desember 2010

Nyttårsleir

Nå er finstasen pakket og jeg er klar for nyttårsleir!
Kommer tilbake på lørdag. Håper dere får en kjempe fin feiring og godt nyttår!

I BELIEVE IN YOU!

Jeg kom over en kjempe bra artikkel på itro.no som jeg bare må dele med dere!


Forstår vi hvor mye vi kan bety for et annet menneske?

 

Noen dager før jul fikk jeg en melding på Facebook, sånn helt ut av det blå. Det var ei jente som ville gi meg et kompliment. Og jeg blei kjempeoverraska, og litt målløs. Tenk at ho hadde tenkt på at ho ville si noe fint til meg, også gjorde ho det til og med.

Jeg tenkte på det flere ganger i løpet av dagen, til og med dagen etter kom jeg plutselig på at jeg hadde fått det fine komplimentet fra ei jente jeg kjenner, men som jeg ikke snakker med så ofte.

Det betydde så mye for meg. Det var den perfekte dagen for litt heiarop. Og det gjorde meg så glad.

"Jeg vil gjøre det oftere"


Meldinga
fikk meg til å tenke at jeg vil gjøre det oftere jeg og; Si det til de rundt meg når jeg tenker at de gjør en god jobb, er forbilder for meg, og har egenskaper jeg ser opp til. Det er jo bare å si det. Jeg har allerede tenkt tanken, så hvorfor ikke sette ord på den?!

Vi mennesker er sånne som trenger å høre at vi duger, at vi er flinke, at vi strekker til, og betyr noe for andre. Da må vi være hverandres heiagjeng.

Alt dere vil at andre skal gjøre mot dere, det skal også dere gjøre mot dem.
Matt 7,12

Tar du utfordringa? I dag? Gi gleden videre, ikke bare for hvordan de kler seg, eller om de er fine på håret - men fortell de rundt deg at de betyr noe for deg, at du er glad i de, og ser opp til de. Det gjør en utrolig forskjell, og du har alt som skal til. Go for it!


(direktelink til innlegget)

OH HAPPY DAY!

genser - Gina Tricot / veske - H&M / Pannebånd - forever21

Det har vært en grådig fin dag. Jeg var i vielsen til Cathrine og Kristian, to ledere på ungdomsgruppen jeg går på når jeg er her i Norge. Det var et kjempe fint bryllup og bruden var nydelig og ja, rett og slett kjempe fint alt sammen! :)

Ellers har jeg jo ikke mange dagene igjen er i hjemmelandet før jeg reiser over igjen til Statene, så jeg  må jo bare hive med rundt og gjøre alt jeg vil gjøre før jeg reiser. Så i dag tilbringte jeg mye av dagen med noen  fine folk som jeg ikke hadde sett på lenge!

Jeg spiste forresten taco i dag også! Hvem hadde vel trodd at man ikke fikk skikkelig taco i USA? Det gjør vi faktisk ikke, eller vi får en lefse med en dæsj oliven på og ris. Hvem har ris i taco'en? jaja. Får bare leve med det.SUPERKOKKENE!

Min lillesøster og jeg liker å bake, ikke det at det pleier å gå så bra men vi liker no å bake. Men i dag da vi lagde muffins ble ikke resultatet så værst,bortsett fra at de var litt flate, men det kan vi leve med.
Nei når jeg kommer jeg hjem igjen fra Junaiten må jeg nesten øve meg litt på kjøkkenet.
Skal som sagt før bli mammaen i gaten som baker til alle ungene og ber de inn på boller og saft : )

Liker du å bake?

 

Nyttårsforsett som skal gjøre 2011 til et enda bedre år?Nytt år nye muligheter, er ikke det, det vi sier?
Jeg er ikke akkurat den personen som er mest fan av nyttårsfortsetter og utfordringer og sånn. Eller jeg syns det er gøy men jeg klarer sjeldent å utføre de. Men likevel, så skal jeg lage meg noen nyttårsforsett. Jeg gidd ikke skrive trene i år heller for jeg vet jeg ikke kommer til å trene mer av den grunn, hehe.

