USA

SNOWMOBILE





Vi hadde det kjempe gøy i dag. Kjørte blant annet snøscooter.

Senere på dagen da vi skulle ut å kjøre opplevde vi noe utenom det vanlige. Aeron skullle kjøre bilen ut fra oppkjørselen og endte opp i grøften. Etter en og en halv time med forsøk på å få den opp igjen fant vi ut at vi måtte ringe en taue-bil. Etter vi hadde blitt tauet opp satt taue-bilen seg fast. Hehehe, ironisk!

Back Where I Belong













Det gøye vi skulle gjøre i dag var.... trommevirvel..dumdumdumdumdummm.. BESTILLE FLYBILLETTER TIL USA! For i vinterferien skal nemlig jeg og fem andre fra klassen besøke vår kjære skole i Minnesota som vi savner sånn. Åååå hvor jeg gleder meg! Jeg vil bare hoppe, danse og synge på en gang! Nå kommer det ikke til å se sånn ut der som det gjør på bildene da i og med at jeg tok de fleste bildene der i mai, men det kommer til å være superkaldt og masse snø, men uansett! Det blir kanon-super-bra!

Kan ikke vente til å møte alle de fine folkene igjen, sove på slottet, spise mat fra applebees, cafe116, cafe vikings og dominos pepperoni pizza!


BTW! LES DETTE INNLEGGET! Har bare en ting å si, AMEN!

In Christ Alone









In Christ alone my hope is found
He is my light, my strength, my song
This Cornerstone, this solid ground
Firm through the fiercest drought and storm

What heights of love, what depths of peace
When fears are stilled, when strivings cease
My Comforter, my All in All
Here in the love of Christ I stand

Till on that cross as Jesus died
The wrath of God was satisfied
For every sin on Him was laid
Here in the death of Christ I live, I live

And as He stands in victory
Sin?s curse has lost its grip on me
For I am His and He is mine
Bought with the precious blood of Christ

No power of hell, no scheme of man
Could ever pluck me from His hand
Till He returns or calls me home
Here in the power of Christ I stand

Mens jeg hører denne sangen begynner minnene fra Hillcrest og dukke opp. Spesielt siste tiden med graduation og greier. Klassesangen til Seniorene var nemlig In Christ Alone. Guri husker jeg begynte å grine hver gang de sang den. Den er så fin!


Lady In Red

Vet ikke heelt om jeg kan kalle meg lady da men, anywaays!

Gårsdagen var kjempe koselig og pianospillingen gikk kjempe fint.
Hadde på meg en rød lang kjole fra forever21. Den er bare et kjempe bra kjøp, kan jo brukes til alt mulig i tillegg til at den er kjempe deilig å gå med.






 
og Toms shoes under ja, hehe. I dag skjørte jeg Converse : )

Denne helgen har forresten bare vært kjempe fin. Er så typisk at man blir bedre kjent med folk helt i slutten av året rett før man skal reise. Men det er likevel fint at på slutten av året er hele skolen sammen og alle er venner. Vi er rett og slett som en stor familie, ikke tull. Skolen er så annerledes her enn i Norge. Personlig forhold til lærerne, man kjenner skolen og alle kommer til hverandres gradparties, ja til og med lærerne : )

Selve graduation var i dag, skal vise bilder senere. Igjen.. det var kjempe amerikansk!

 

 

GRAD WEEKEND

Det er kjempe fint ute i dag og vi har vært ute og spist frokost, tenkte vi skulle ta en siste tur på ynglingscafeen vår for frokost, nemlig "vikings". Er ikke ofte man går ut for å spise frokost i Norge, men her er det jo ren hevrdagskost.

Det er forresten mye graduation styr her denne helgen så i går kom foreldrene og resten av familien til alle seniorene for å være her hele helgen. Det var konsert i går, i kveld er det senior-night og i morgen er selve graduation. Så har det vaert gradparties skvist innimellom alt sammen jevnt fordelt over helgen, mye som foregår her med andre ord.

I kveld skal jeg spille piano til når noen veninner av meg synger så det blir spennende. Da blir det på med lang kjole igjen, jeg liker det.

Litt bilder fra dagen:






Har forrresten fått med meg at masse jenter gikk tog/parade i Bergen i dag for å få Justin Bieber til Bergen. YOU GO GIIIRLS!  Jeg hadde selvfølgelig hengt meg på om jeg var hjemme :)

SUMMER:INSPIRATION














Last schoolday in America

Wohoo! Siste skoledag er over, hvertfall i USA. Når vi kommer hjem igjen står det norsk skole for tur i ca. 2 uker men det blir sikkert ikke så ille siden da har vi savnet skolen i Norge og alle folkene så mye at vi bare kommer til å kose oss. Så nå skal vi bare nyte været og de siste dagene i USA for vi tar turen tilbake til Norge etter et fantastisk år her i USA. Ubegripelig at det er over.





Digg å være kid!





Ja, fikk forresten girls-dorm-sweathers i går. Syntes de var rimelig kule, liker fargen : )




Danceclasses with Strikers All Star

 Nå snart skal jeg på dansekurs og det er ikke hvem som helst som skal ha dette dansekurset det er nemlig Strikers All-Star! De var med i America's best Dance Crews for en stund tilbake og de stakk av med 3. eller 4.plass om jeg husker riktig. De har visst også vært med i Camp Rock så det er jo ganske kult. Gleder meg litt og gruer meg litt, er kjempe lenge siden jeg har danset og føler jeg ikke har dansen skikkelig inni meg nå, så. Men det blir no kjekt uannsett og jeg kommer aldri til å se de igjen så whatewaah : )

Dissection Final (advarer mot sterke scener)

 

Trine kysser frosken sin i haap om at en prins skal dukke opp..

og det gjorde han :) :














YES! Forste final overstaatt og den innebar aa dissektere/kutte en gris aa se hva som er inni den og fortelle laereren hvor alle de forskjellige organene er. Vi har en stund naa holdt paa med dette bare med andre dyr og jaa.. ikke det deiligste jeg har vaert med paa. Men en ting som overrasket meg mest var at det som oftest var jentene som sto for kuttingen mens guttene sto i bakgrunden og hodlt seg for nesen og sa aesj. Skal ikke nevne navn men..

Amerikansk Årbok

















Årboken vi får her i SUA er så mye gøyere enn de vi får i Norge. Det har kanskje noe med at sporten er en del av skolen, samme med musikk og andre aktiviteter. I tillegg bor ca. halvparten av elevene på skolen så vi  har litt bilder og greier fra det også. Årboken kommer til å være et kjempe fint minne og dra fram når jeg kommer hjem til Norge og savner Hillcrest. Da kan jeg mimre tilbake og lese beskjedene som er skrevet i boken til meg.

converse lace



Her er skoene og sokkene jeg gikk med på 17.mai. Jeg digger converse og de sokkene der er bare så fine. Too bad at de ikke er mine. Men det irriterende er at jeg hadde slike som jeg kjøpte på forever 21 for to uker siden men de er GONE! Finner de ingen steder. Hvorfor må jeg være så rotete?

