg skikkelig.. Lærepenge.

H + S

BLACK AND WHITE INSPIRATION

 

 


"Life is like a good black and white photograph, there's black, there's white, and lots of shades in between."

-Karl Heiner

 

RUSSETIDEN OVERDa er russetiden over og russedressen av. Må ærlig innrømme at det er litt vemodig. Jeg likte buksen og jeg hadde brukt mye tid på den, men samtidig er det jo deilig å kunne varriere litt med antrekkene da. Det var en tid med masse gøy og gode minner med fine venner.

Dere skjønner sikkert at det ble lite blogging når det var russetid samtidig som det var mye øving til gullruten. Men nå venter de siste ukene på videregående skole med eksamener men også en hel del studiedager så det kommer nok til å bli chill og litt stress, hehe. En ting er sikkert, det kommer til å gå fort!

GULLRUTEN BACKSTAGE

Som dere kanskje skjønte var jeg med å danset på gullruten på lørdag. Så forrige uke var hektisk med mye øving, men også masse gøy!
Tenkte å bare skrive litt om det for de som er interessert i å lese ;)

Etter mye øving fikk vi på fredag møte A1 og Annie Khalid som vi skulle være dansere for. Vi var kjempe spendte og høre om de og ikke minst managar'en deres og sjefen over gullruten likte det. Var bare noen små endringer for å få koreografien til å se bedre ut i selve grieghallen. Det ble en del testing og øving i salen før vi etter en lang dag var ferdig. Men da bar det egentlig bare fort hjem igjen for å skifte til noe litt finere enn russebukse, for vi ble invitert med på en fest for alle deltagende i grieghallen, en kjendisfest med andre ord. Hehhe. Jeg er ikke akkurat noen partyløve for å være ærlig, men det var kjempe kjekt og i løpet av kvelden fikk vi snakket en del med Ben, Mark og Christian som er sangerne i A1. Da jeg var yngre husker jeg at jeg og mine venninner var superfans av A1 og alle var forelsket i Ben, haha. Litt morsomt å tenke på nå. Men de var hvertfall kjempe hyggelige alle sammen.

Lørdagen kom, noe som betydde at gullruten virkelig var nær. Vi var jo selvfølgelig kjempe spendte da vi møtte opp i Grieghallen på formiddagen. Det hadde allerede begynt å dukke opp en del kjendiser som hadde begynt å bli sminket og pyntet til festen. Da jeg kom fikk jeg også vite at det var et stort bilde av meg i avisen (BA), haha. Hadde ingen aning om at noen tok bilder en gang, så det var jo litt artig.

Vi sminket oss, som indiske(?) dansere som dere ser lenger nede og fikset oss noen autografer på russebuksen, før det ble mye, mye venting. Så hadde vi en generalprøve og så ventet vi enda mer og spiste og ventet og så skjedde det noe litt artig. Ben kom ut fra garderoben sin å ropte på meg om jeg ikke kunne hjelpe han med noe. Så hjelpsom som jeg er sa jeg selvfølgelig ja, og gikk bort til ham. Vi gikk inn i garderoben og der satt hele gjengen. Så måtte jeg lære de dansen, så de kunne gjøre noen av movsene med oss. Haha, så det var jo litt gøy da, ble litt starstrucked!
 Men så skulle vi danse. Gurimalla vi var så spendte. Men ikke nervøs, ikke jeg hvertfall, vi kunne dansen tross alt så godt og det var jo bare gøy. Det gikk visst ikke ann å se oss så godt på TV men jeg tror de i salen fikk en gøy opplevelse og likte det.
  Etter vi hadde danset, var alle supergiret, glad og klar til å gjøre seg klar til festen som skulle være etterpå. Vi pyntet oss og jaa.
Det var egentlig ikke så gøy på den festen, eneste gøye var at vi danset med noen fra Tangerudbakken. Hehe, digger de folka altså. Så mye livsglede!

Men det har vært en super helg og en opplevelse jeg seint vil glemme!


KLAR FOR GULLRUTEN

Se på GULLRUTEN i dag og se etter noen BOLLYWOOD dansere. SAY NO MORE!
    HEHEH.