 

Sette andre forran meg selv
Det er lett for å tenke at alt handler om en selv, at alle bør vende seg om etter hva man selv tenker, føler og vil. Men slik er det jo altså ikke. I 2011 skal jeg prøve å tenke mindre på meg selv og mine behov; og heller tenke på de rundt meg og........

Snakke mer engelsk
Selv om jeg bor i statene dette året er det også 27 andre norskinger som bor der, på samme sted og i samme bygning som meg og da blir det en god del mer norsk enn det ville vært hvis det ikke var noen norske der. Men i 2011 skal jeg snakke mer engelsk så jeg kan forbedre meg eeenda mere og ha en fin amerikansk aksent

Være mer med amerikanerne
Amerikanerne er med hverandre om ikke vi sliter oss innpå de.. så da er det vel bare en ting å gjøre. ehheh

Bli flinkere til å ta bilder
Siste halvåret av 2010 har jo bare blitt tatt bilder for å ta bilder for vise dere i Norge hva som skjer borte i Junaiten sant, så har ikke blitt noe særlig til kunst i fotografiene mine i det siste. Men deeet skal vi og få fikset på.

Lese mer i Bibelen
jeg skal lese mer i Bibelen. Jeg trenger å mate meg selv mer med verdens viktigste mat. Fins ikke noe som hjelper en mer å vokse i forhold til Gud enn Bibelen vettu.

Bruke mer tid med venner
Jeg har masse fantastiske fine, greie venner som jeg skal bruke mye tid med, bli enda bedre kjent med og finne på kjekke og sprøe ting med som jeg sent eller aldri vil glemme :)

Smile enda mer
fins ikke noe mer tiltrekkende eller gledende enn et smil : )


Har du noen nyttårsforsett? Hvilke?

 

Klar for julesalg!


foto// Marianne

Marianne og meg satt oss egentlig på bussen for like under en time for å gå opp på senteret og bytte noe og sjekke ut salget som er nå. Men etter å ha sittet på bussen litt fant jeg ut at jeg hadde glemt posen med tingene jeg skulle bytte. Så da var det bare til å hoppe av bussen, gå hjem og vente på neste buss. Er det bare jeg som klarer å gjøre slike ting?

Jeg prøver meg som frisør

I dag har jeg lekt frisør og klippet håret til Marianne [www.mariannekp.blogg.no]. Desverre glemte jeg frisørsaksene mine i USA, men funket greit med saksen jeg fant her hjemme også. Får ta med meg saksene hjem til sommeren.

Av og til er det fristende og begynne å jobbe som frisør men jeg vet jeg ikke ville giddet å gjøre det for resten av livet, og jeg kan jo bare gjøre det for gøy på fritiden.

Klipper du håret ditt selv eller andres hår?

JESUS IS THE REASON FOR THE SEASON!

Julaften er en sånn en dag som er ganske så lik hvert eneste år, hvertfall hjemme hos oss.

Marianne kommer ned på rommet og vekker meg tidlig (du vet sånne små jenter våkner jo så tidlig på julaften fordi de er så spent) for å åpne sokken vi har fått av nissen. Deretter setter vi oss opp i stuen for å se på julemorgen sammen med resten av familien. Der sender jo de, de koselige filmene de sender hvert år som Askepott, reisen til julestjernen og denne:


Husker ikke helt hva den heter men den er nå så tidig.

Etter det er det kirken som alltid er så koselig og så hjem igjen for å spiseog så er det bare til å velte seg over i sofaen etter vi har spist oss god og mett på pinnekjøtt for å åpne gaver.

Marianne fikk sånne stilige Hello Kitty øretelefoner som jeg ble SKIKKELIG misunnelige på..Marianne og meg i de stilige mage pysjamasene våre :) :)

Hadde du en fin julaften?

 

Julebaksten er i gang

Det er deilig å være hjemme i Norge!
Jeg har møtt venner, vært med familien, valset rundt i byen og gjort forskjellige kjekke ting.
I dag har Mikkel, Marianne, Hanne og meg bakt kakemenn noe som er tradisjon her i huset.STUCK I AMSTERDAM

Flyreisen hjem til Norge gikk ikke akkurat HELT som planlagt.
Da vi kom på Amsterdam fikk vi vite at alle flyene var kansellert ..