Ellers har jeg et stort dilemma, eller egentlig ikke et stort men.. Som jeg sa digger jeg converse og sånn tre par her koster det samme som i Norge. Og tingen er da.. at jeg har funnet tre par som jeg bare så gjerne vil ha! De to overste er ynglingsfargene mine og de siste er bare kule, særlig siden jeg har en spesiell tilknyttning til USA nå. Men så vet jeg ikke, så mye lettere hvis mamma kunne hjulpet meg med dette dilemmaet. Jeg må få tak i hun!

 











Norsk vs. Koreansk mat



Naa har Sunniva og jeg nettopp vaert paa service food og kjoept inn ting og tang til matkonkurransen om jeg kan kalle det, det mot koreaner-guttene. Vi skal lage norsk mat til gutta, og de skal lage koreansk mat til oss. Saa det er ikke helt en konkurranse da, men mer en liten deling av hverandres kultur og mat. Hoerer rykter om at koreansk mat er kjempe sterkt, noe jeg ikke er saa fan av, men det skal gaa bra. Vi skal lage kjoettkaker, med poteter og brun saus med skillingsboller til dessert. Gleder meg.

Gjenbruk

Fra dag en lovte jeg Cat og Rachel at de skulle få bilde av guttene jeg har hatt hengende over sengen dette året (hehe) når jeg skulle ta de ned. Så her for leden la vi alle bildene utover og de valgte ut hvilke bilder de ville ha. De var som to små barn i en godteributikk som kunne få hva de ville. Hehe.

|





Kommer til å savne de to jentene ass.

TOMT



Naa er rommet vaart som foer var overfylt (bokstavelig talt) helt tomt. Alle bildene nede fra veggene, skuffene tomme,ingenting paa kommodene og sist men ikke minst; ingenting ligger paa gulvet. Bare noen bokser og bagger hvor vi har klaerene vaares i og skolesakene vaare som vi trenger den siste uken. Rart.

Guttene trenger ikke vaere ferdig pakket enda fordi det ikke er saa typisk de aa stresse over slike ting. Hadde jentene derimot kunne pakket noen dager foer vi dro hadde det nok vaert KAOS paa dormen. 50 stressede jenter som er triste for aa dra samtidig som de er glade for aa komme hjem og som paa samme tid skal si hade til alle sammen er ikke noe bra syn, hehe. Saa tror det var et lurt valgt av lederne her.

13 dager til vi reiser tilbake til Norge.

School Picnik Movie

Syntes denne videoen skolen har lagt ut var saa koselig ogsaa saa maatte dele den ogsaa med dere. Gii, jeg kommer til aa savne dette!


PIKNIK bilder

På tirsdag var hele skolen på den årlige piknikken hvor vi alle har med årbøkene og skriver hilsner i hverandres bøker. Solen steiket og vi hadde det kjempe fint. Eller det var egentlig ganske trist men samtidig veldig kjekt på samme tid. Etterhvert som tiden går, så går det bare mer og mer opp for oss at vi reiser tilbake til Norge om litt over en uke og at vi kanskje ikke får se igjen noen av de menneskene vi har tilbringt et helt år med.



























Junior Senior Banquet Grand March

Her er en video fra The Grand March på lørdag.
Under the Grand March skulle altså alle parene hvise seg fram på den røde løper og gjerne gjøre en liten pose i tre sekunder. Hehe, ja. Veldig amerikansk med andre ord. Men det gikk greit, ingen falt eller snublet av scenen : )

Som dere også kanskje merker så var temaet for ballet, Hollywood og det syntes jeg de fulførte kjempe bra!


Du kan se meg paa 9:45 for de som lurte ;)

17.mai i USA

17.mai feiret i USA var ikke så ille som vi hadde trodd.


Dagen begynte med at alle norskisene møtte pyntet og klar utenforskolen for å synge nasjonalsangen og marsjere. Vi marsjerte til "city-hall" i byen hvor vi igjen sang nasjonalsangen for de som jobbet der. Videre bar det til Viking-cafe hvor vi spiste deilig frokost. Ikke samme frokosten som hadde ventet oss hjemme med eggerøre og spikkekjøtt men godt var det likevel.
Deretter dro vi tilbake til skolen og resten av elevene hvor vi fikk utlevert årboken og dro på piknik.
Da vi var tilbake fra piknikken var det mer 17.mai feiring som ventet på oss. Vi marsjerte igjen, denne gang til Betlehem (kirke) hvor vi sang noen sanger i bytte med at vi fikk mat. hehe. Alt vi gjør for å få skikkelig god, norsk mat i dette landet. Vi spiste potetstapp, kjøttkaker og rømmegrøt!

Så ble det 17.mai på oss også i år  : )




De fine, barske guttene vaare :)


De fine, soete jentene :)




Malin og jeg ikledd roedt, hvitt og blaatt..











Vi hadde fine roede sloeyfer i haaret : )


Mafia?


OGSAA MASSE GRATULERER MED DAGEN TIL MORFAR SOM HAR BURSDAG 17.MAI :)

Eplebien

I gaar hadde tvillingene vaare Kristin og Aasmund bursdag og fylte 18 aar saa det feiret vi alle sammen (nesten) med aa pynte oss opp aa spise paa applebees. Alltid like kjekt det! Bilder sier mer enn ord saa, here we go:





















Sitronspising






Junior-Senio Banquet

Gaarsdagen var helt vill. Dagen alle amerikanerne har snakket om siden foerste skoledag. JS, Junior-Senior banquet. Alle pyntet seg opp, jentene i fine, lange kjoler og guttene i dress. Hele greien er egentlig kjempe amerikansk, kanksje ikke saa rart siden vi faktisk er i USA. Nesten alle hadde date som de gikk med, foer ballet begynte gikk det en time (minst) med til bare aa ta bilder, for saa a aapne selve ballet med the grand march, forteller mer om det senere. Saa spiste vi middag, og det var taler og innslag for saa a hive finstasen av seg og dra til en idrettshall hvor vi spilte basketball, sto paa rulleskoyter. Dagen avsluttet vi 2 paa natten med lovsang foer det bar hjem igjen til slottet.

Her er litt bilder fra foer selve banketten begynte.



















(sorry, amerikansk tastatur som dere sikkert merket. Fikser det senere)

My first polaroid-photo

Fikk filmen til Polaroid kameraet mitt i går. Det er fra siden the impossible project, de produserer bare film til 600 cameras så jeg var utrolig heldig! Jeg gikk selvfølgelig ut med en gang for å teste ut kameraet for å sjekke om kameraet funket i det hele tatt.

