november 2013

NEW YORK TIPS!

I sommer var jeg i New York i forbindelse med et bryllup jeg skulle i. Det var virkelig den beste ferien jeg noen gang har hatt. Jeg elsker USA, og det er alltid kjekt å komme tilbake!
  Det er jo så mange som reiser til New York så jeg tenkte å poste noen tips som kan være kjekt å ha for deg som reiser for første gang. Noen av tipsene har jeg fått av andre og noen har jeg selv erfart :)

Hotell - i motsetning til mange andre som reiser til NY, bodde vi ikke midt i Manhattan, men på Long Island City, rett over Queens Bridge. Hotellet het "Z NYC Hotel" og var et veldig moderne og fint hotell. Hotellet lå rett ved to Metro-stasjoner i tillegg til at hotellet hadde shuttle-busser som gikk til og fra hotellet hver morgen og kveld så det var ingen problem å komme seg til "byen" og det tok heller ikke lang tid, ca 5 min. Det var deilig å kunne dra til hotellet som lå litt utenfor byen etter man han gått å trasket hele dagen og vært omringet av folk, biler og leven. Det beste med hotellet var nok utsikten, det første vi ble møtt med da vi kom inn på rommet var en panoramautsikt over Manhattan, ikke feil! (bilde 1 og 5)

Shopping - Man kan så og si shoppe over alt i New York, men vi likte oss best i SoHo, der var nesten alle kjedebutikkene i tillegg til mange søte små og noen rare men veldig interessante.

Loppemarked - vi fikk bare med oss et loppemarked og det var Hell's Kitchen Flea Market. Skulle gjerne fått med meg fler men det får bli en annen gang. Her var det masse spennende, som f.eks. gamle reklameplakater, aviser, kort og bilder som er fine å ha på veggene. 

Mat - Delicatessen i Soho (bilde nr. 4) hadde jeg hørt mye om og jeg skjønner hvorfor; kjempekult sted med superhyggelige servitører, deilig hamburger og masse pomes frites! Jeg husker ikke navnet på de andre stedene vi var desverre, men vi gikk som oftest bare på tilfeldige restauranter og cafér vi kom over. Til frokost er min favoritt: French Toas (bilde nr.2), Håkon sin var amerikanske pannekaker (bilde nr.2)

Musikal - Jeg elsker musikaler og da var selvfølgelig det et must i NY. Til min store skuffelse var det veldig dyrt men etter litt leiting (på nett før vi dro) fant jeg noen billige biletter til Phantom of The Opera <3 I tillegg har de flere utsalgssteder i byen hvor de selger restbilletter, men jeg er usikker på hvor mye billigere dette faktisk er.  (Bilde nr.3)

APP - Når man kommer til en så stor by som NY trenger man noen nyttige hjelpemidler. Vårt største og viktigste hjelpemiddel var app'en "yelp" som jeg hadde fått anbefalt av en venninne før vi drø. Der kan du så og si søke på alt av butikker, restauranter, parker m.m egentlig alt av underholdning/serverdigheter i NY. Så vil appen vise deg veien dit (kart), anmeldelser, stjerner og prisklasse. Genialt!

Hop on hop off - sightseeing bus. Dette var også noe jeg fikk anbefalt av min veninne. Jeg var litt skeptisk til det da jeg hørte det, men angret ikke et sekund på det i ettertid! Det var virkelig verdt pengene. Med disse bussene fikk vi en god oversikt over byen, vi fikk sett deler av byen vi garantert ikke hadde fått gjort om vi ikke hadde vært med på dette i tillegg til at det var svært lettvint. Bussene gikk veldig ofte og vi kunne derfor "hoppe on" og "hoppe off" akkurat som det passet oss. Det var guide på alle bussene så vi fikk høre masse funfacts og historie om byen. (Bilde nr. 6) I tillegg fikk vi oss en natt-tur over Brooklyn Bridge som var veldig koselig. 

Museum - Jeg hadde planer om å få med meg tre museum, hvertfall to. Det ble bare ett, og det var MoMa (moderne kunst). Et stort museum som tok lang tid å komme gjennom, men som hadde masse kule og interessante ting, og noe som gjerne ikke var fult så interessant. Om man liker et museum eller ikke kommer selvsagt veldig ann på interesse og smak så dette museet er vel for spesielt interesserte (bilde nr. 7)

Central Park - ta en tur i parken er vel et must, men husk å gå på do først så du kan nyte turen! Vi hadde så vidt komt inn i parken før vi fant ut at vi egentlig måtte på do så vår tur og nytelse av parken ble ikke så lang.

Staten Island Ferry - også et tips de fleste har hørt ført. En kjempefin tur hvor vi fikk koblet av og nyte utsikten over Manhattan og Frihetsgudinnen. En flott mulighet til å ta fine bilder.

Empire State Building - Hører vel også med på en NY-tur. Gøy å se byen fra "fugleperspektiv" og få knipset noen bilder.
 
JULEKONSERT I JOHANNESKIRKENI tillegg til eksamensforberedelser blir det også mye øving til konserten vi skal ha med Gospel Bergen 7.desember i Johanneskirken.
 Jeg tror det blir skikkelig bra og at julestemningen vil krype oppover ørene på alle som kommer for å høre.

Kom du også!

INSTALATELY


1: Mimring fra Kambodsja - fått opp lysene rundt sengen på rommet mitt - hadde en fantastisk helg i Oslo med fine Melissa - X-global
2: Visdomsord - HØSTVÆR i Bergen - Oslokos - Kambodsjansk mat
3: Mit kjekke kjæreste - Kettlebellstrening på SiB - Sto på stand for GUS på Danielsen VGS - Meg og fine Kamilla
4: Visdomsord - Stoff og Stil - Håkon disker opp med god mat - kos på ChillOut

NETTSHOPPING: JULEKJOLER

Julen nærmer seg sagte men sikkert, og med julen så følger besøk, mange besøk!
  Da er det alltid kjekt å pynte seg litt ekstra. Jeg har enda ikke bestemt meg for hvilken kjole jeg vil klikke hjem men dette er noen av mine favoritter fra Nelly:

 

Alle bildene er linket!

eBay: JULEGAVER TIL HENNE

Helt siden jeg flyttet til USA i 2.klasse, til en liten by i Minnesota som kun har Target, Wallmart og koselige cafér har jeg vært en flittig eBay og Amazon-shopper. Det finnes så og si ingen grenser  på hva man kan finne der. Her har jeg satt sammen noen av mine favoritter som passer perfekt til julegaver til søstre eller veninner.

 


iPhone-deksel  - Fingertuppringer  -  ID-chain Smykke  -  Beanie  -  Klokke  - Paljett-clutch/lommebok

LIFE

WOOH! Å begynne å studere er virkelig mye tyngre enn jeg så for meg. Man skal liksom få tid til lesing, forelesninger, seminarer, trening, venner, møter, kjæreste, kor og gjerne ha litt fritid hvor man kan bare slappe av å kose seg i tillegg!  Jeg har stor respekt for det menneske som klarer det, hvis det finnes. 

Nå nærmer det seg psykologieksamen og det er nå jeg merker at jeg kanskje ikke har vært så flink til å prioritere skole.. Men det er av sånt man lærer ikke sant? :)  hits