Vi var en smule bekymret men tenkte vi bare kom til å bli noen timer senere..


etter et par timer i kø fikk vi beskjed om at vi bare måtte sjekke inn på et hotel for vi fikk oss hvertfall ikke av gårde den dagen.


Etter enda mer venting fikk vi beskjed om at 5 fikk reise i dag (lørdag) og resten måtte reise på søndag.. Og DA rant vannet over glasset hos alle jentene. ALLE 17 jentene begynte å gråte! Jeg gråt sikkert mer i går enn jeg har gjort hele året jeg har vært i USA.

Guri, dere aner ikke! Men når man nesten ikke har sovet på 24 timer og har vært vekke fra mor og far i et halvt år og ikke vil sløse vekk den lille ferien vi har i Norge på en flyplass i Amsterdam er det lett å bli frustrert.

Guttene gjorde hvertfall en veldig bra jobb med å trøste og passe på oss. hehe


MEN! Det er litt bra i dette også. Pappsen til Helen fikset Helen, Chrstine og meg billett hjem via OSLO i kveld. Så hvertfall noen få timer tidligere hjem.

Og vi har fått så masse bønnesvar at dere aner ikke. I begynnelsen var vi helt frustrert for vi følte ALT gikk i mot oss, men i løpet av den tiden vi har vært her har vi sluppet unna flere køer med mange tusen i,  vi fikk til slutt seng og sove i, frokost, møtt noen utrolig hjelpsomme mennesker som har fått oss lang på vei og ja. Gud er god for å si det sånn :)

Man trenger ikke være Tom Hanks for å bo på en flyplass :)

I'm leaving on a jetplane

Først EN TING! Jeg skjønner ikke hvorfor INGEN har kommentert mitt awesome koreaner innlegg ?

Gjett om denne ørnen livet av meg når jeg kom inn på rommet mitt og så den stående på pulten min da.Rachel bestemte seg for å gjøre revansj etter jeg postet en STOR Jonas Brothers plakat over hennes bilde vegg. Hehe. Dormliv.Ellers reiser jeg hjem i morgen tidlig, kommer hjem fredag ettermiddag. Det kommer til å bli så deilig.
Her er det jeg har pakket med meg. Hvordan jeg skal klare å drasse på alt det der? Det er det vi har gutter for ;)Me talast i Noreg

How to draw koreans
Roomcheck

Jeg fikk meg et ganske så stort sjokk i går da jeg kom inn på rommet og faktisk lå merke til hvor rotete rommet vårt var og da jeg også husket at det skulle være roomcheck dagen etter. Og etter den nye regelen om at vi må rydde en time på dormen i en helg hvis vi ikke får godkjent roomcheck hadde jeg lite lyst til å ikke få rommet godkjent for å si det sånn. Klærene lå bokstavelig talt strødd utover hele rommet, hengende ned fra sengen, koffertene mine halvåpne midt på gulvet, alle (det er mange) skoene til Rachel veltet ut fra skobaggen hennes og så videre.


så det var bare en ting å gjøre.. rydde.Dette er standard-søndag for meg og Rachel, løpe gale rundt på rommet mens vi rydder og drar oss i håret for å bli ferdig før vi må være i seng. At vi aldri lærer :)

10-11-12

I dag har jeg


vært downtown med disse to søte jentene her og kjøpt siste julegaver, ark til julekort og garn til skjerf.

Og nåå skal jeg fortelle dere noe som skjedde der som aldri hadde skjedd i Norge, hvertfall ikke med meg.
Først da vi var inne i strikkebutikken kom hun ene damen bort til meg og sa jeg hadde gjort  "a great job" med skjerfet jeg hadde strikket med garnet jeg hadde kjøpt i butikken hennes.. hun kjenner meg igjen, sier litt.
Og såå..
Da vi dro i hobby butikken kom en random dame bort til meg og sa at håret mitt var "beautiful" og vet dere hva. Det fins nesten ikke noe som varmer mer enn når randome folk kommer bort å sier sånne ting til deg : ) Så, det skal jeg se om jeg selv skal tørre våge og begynne å gjøre.


Fått kjempe god middag, null tull selv om det kanskje ikke ser sånn ut etter den er spist opp ( - ertene) :)


Gått med strikkegenseren mamma har strikket til meg.