Jeg brukte god tid på å finne ut hva jeg skulle ta bilde av i og med at jeg bare har 24 bilder jeg kan ta (og det er 3 filmer). Til slutt fant jeg ut at jeg skulle ta bilde av alle løvetennene som var rett ved fotballbanen utenfor skolen. Jeg kjente nervøsiteten i meg og trykket for første gang på avløseren. Med en gang bildet kom ut snudde jeg det oppned og ventet.. ventet på at det skulle gjøre seg ferdig. Etter 3-4 minutter var tiden inne hvor jeg skullle snu bildet og se hvordan det gikk. 1-2-3... DU TULLER! Bildet failet! Kan så vidt se blomstene paa toppen av bildet og resten er hvitt. Men jeg lever i håp om at det kanskje er noe lysinstillinger jeg burde stilt inn på som gjorde det.



Noen erfaringer å dele som kan hjelpe meg? : )


FIN DAG

De fineste dagene som fins er når man er ute hele dagen med venner i solen og bare ser på ting og tang rundt i byen. Når man spiser is, klatrer i trær og man ikke har noen bekymringer. Når det er så varmt at man kan gå i shorts og singlet og avslutter dagen med en løpetur så svetten renner mens man har Justin Bieber på ørene for så å ligge seg ned i gresset og se på stjernene og har alenetid med Gud.  I går var en sånn en dag : )






POLAROID





TADAAA! Her er hva jeg kjoepte paa garage-sale her for leden. KJEMPE fornoyd! Har alltid ville hatt et poalroid kamera saa nar jeg fikk meg et til $3 var denne jenten glad. Men lite visste jeg om at produksjonen av film til polaroid kameraer har sluttet! Saa jeg fikk en rett i fleisen da jeg saa hvor dyrt det var med film. Klarte aa vinne en budrunde paa ebay da, saa jeg fikk 10 bilder for $20 saa jeg var SUPERHAPPY! Helt til.. jeg (eller var vel egentlig ikke jeg) fant ut de gikk ut paa dato i 1984. Ehehemm. Typisk meg.

Men kom over nettsiden the impossible project hvor de selgte film til en rimelig penge, saa jeg haaper det funker fint : ) Noen som har erfaring fra denne siden eller vet hvor man faar kjoept til en rimelig penge?

SOMMER









I går var det bare kjempe fint her i Fergus og jeg tror jeg hadde den mest innholdsrikedagen jeg har hatt på lenge. Jeg var masse ute og gikk, var på garage-sale hvor jeg kjøpte noe jeg lenge har ønsket meg (skal vise det senere), på good-will (bruktbutikk) og kjøpte levis bukser som jeg senere klippet om til shorts, spiste jordbær, solte meg, lagde taco (NAMMM) og syklet til Target hvor vi kjøpte elf-sminke. Alt dette gjorde jeg med Lisa og det var bare kjempe kos!

Hører rykter om at det er sydenvær i Norge også, DEILIG!

PP (Prøve-Pakking)


Fikk min XL, GULE, NorthFaceBag i posten her for noen dager siden så jeg satte i gang med å pakke for å sjekke om jeg fikk med meg alle klærene. Og tro det eller ei, jeg fikk plass til ALLE klærene i denne baggen her, så jeg har en hel koffert jeg kan fulle opp med ameriansk stufff, som jeg kommer til å savne, så kommer det jo alltid noe jeg glemte å putti oppi baggen når jeg prøvepakket og greier. Men så dette skal gå fint. Eventuelt kan jeg ta med meg en koreaner, for som dere ser på bilde kom Helen seg fint oppi baggen uten problem (ikke det at Helen er en koreaner da, men de er no på lik størrelse).

EN TING! TIL DERE ALLE JENTE-ELEVER (eller gutter som liker rosa) FRA DANIELSEN SOM SKAL TIL USA NESTE ÅR (hvis det er noen her som leser dette). Vil en av dere som ikke har fått boks fra noen andre ha litt stuff som jeg tenkte jeg kunne legge igjen? Som feks. sengetøy, litt håndkler, en kjempe fin stoooor rosa pute og litt annet praktiske ting. Ingen kostnader :) Bare kontakt meg på facebook så fikser vi det :)


How To Make A Collage

video:howto

Cat er en av mine beste veninner her i USA, hun er bare utrolig grei, morsom, livlig og ikke minst kreativ!
Hun er kjempe flink til å lage fine collager. Ikke bare til å ha på veggen men også utenpå bøker og mapper. Her er en liten video hun lagde om om hvordan lage en collage.

ZORBAZ



JIPPI! Det er fredag, og denne fredagen er ekstra deilig siden det har vært en super stressende uke. Har hatt to superstore fremføringer, så har ikke rukket å blogge fra dagene som har gått. Men på onsdag var hele jentedormen på Zorbaz for å spise pizza, som en avslutning på året. Kan ikke tro at jeg bare har litt over 3 uker igjen før vi reiser hjem til Norge igjen.

Men anyways, Zorbaz var kjempe kjekt og ameriansk. Vi tok masse, masse bilder med alt og alle. Ganske så kjekt å ha og se tilbake på.


with the koreans.



the norwegians


BEST ROOMATE!


Suitemate


Red lipstick and army-jacket day ;)




Senere i kveld drar jeg sammen med en gjeng på Appelbees for å spise, gleder meg!

TOMS






Kjøpte meg mitt første par med TOMS på påsketuren og de har rett og slett blitt mine nye favoritter. Noe mer behagelig skal man lete lenge etter. Ikke skader det heller at når man kjøper et par, får et barn i Afrika et par sko også.

Something's coming over me (stuck filter)

Snøen som kom her forleden varte heldighvis ikke, så nå satser vi på at sommeren kommer for fult også her i Minnesota. Var ute en liten tur i sted og knipset litt bilder og koste meg med Christine og Trine.















Alt var fint, inntil jeg klarte å MISTE kameraet mitt i bakken på noen steiner så dum som jeg er.



Heldighvis var det bare filteret som ble knust men det er stuck på kameraet så jeg vet ikke hva jeg skal gjøre! Tror det har fått et hakk i skinnene der hvor jeg skrur på filteret, så det ikke vil vries, hvis dere skjønner. Denne byen har heller ikke en fotobutikk i nærheten som kan ta det av så. Help anyone?


HENNA MALING

I går var det som dormen her i snøfulle Minnesota (ja, det snør her faktisk nå) ble omgjort til solfylte India. Vi malte med henna-maling på oss selv, og det ble mange fine mønstre og malinger. Det så egentlig litt kulere ut før det var ferdig syntes jeg, for etterhvert som det tørket falt den mørke malingen av som etterlot seg en oransjefarge. Men men, var no litt gøy!

















Sånn ser det ut nå : )





Har du prød henna-maling før?

 

Royal Wedding In The Middle Of The Night


Naa er vi klare her for royal wedding med Prince William og Kate. Vi har hamstret inn Ben & Jerry's is og skal spise knekkebroed med leverpostei og makrell. For paa grunn av tidsforskjelll begynner bryllupsprogrammet kl 3 om natten her, men vi venter til klokken 4 med aa staa opp for aa faa med oss de viktigste gjestene. Vi maa jo se litt paa kjoler ogsaa, ikke bare bryllupet.