FOREST

  

 

BANDANA FASHION

Gidd ikke poste så masse antrekk på bloggen nå når jeg nesten bare går i russedressen uansett. Ser jo ca. make ut hver dag, hehe.
Men forrige uke da jeg hadde fri må jeg ærlig innrømme at jeg ikke gikk med russedressen i og med at jeg bare skulle være hjemme og en liten tur på butikken så da gikk jeg med dette. Det var en av de dagene det var strålende sol og varmt. Den gang da.. Godværet kommer vel tilbake snart for vi håpe.

Jakke/H&M Singlet/Monki Shorts/Levis Sko/TOMS

Elsker å gå med hårbånd for tiden, har kjempe mange forskjellig og har brukt det nesten hver dag i det siste.

Some weekends are just better than others


foto//MarianneKaroline

Denne helgen har vært helt super! Har tilbringet nesten hele helgen med mine kjempe fine venner, kjæreste og familie og bare hatt det kjempe gøy!

Jeg har også fått gjort en del russeknuter, hehe. Det må jo til. Etter å ha vært på YA på fredagen dro vi til McDonalds for å kjøpe HappyMeal i handlevogner gjennom drive thru'en. Hehee, det var egentlig ganske kleint, men ok. Videre samlet nesten hele klassen seg hos Kamilla hvor vi hadde det kjempe gøy og spiste god brownies. Vi utførte også knuten "§084 ? Heise russedrakten opp i en flaggstang og løpe ti runder rundt i undertøyet" Med bare jenter til stede selvfølgelig. Etter fest og morro der dri jeg og tre andre til Lars i klassen for å utføre knuten "§134 ?
Sove hos en russ uten at han vet det."
Noe som vi klarte med glans. Men fire stk. i en sovesofa, hvor en snorker så til de grader er absolutt ikke til å anbefales.

Men i dag er det ikke russedressen som har vært på, men bunaden. Det var deilig, var mye mindre stress å gå på do med bunaden enn med russedressen, det sier litt.. hehe.
Var i konfirmasjon til mine fine kusine, som jeg er så glad i. Det var en kjempe vellykket og koselig feiring.

 

IT'S SUMMER BABY
hahaha, sykt mange, samme bilder av meg men det var så gøy å redigere de på forskjellige måter og klarte ikke velge. Luksusproblem.

Livet er deilig hæ folkens? Sommeren er virkelig i Bergen for fult. Desverre stikker den igjen på lørdag da men, hehe. Men jeg har virkelig fått nytt solen. Hadde fri mandag, tirsdag og i dag! Og i morgen har jeg bare halv dag. Men det betyr også at jeg enda ikke har opplevd det russegalskapet på skolen og heller ikke gjort så mange knuter. Men det skal nok taes igjen.
       Men, jeg har derimot gjort noe annet crazy. Elelr jeg har egentlig ikke gjort det enda.. men det skal dere få vite snart. Det er faktisk super-crazy og litt morsomt.


Har dere sol?
Gjort masse russeknuter (russ)?


Dere må forresten høre på svenske Terese Fredenwall, hun er kjempe flink!

FAJITAS

Nå var det lenge siden vi hadde hatt fajitas i heimen, og da var det bare en ting å gjøre.. lage fajitas!

Har delt oppskriften på dette før for lenge siden men gjør det likevel : )

Ingredienser:
- lefser
- Fajita-krydder
- Kyllingfilet
- rødløk
- "vanlig" løk
- purreløk
- paprika (rød, gul, grønn)
- ost
- salsasaus

Skjær opp paprika


Skjær opp løk


Skjær opp kyllingfileten og stek den. Etter den er noen lunde gjennomstekt, tilsett fajita krydder (jeg brukte bare en halv pose)


Stek løken og paprikaen sammen med kyllingen


Bland den godt og la det steke en stund.
Finn fram lefser og fyll dem med kyllingen, paprikaen og løken. Lefsene rulles og legges i en ildfast form. Det er lurt å ta pittelitt olje i bunden så det ikke setter seg fast.


Smør salsasaus på toppen av lefsene.


Avslutt med litt raspet ost på toppen over salsasausen før det settes inn i ovnen på 200 grader, midt i ovnen.

VOILA!


hits