Malin klarte å bosse kameraet sitt men av en eller annen grunn fant en av deanene det i bosspannet.spist Domino's pizza med:


Brittany


gangster Renate,


Live


og meg selv : )

ellers har vi også hatt julekonsert med koret, noe som var ok pluss.

Christmas Bokeh

I dag tok eg nokre bokeg bilder i farten som eg syntes ble litt kule : )

For I know the plans I have for you,? declares the LORD, ?plans to prosper you and not to harm you, plans to give you hope and a future.

Jeremiah 29.11

Famous Norwegians!

Norske-klassen er såå populær her borte. Den siste tiden har vi hatt to fremføring om norsk jul og sunget norske julesanger. Det var vist det beste "showet" de norske hadde hatt i løpet av de 22 årene utvekslingsprogrammet har foregått. Så det kan me like. Ellers har jo vi lucia-gjengen som jeg er en del av, vi hadde jo en liten fremføring for en stund siden og i morgen skal vi ha en til.. eller det vil si.. alle uten om meg for jeg må på kor. Men det er no artig det! Senere på dagen skal hele klassen igjen synge noen sanger i kirken og igjen på søøndag skal vi synge enda en gang. Ja, alle vil ha oss rett og slett :)

Men på lørdag som var gjorde vi noe ekstra kjekt. Vi var på en megastor kor-konsert! Var flere kor og flere hundre korsangere.


Klassen
Guri, så mye jeg har skrevet. Fremgang!

Ellers må jeg si jeg begynner å savne litt hjem, i morgen er det en uke til vi reiser! Crazy Banana!

The Owl Tree

Resultatet av kjedsomhet og en ganske så kul ring er:
Syntes det ble ganske kult jeg.


Sal 23
Herren er min hyrde, jeg mangler ingen ting. Han lar meg ligge i grønne enger; han fører meg til vann der jeg finner hvile, og gir meg ny kraft. Han leder meg på de rette stier for sitt navns skyld. Selv om jeg går i dødsskyggens dal, frykter jeg ikke for noe vondt. For du er med meg. Din kjepp og din stav, de trøster meg.

CB 2010

I går kom endelig dagen vi lenge hadde ventet på, Christmas Banquet.
Det var mye forberedelser, like etter skolen gikk vi og hentet boutineerene (blomstene til guttene) og rett etter var det hjem og pynte seg før guttene skulle komme å hente oss.
Dette tror jeg var den mest amerikanske dagen siden vi kom.
Tok tuuusen bilder, lo, brukte laang tid på å pynte oss.. osv.

Her er litt bidler fra kvelden :)


daten minNå skal vi straks på en stor korkonsert, alle de norske. Så det skal bli kjekt :)

fashion at Hillcrest

Jeg fortalte jo dere så vidt om Malin og mitt sitt fashion at Hillcrest prosjekt.
Har gått grådig treigt med det som dere skjønner.. Men er bare en gutt her som kler seg noen lunde verdig, og det er Denny. Neida.. men den gutten har stil! Så her er gårsdagens outfit.

Julestemning på HillcrestMary, did you know that your Baby Boy would one day walk on water? Mary, did you know
that your Baby Boy would save our sons and daughters?Did you know that your Baby Boy has come to make you new? This Child that you delivered will soon deliver you.

 


Mary, did you know that your Baby Boy will give sight to a blind man? Mary, did you know that your Baby Boy will calm the storm with His hand? Did you know that your Baby Boy has walked where angels trod? When you kiss your little Baby you kissed the face of God?

Mary did you know..

The blind will see. The deaf will hear. The dead will live again. The lame will leap. The dumb will speak The praises of The Lamb.

Mary, did you know that your Baby Boy is Lord of all creation? Mary, did you know that your Baby Boy would one day rule the nations? Did you know that your Baby Boy is heaven's perfect Lamb? The sleeping Child you're holding is the Great, I Am.

 

Jul på Hillcrest!

christmas

Da jeg kom hjem fra studyhall i dag hadde Christina og Rachel pyntet i stuen vår i suiten til jul og det var så fint!
I tillegg hadde mamma sendt adventskalender så nå er det jul for å si det sånn! : )Har du pyntet til jul?

hits