Andre som skal se bryllupet?

Back To The Castle



Mye har skjedd siden sist. Pappa som kom paa besoek hadde med seg en overraskelse til meg.. MAMMA! Kjempe goey, hadde ikke tenkt tanken en gang at det kunne skje. Saa det var veldig overraskende, er helt utrolig at de hjemme har klart aa holde det hemmelig.

Fikk plutselig omgangssyke i gaar-natt og kastet opp 8 ganger, aesj. Men naa er jeg frisk, saa fint er det : )

Ellers har vi naa komt tilbake paa Hillcrest aa det foeles godt og rart paa samme tid.

En ting til.. dataen min er oedelagt! Hva er en blogger uten data. Men fikser naa alltid noe, naa skriver jeg paa dorm-pc'en men amerikansk tastatur som du vel har merket : )

MOUNT RUSHMORE



I går var vi oppi fjellene og så det berømte mount rushmore med de fire preisdentene George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt og Abraham Lincoln. Det var jo ganske så kult å se, men en ting som overrasket meg var hvor lite det var. Eller, egentlig så er det jo ikke lite men i forhold til hva jeg hadde sett for meg var det ganske så lite.











I dag bærer det tilbake til Minnesota hvor vi skal være to netter før vi drar tilbake til skolen. Denne turen har virkelig gått fort må jeg si. Men en ting som er bra med det, er at jeg i dag møter pappsen i Minneapolis og han skal være her helt til onsdag :D 

LAS VEGAS

Jeg tulte da jeg sa vi hadde vært en svipptur innom Texas, der hadde vi jo allerede vært. Men der vi faktisk var en svipptur innom var i Las Vegas. Den byen er no så som så. Kule bygninger og sånn som skal forestille andre byer men det er det. Resten er ikke så kult.

Her er bildene jeg har fra byen.



















Akkurat nå vet jeg egentlig ikke hvor vi er, men vi er hvertfall komt tilbake til kulden og det er skikkelig kjedelig. Det er visst snø i Fergus også, så bli kjipt å komme hjem fra påsketuren. Jeg som så for meg det skulle bli skikkelig varmt til vi kom tilbake så vi kunne spille fotball ute og sole oss og hele pakken..

Stones and feathers


Bilde fra dagen vi var i Disneyland. Ringer fra forever21

I går var vi en svipptur innom Texas hvor vi fikk se litt av byen og shoppet. Videre dro vi til Utah og her er vi nå på et helt superfint hotel. Tror ikke jeg har sovet i en deiligere seng siden.. vet ikke. Men det er vel fortjent for i dag skal vi ha den lengste kjøredagen vi skal ha på hele turen mener jeg og huske.

BEVERLY HILLS AND WALK OF FAME




I dag var dagen hvor vi skulle dra inn til selveste Hollywood og gå på walk of fame hvor vi skulle se  på alle stjernene. Utrolig hvor gøy det skal være å se stjerner på bakken hvor det er skrevet inn navn på kjendiser på. Men jeg syns det er litt gøy med kjendiser og sånn da, det skal jeg ærlig inrømme; selv om jeg ikke er noe ekspert på dem.




Er så masse kule biler her så føler jeg poster bilder av biler i hvert innlegg, hehe :)


Han her har forstått det!





En ting jeg merket når jeg kom inn til byen er at de er helt crazy her. Vi så butikkarbeidere som løp etter en tyv, utkledde mennesker og bare.. ja orginale mennesker.








ÆHhhh, He's alivee!


Vanlig syn














Penelope Cruz






























 <3





HELTEN!








ikke dumt å bo på toppen av det fjellet nei (Beverly Hills)


noe stilige biler inni der.





Deretter dro vi på Santa Monica Beach, men det var ikke særlig til vær, ganske så kaldt og blåsete så jeg droppet å bade men vi gikk rundt og så litt. Da vi ventet på bussen kom det btw. en kjendis forbi med hunden i bånd. Husker ikke hva han heter men han spiller hvertfall i Scrubs og noen andre filmer :) Dette er artig!

UNIVERSAL STUDIOS

Jeg ligger en dag etter med bloggingen så i går blogget jeg fra dagen før der og i dag før der igjen. Kanskje jeg rekker å blogge om gårsdagen i dag oog i dag.

Men i går var vi hvertfall i Universal Studios! Har vært der en gang før men en gang til skadet jammen santen ikke. Fikk tatt mange ting som jeg ikke tok sist gang og oppleve mye nytt fra forrige gang.




Meg og Christine


Helen på den røde løper



Det første vi gjorde da vi kom inn var å stille oss i en laang kø for å ta en tur med et tog som viste oss rundt hvor de spiller inn forskjellige filmer og serier. De viste også mange forskjellige effekter som blir brukt.






Jeg lurer på om disse er noen kjendiser, det ser litt sånn ut. Så ser det ut som de filmer et eller annet. Noen som har en aning?

Noen som kjenner igjen disse bilene fra noen filmer?





Ok, dette her var kult! De viste fra et set fra fast furious hvor bilene "føk i været" med brann og greier i bakgrunnen!






Vi var også på et helt vilt vannshow hvor mye crazy skjedde! Det er visst verdens beste show eller noe.









Etterpå tok vi bilde med stunt-mennene :)






Ikke dum de nei :)





Da vi kjørte hjem var vi omringet av limmosiner, det var folk og biler over alt og det viste seg at Rod Stewart skulle ha konsert.


LA i solnedgangen

DISNEYLAND (LA), where dreams come true!




I går (i forgårs for dere) var vi i Disneyland, where dreams come true! Jeg har aldri før vært i Disneyland så det var litt gøy å oppleve det. Følte meg som en liten jente igjen da jeg løp mellom berg og dalbanene og så på alle de kjente figurene som jeg har sett på tv. Det var kjempe varmt og deilig vær og vi koste oss veldig!




Let the memories begin!!




DISNEYLAND


Syngende menn i gaten, fin jobb må jeg si.








Hehe, dette bilde er fra den største berg-og-dalbanen de hadde, den tok vi fire gangen den var så gøy! Og det ble bare gøyere og gøyere for hver gang vi tok den.




Disse minni-mus-hårbøylene toppet bare dagen! Jeg syns vi var så fine i de jeg :)


Lurer på om han mannen bak oss er model..


"tilfeldig" fin guttegjeng ;)


DISNEYLAND-GJENGEN!!


ok.. dette bilde har en morsom/ekkel historie.. eller en morsom og en ekkel historie.

Når vi sto i kø for å ta denne "ride'n" var det noen som var oppi den før oss som spyttet ut og gjett hvem det landet på.. jo meg!

Historie nr. 2: Når vi skulle gå ut Exit døren stresset vi skikkelig med å få opp døren og vi dyttet og trykket og alt mulig. Da jeg plutselig kom på at de helt sikkert måtte låse opp døren for oss, så vi sto å ventet til en fyr som jobbet der kom bort, men han trengte ingen nøkkel for å åpne den han åpnet den så lett som bare det vet bare å dytte litt i den. Gjett hvem som følte seg passe dum da!
















Dagen sluttet med et fyrverkeri-show med musikk til som var helt fantastisk!!









STARBUCKS IN AMERICA

Noe som er ekstra gøy når vi kommer oss litt vekk fra mini-byen vi bor i her i USA er å komme seg på starbucks. Ikke det at det er sånn KJEEMPE godt, men det er ganske godt og så er jo hele den Starbucks-greia ganske så gøy. På vei til Calirfornia hadde vi et stopp på Starbucks hvor jeg drakk Frappuchino og spiste blåbær-scone. NammNamm. Regner med det blir mer av det på turen : )
























Nå bærer det inn til sentrum av LA som vi ikke har sett enda så det blir spennende. Husker egentlig ikke så mye av det heller så ja. Tror vi skal tilbringe hele dagen i Disneyland. Så det blir koselig.



I just met Big-Bill

Nå har vi endelig komt oss til Los Angeles. Det er den byen jeg har gledet meg mest til selv om jeg har vært der før, men jeg bare liker palmene her og det by-livet.

Vi har forresten allerede møtt den første kjendisen her. Det var da vi i dag var hele klassen ute og spiste (spiste skikkelig fisk for en gangs skyld) og kom vi i snakk med "Big-Bill". Husker dere han? Han som silte i Tele 2-reklamene om Big Bill og Small Bill.











Grand Canyon

I dag var vi å så Grand Canyon, en stor grop i bakken. Dere har nok hørt om den. Har vært der en gang før, men hadde helt glemt hvor fantastisk det var.  Å stå på kanten av fjellet og bare se utover alt dette, det er bare fantastisk og må oppleves en gang i løpet av livet. Får meg til å tenke på hvor allmektig Gud er og hvor en fin jordklode han skapte!
















Oh, I said it's Arizona

De to siste dagene har vi tilbringt i Arizona hvor vi for det meste har sett på stein og fjell, noe som er mer interesant enn man skulle trodd. I går så vi på forsteinede trær.






Dette er et tre.. men en stein.. men et tre som er en stein. Forvirrende ikke sant?










Trine




Solveig in the wilderness

og så noen biler jeg tok bilde av i løpet av dagen


Favoritten <3





Don't Mess With Texas

Etter vi hadde vært i Texas sentrum for det videre lenger ut på landet hvor vi skulle besøke en ranch. Det viste seg at denne dagen skulle bli en av mine TOPP 10 beste dager fra hele mitt liv!

Da vi kom fikk alle utdelt cowboy-hatter og skjerf vi kunne bruke for å få denne cowboy/texas-feelingen.





Etterpå gikk vi ut på en stor slette hvor vi spilte volleyball for så og kaste oss på hesteryggen og ri noen runder rundt.































Deretter gikk vi inn for å spise middag sammen med en helg gjeng med folk som skulle være hostfamiliene våre for den kommende natten. Det  var også tre søte jenter som sang country sanger gjennom hele måltidet, de var bare kjempe flinke. Helen filmet de så kan linke til det når hun legger ut film ;)



Etter måltidet fikk vi tildelt host-families. Meg, Oda, Malin og Live bodde sammen med et eldre ektepar som bodde i et KJEMPE fint hus. Med en gang vi kom fikk vi tildelt rom vi skulle sove på og så gikk vi ut for å bade i bassenget de hadde. Det var så fint, med lys rundt hele bassenget (var mørkt når vi badet). Etterpå gikk vi opp og spiste cookies og pratet med hoster'sene våre. Dere aner ikke hvordan det føles å være i et hus hvor det er noen som tar vare på oss og verter oss opp etter å bodd på en dorm (internat) i et år (var hjemme i julen da).

Det hadde vært snakk om at det skulle være en liten storm i løpet av natten mens vi var der, men vi fikk beskjed om at det ikke var noe å bekymre seg for, hvis ikke taket fløy av.

Meg og Malin som sov på samme rom sov oss no bare gjennom hele stormen men da vi våknet opp fikk vi vite at det hadde hvist vært helt vilt og at det var utrolig vi ikke hadde våknet. De andre elevene fortalte oss det hadde lynet flere ganger, hvert sekund, haglet og blåst helt vilt! CRAZY med andre ord.
De vi bodde hos, har en bedrift og hadde hvist også måtte dratt ut til den i løpet av natten for huset var visst blitt delt i to. Mens vi var alene i huset hadde hvist politiet komt å dundret på døren, men vi sov oss gjennom det også vi. Hehe. Det var rett og slett helt Texas!

Her ser du ett av MANGE trær vi så hadde ramlet over veien.



Huset vi bodde i. Fin velkomst med norsk flagg og greier.


Til tross for dramatisk slutt så var dette den beste overnattingen så langt, og en av de beste dagene jeg har hatt i mitt liv. Må ærlig inrømme jeg har fått mersmak på Texas. Bo på en ranch hadde ikke vært dumt : )

WELCOME TO TEXAS

Heia.
Fikke ikke blogget i går så jeg tror jeg rett og slett bare deler det som har skjedd opp i flere innlegg, for det er litt av hvert skal jeg si dere.






I går kjørte vi til Texas, hvor vi først dro inn til sentrum for å se på stedet hvor John F. Kenedy ble skutt. Det var jo ganske spennende i og med at det var noe stort som skjedde i historien og så har vi jo sett masse bilder og filmer av det. Det var forresten eeenda varmere i Texas enn det var i Oklahoma. Hvor skal dette ende? :D





Posing med åstedet hvor J. F Kennedy ble skutt:






Her er vinduet hvor Lee Harvey Oswald skjøt fra



Videre tok vi litt bilder i byen mens vi ventet på å bli tatt med ut til en ranch




























For et fint liv jeg lever, må bare si det : )

PÅSKETUR DAG 2: OKLAHOMA

Det har vært en lang dag med mye kjøring, fra klokken 9 til 21. Så nå har vi endt opp i Oklahoma. Været er kjempe deilig, solen steiker og det er 30 grader celcius. Synd vi for det meste sitter på bussen, men vi får jo pauser inni mellom og da er det bare kjempe deilig! Rart å gå fra kalde Minnesota til her hvor det er så syden-varmt.


Jeg har spist tre deilige skriver med norsk ost på i dag. Det fikk med til å smile fra øre til øre : )

Her er vi på et velkomssenter i Iowa.












Bussing:








Pause med shopping:














Tilbake på bussen:



Nammmi!






Ny pause:












Århh, herlig gjeng dette her altså : )

I morgen bærer det til Texas, HOOWDY!

Under The Water







Trine har et sånn et kjempe stilig undervannskamera som man kan ta bilder under vann med (hehe, bombe at det går ann å ta bilde under vann med et undervannskamera ikke sant?). Så det ble litt leking med det i går da vi kom på hotellet og bader.

Trust in the Lord with all your heart and lean not on your own understanding; in all your ways acknowledge him, and he will make your paths straight.
Proverbs 3:5-6

PÅSKETUR DAG 1: IOWA



Da var vi komt oss til Iowa. Vi har kjørt ca. 8 timer men det går jo superfort i godt selskap. Ystebø er i godt humør og stemmer opp med sanger og historier, og vi alle synger med. Ganske så gøy!



Gravplass for Amerikanske soldater som falt for sitt fedreland under en rekke forskjellige kriger. Dette er bare en liten del av kirkegården, og det sier litt..





Minnesmerke for utvandrerne fra Europa







Fin gjeng i blåe gensre :)

Etter dette dro vi til en norsk kirke som noen nordmenn startet da de kom over til Junaiten for mange år tilbake. Der spiste vi deilig pizza, salat og kake. Vi sang selvfølgelig også noen trudelutter, det hører jo med.

Noen morsomme happenings fra dagen:

- Lars faller i et hull, Ystebø sier "Helen, du må komme å ta vare på gutten"
- Kristin sitter på do, Live skal passe på men stikker for å se på noen bilder da hun ikke merker at Knut går forbi bak henne og inn på doen hvor Kristin sitter.. pinlig!
- Elisabeth prøver å ta på viften på bussen og trykker på knappen mange ganger uten at viften går på da Hanne sier "Du vet det der er lys-bryteren sant?"

Ellers kan dere sjekke ut Mortens blogg fra dagen HER

PÅSKETUR!!

Ettersom det har vært en super-travel uke med masse lekser, prøver og innleveringer har bloggingen rett og slett blitt nedprioritert. Men nå kan jeg legge all stress og bekymringer for prøver å styr bak meg. For nå er jeg pakket og klar til å reise på påsketur med norskiene.

Hadde vanskeligheter for å tro at jeg skulle klare å pakke og få rommet fix ferdig da dette her møtte meg i dag etter skolen:



Men tro det eller ei, nå ser det faktisk slik ut : ) Ryddeskillz kaller vi dette.



Så nå er solhatten pakket og jeg er klar for å innta Hollywood med storm!






Vi starter selvfølgelig reisen med NORSKIE-genser-antrekk!

Igjen for dere som ikke vet det så reiser vi til DALLAS, TEXAS, GRAND CANYON, HOLLYWOOD, UNIVERSAL STUDIOS, DISNEYLAND, SANTA MONICA BEACH, WALK OF FAME, LAS VEGAS, SALT LAKE CITY, MOUNT RUSHMORE, OKLAHOMA, BEVERLY HILLS! Ikke dumt med andre ord : )

Orange Pants




Malin og jeg fikk oss enn morsom opplevelse da hun kom inn til meg i går rett førs kolen og vi så at begge hadde på seg kliss make farget bukse begge med svart belte og svart cardigan. Hehe. Gjett om vi fikk mange blikk og kommentarer, og Malin og jeg er ikke akkurat sjeldent med hverandre heller så da var det ekstra morsomt. Forundrer meg ikke om folk trodde vi hadde planlagt det :D


deilige bilder..


"JESUS IS A FRIEND OF MINE"



Åhh, dette er bare den morsomste og beste sangen jeg har hørt på lenge. For tiden går alle på hele skolen rundt og synger på den, er bare så morsomt.


Warning! Den kommer til å være stuck i hodet ditt over lenger tid!!

Mall of America

I går var det klart for den store kjolejakten for oss jenter til JS-ballet vi skal ha i mai. DSå hele dormen dro til Mall of America for å shoppe. Er ikke stort til shopping-muligheter her i Fergus så det er ganske stort for oss og dra på Amerika's største shopping senter en gang i blant. Fant ikke kjole, men mange andre gjorde heldighvis det. Jeg finner nok drømmekjolen på påsketuren kan jeg tenke meg : )

Bussturen til:

Standard-Solveig: Legg randome ting oppå hodene til de som sitter foran og se hvor lenge den blir liggende. Kjempe gøy!




Komfortabel stilling å sove på en buss på



WOHOO! FREMME!




Malin smilte fra øre til øre da hun så fargene gult og blått og så det var IKEA som var forran hennes øyne. Hun er svensk.


Det er til og med berg og dal baner inne på Mall of America

Hjemveien.

Fine Malin i min fine nye hatt.




Innkjøp













NORSKIES

Vi har fått våre ultra-kule NORSKIES-gensre i dag. Så når vi hadde old history i dag (eneste klassen hvor vi bare er norske) var det blått overalt vi snudde oss. Vi inntar Hollywood med storm med disse gensrene her.








Ellers fikk vi også førerkortet vårt i posten, ganske så kult!

Ellers så har jeg lært en ny ting denne uken, ikke legg ut bilder av ulovlige ting du gjør på facebook. Hehe. Hvertfall ikke hvis du er venn med dean'ene (de som passer på oss).
(postet bildene av meg og Oda når vi var på taket og poset med kunsten vår)



The WEST COAST!

Nå begynner vi å bli kjempe spente her borte til å dra på turen vår rundt om kring i Junaiten i påskeferien.  Hele norskie-klassen drar hvert år på en påsketur i påskeferien og i år skal vi til "West-coast". Wooh! Har vært der en gang før men skader ikke i det hele tatt å dra en gang til og ihvertfall ikke med resten av klassen også.
Så nå er det bare til å telle dager, 9 dager igjen.

Sjekket reiseruten og her er noen av stedene vi skal:


Kennedy Memorial i Dallas


Amarillo texas


Petrified Forest




Grand Canyon

 LOS ANGELES

Universal Studios Hollywood : This is the Waterworld show at Universal Studios, in Burbank, Hollywood. Thankfully, the show was better than the film. - Los Angeles, California, USA (Click to Leave Your Comments on Universal Studios Hollywood, Los Angeles, California, USA !!!)




santa monica beach


las Vegas

Salt Lake City


Mount Rushmore

GLEDER MEG!! : D

LIVET



I gaar tok meg og Oda og fant fram kunsterne i oss og malte et maleri. Syns faktisk det bel ganske saa kult, ekstra kult siden alle de forskjellige fargene har betydning bak seg.


et hjerte vi lagde med tomlene vaare.


kjaerlighet


Den dystre tid.



Saa tok vi med oss kunstverket ut paa taket og poset med det  :)









Hva syns dere? :D

"We gonna touch the sky"







I går car det crafternoon på jentedormen og vi lagde noen stilige t-skjorter. Til tross for de mange timene med arbeid så ble jeg grådig fornøyd me min t-skjorte. Noen som klarer å se hvem det er? Dere fikk et lite hint med den teksten bakpå da men. : )

Hvis du vil prøve på det samme er det en tutorial på linken her

FØTAR




Foto: Nikon D60, 35mm f/1.8

Føtter og bein er så fine at jeg tar bilde av de hele tiden.
Føtter med fine strømper, strømpebukser, sokker, sko, neglelakk.

A girl like me (Rihanna-konsert)




Har ikke jeg bare verdens snilleste bror som fikser billetter til Rihanna-konsert for meg mens jeg er i USA. I og med at klokken var 3 på natten her mens de la ut billettene måtte vi få litt hjelp hjemmefra. Er egentlig ikke sånn SUPERDUPER fan av Rihanna, likte bedre uskyldige Rihanna med langt hår for noen år siden, men det blir no kjempe kjekt! Så nå må jeg begynne å høre litt mer på Rihana. Noen favorittsanger som dere vil anbefale?

Dagens mote og hvilke signaler vi sender med det vi går med (This is your life)

Dette blir et ganske langt innleg men det er noe jeg virkelig bryr meg om og som jeg tror treffer kjempe mange norske blogg-jenter i dag. Så jeg vil oppfordre dere til å lese og det ville vært kjekt med tilbakemeldinger.

Etter hvert som jeg blir eldre og får mer erfaring her i livet, merker jeg bare mer og mer at verden rundt meg bare krever mer og mer. Det er så mange forventninger til mennesket for tiden. Særlig nå som jeg bor her i isolerte Minnesota merker jeg dette når jeg leser blogger fra Norge og når jeg var hjemme i julen på besøk.

Man skal ha perfekt utseende, se bra ut hele tiden, bruke korte kjoler og skjørt, utringning og for ikke å glemme gjennomsiktige bluser som hviser hvilken BH du har på deg.

Jeg elsker mote, shopping og å kle meg fint; det må jeg ærlig inrømme. Men når mote begynner å gå ut på å hvise mest mulig fram av kroppen blir det helt feil syns jeg. Når det blir sånn blir man rett og slett dømt etter utseendet og ikke innsiden; og det er vel innsiden som teller  mest. Eller hva?




Toppbloggere - alle bilder er linket

Er vanskelig å få fram helt og alt hva jeg mener. Men jeg vil oppfordre dere til å tenke gjennom noen ting:

Hvorfor går du kledd som du gjør?
- Syns du det faktisk er kult, eller gjør du det bare fordi det er mote? Liker å vise fram kroppen?

Sender du rette signaler ved å gå kledd som du gjør?
- Tro det eller ei, man sender ut signaler med det man går med.
"Ikke annonser det du ikke vil selge"

Så fant jeg noe veldig bra greier fra denne artikkelen her

Vi består ikke bare av kroppen. Vi består også av ånd og en sjel. ?Vet dere ikke at dere er Den hellige Ånds tempel?? Gud skapte menneske i sitt bilde. Det betyr mye mer enn vi kanskje tenker over ved første øyekast. Det betyr at hver enkelt av oss er ment å skulle være et levende bilde på Ham, den Allerhøyeste og Allmektige Gud, på Kjærligheten og Godheten selv. Dermed har vi aldri lov til å spekulere i andres følelser eller spille på vårt utseende for å skaffe oss oppmerksomhet. Vi har aldri lov til å friste noen ved å fremby vår kropp med vitende og vilje. Gud vil at vi skal bevare den renhet og den godhet Han er, for å gi den betingelsesløst til vår livsledsager, ikke til noen annen. Slik hjelper Han oss til å beskytte oss selv mot uvedkommende. Så derfor har vi heller ingen rett til å gi hele "verden" smakebiter på hva vi kan varte opp med av fysisk deilighet?

Den virkelige skjønneheten kommer fra vårt indre!

Vi kan velge å gå mot strømmen, og velge en klesstil som ivaretar hele vår personlighet ? vår kropp og vår sjel. Vi kan velge å kle oss slik at vi ikke frister andre over evne, og blir et blikkfang for begjærlige øyekast. Vi ikke være bevisstløse moteslaver. Og er vi riktig våkne, kler vi oss slik at vi sender et signal tilbake til motebransjen om at for oss er verdighet viktigere enn ytre skjønnhet; vi nekter å bruke klær som fornedrer vårt menneskeverd og håner vår Gud.



Du har ingenting å miste, vær deg selv og gå din egen vei.
Ikke la presset bli for stort!

Yesterday is a wrinkle on your forehead
Yesterday is a promise that you've broken
Don't close your eyes, don't close your eyes
This is your life and today is all you've got now
Yeah, and today is all you'll ever have
Don't close your eyes
Don't close your eyes

This is your life, are you who you want to be
This is your life, are you who you want to be
This is your life, is it everything you dreamed that it would be
When the world was younger and you had everything to lose

 

 

SNOWDAY!







JIPPPPPPI!! Nå fikk vi også oppleve en snowday, det hadde jeg aldri trodd. Snowday forekommer når det er for mye snø til å gå på skolen, av og til er det litt digg at Amerikanere ikke er så barske som oss Nordmenn, hehe. Så det liker jeg svært godt. En fridag midt i uken er ikke noe å klage på akkurat.

Så nå skal jeg.. skrive brev, sende brev. Forhåpentlighvis henge med norskisene (Torben og Eivind) som er på besøk.. Ja.

Er det snø hos deg nå, eller begynner våren og komme?

HJELP







Nå skal jeg og noen venninner ut i byen her og så tror jeg vi skal vaske og rydde et venterom/kontor eller noe for noen som trenger det. Er egentlig ikke helt sikker på hva jeg skal men vi skulle hvertfall få vite litt om folk som var i nød og trengte hjelp i byen vi bor i og hva vi kan gjøre for å hjelpe dem. Så det blir jo ganske spennende. Er så kjekt å vite at jeg kan bruke mine evner til å hjelpe andre med ting de trenger hjelp til.

Little things

just-littlethings
Er den fineste siden jeg vet om akkurat naa, er saa mange fine bilder med tekster som jeg bare kjener meg heelt igjen i. Her er noen faa av mine favoritter.



















The POLAROID BOOK



Jeg har hatt denne fine boken med mange fine, spesielle og inspirerende bildene i en stund nå. Jeg syns det er så fint og gøy med polaroid bilder at jeg bare måtte kjøpe den. En gang skal jeg ha et sånn et gammelt polaroid kamera som jeg kan ta mange fine bilder med. Gleder meg allerede.











Har du prøvd polaroid kamera?

SJUKDOM


foto: Nikon D60, 35mm f/1.8
Solveig Karin

Å dra til legen som nordmann i USA er ikke bare, bare. Men, men. Etter å ha vært syk i 3 uker med hosting og alt mulig overtalte mamma meg endelig til å dra til legen for å sjekke det ut og der fikk jeg vite at jeg har infeksjon i begge ørene og nesen. Deilig. Men nå satser jeg på at jeg blir frisk, får hørselen tilbake og da er jeg klar til å innta verden med storm! :D

Datter av Kongenes Konge!

Fikk en kjempe melding fra min kjære gode venninne Cathrine så tenkte jeg kunne dele den med dere. Skader aldri med noen gode ord på veien.



Noe av det jeg har lært av å være leder i ungdomsmiljøer er at vi alle trenger inspirasjon og oppmuntring.Uansett alder.. Mange jenter har realistiske drømmer, men føler de ikke er god nok til å klare å gjennomføre dem eller så er de for redd til å gjennomføre dem. Men vi er alle en prinsesse ? datter av Kongenes Konge!

2.Kor 6:18: «Jeg skal være deres far, og dere skal være mine sønner og døtre, sier Herren, Den allmektige.»

Så du har kanskje ikke håret eller kroppen du vil? Du har kanskje ikke den beste sangstemmen, eller du er kanskje ikke den smarteste på skolen. God elsker deg akkurat slik som du er ? akkurat hvordan han skapte deg. Fregnene mine, håret ditt, sangstemmen(enten den er god eller dårlig), det er det som gjør deg forskjellig fra alle de andre her på jorden ? alle de tingene ble bestemt av Gud, han som skapte hele jorden. Neste gang du ser deg selv i speilet takk Gud for at han skapte deg akkurat slik som han gjorde, som hans prinsesse. Han bruker bare det beste materiale og hans stil er alltid «in».

Efeserne 2:10: «For vi er hans verk, skapt i Kristus Jesus til gode gjerninger, som Gud på forhånd har lagt ferdige for at vi skulle vandre i dem.»



Gud skapte deg slik som du er fordi det er slik han ville skape deg. Han kjenner vært hårstrå på hodet ditt og han vet de 40 millioner angene hjertet ditt kommer til å slå i år og han kan identifisere hvher eneste av de over 2 trillionene røde blod celler som er inni deg akkurat nå.Gud han ønsker at du skal fortelle han at du vil bli født på ny og bli en perfekt versjon av deg selv gjennom nåden Jesus gir. Gud har store planer for all sin fremtid, både her på jorden og i himmelen.

Bonnie Jensen sa: ?When you are smiling in the inside, it shows in the outside?.

Dette er sant, det leser vi om i Bibelen og, etter at Gud hadde snakket med Moses. Mange i dag liker å skjule ting i livene deres, går rundt med en fasade. Folk er redd for hva andre vil tro om dem og hva andre skal gjøre med den informasjonen de har fått. VI har alle problemer på forskjellige måter. Alle har noe de må gå gjennom. Og det er ikke alltid like lett å gjøre alt alene.

Gud ser også alt, alltid. Uansett, og han elsker deg så ufattelige høyt at han gav sin egen sønn for at du skulle få evig liv i himmelen.

DU er GUDS MESTERVEK og DU er skapt i HANS bilde!! Til slutt skal jeg bare skrive en bønn Debora Coty skrev: ?The Right Focus?. ?Cleansers, foundation, mascara, lip gloss...kindness, patience, gentleness, self-sontroll...Lord, help me to focus as much on my inner beauty as my outer beauty.?

1.Peter 3:3-4: «La ikke ytre stas, som frisyrer, gullkjeder og fine klær være det som pryder dere, men hjertet, det skjulte mennesket med sin milde og rolige ånd, som er uforgjengelig og dyrebar for Gud.»

SUPERSOLVEIG









Gårsdagen var helt vill. Jeg snek meg rundt i gangene, hjalp gamle damer over gaten, katter som satt fast i trær, enslige freshmans.. osv. Når ingen så meg, fløy jeg gjennom gangene. Jeg fikk også bare en feil på økonomi prøven. Mææn SUPERSOLVEIG inponerer meg alltid!

Ok, det var litt random, men jeg er litt random. Var SUPERHERO-dag i går på skolen og jeg likte det meget godt!
Jeg tror alle har en superhelt inni seg

RED LIPS

Her er noen av bildene Helen tok av meg for leden. Hun går også på Hillcrest og blogger så er bare til å besøke bloggen hennes www.heleninusa.blogg.no/









Hva syntes du om bildene?

MY WONDERFUL WORLD OF FASHION



Jeg har en sånn en fin tegne bok som jeg kjøpte pa Urban Outfitters noen måneder tilbake som jeg tar fram når jeg kjeder meg. I den kan jeg fargelegge, tegne og få noen rimelig bra tips. Her er litt bilder fra boken.

















så ikke den gøy ut?

One Time









I dag har jeg vært ute i en skog og hatt photoshoot, og tro det eller ei.. jeg var ikke bak kameraet, jeg var forran.  Det gjør egentlig ingenting, for jeg elsker å deige meg forran kameraet for å være ærlig.

Neste uke er utkledningsuke så da må den kreative delen av meg komme fram. I morgen skal vi kle oss ut som superhero'es, tirsdag Formal, Onsdag Movie character, Torsdag Green-day og Fredag Jersey. Vet egentlig ikke hvorfor vi skal kle oss ut, men men. Er no litt gøy.

THE MARKET

Selv om vi ikke har så mye i denne lille byen jeg bor i, så har vi en butikk som jeg bare må stikke innom hver gang jeg går forbi. Den har alt mulig fine ting, fra tepper til mat, fra smykker til kremmer.. bagger, klær, sminke, fine fine bøker osv.

























Så ikke det bare ut som drømmeland?

REMINDER





Tenkte jeg skulle minne dere på at dere kan følge bloggen min på bloglovin ved å trykke på denne ballerinaen jeg har laget som Bloglovin-button. For de som ikke har bloglovin vil jeg anbefale det på det sterkeste, da slipper man å huske på alle bloggene man vil lese og kan lagre de innleggene man liker ekstra godt : )

Fly Away


Foto: Nikon D60, 35 mm f/1.8

Jeg vil egentlig ikke fly avgårde (ikke med det samme hvertfall) men passet til bildet.

I LOVE MY LIFE

I dag har jeg:

Sittet inne på biblioteket i fritimen






Vært nede på the Semminary hvor de har en snack-maskin hvor man kan velge denne hemmelighetsfulle greien og få en tilfeldig sjokolade. Det prøvde Knut seg på.


Hatt en mini-fotoshoot ute








sittet ved siden av Cat som hadde på seg dette fine smykket som mamma'en hennes har laget


Hatt Economics
Photobucket





tegnet


skrevet brev (bildet er av Lars)


tegne tmer


Spist en rimelig god lunch




Hatt Biologi










Hørt på JB


fått en fin tegning av Malin (Jeg er et tre)


Laget smoothie




En fin dag hvor jeg tok noen fine bilder med andre ord : )

Getting ready for SUMMER





Det er så billig her i USA at det nesten blir litt dyrt, hehe. Når Marianne var her på besøk tok vi turen på Mall of America (Amerika's største shoppingsenter, troor jeg) kjøpte jeg blant annet denne fine blondekjolen jeg gleder meg til å gå med masse i sommer og en baseball jakke. Har alltid vært så usikker på om jeg skal ha en, men nå kjøpte jeg bare en, de er fortsatt litt kule syns no jeg.

Er du klar for sommer?

For et fint liv!!


Bare for å sprike opp innlegget litt med et bilde. Digger denne indianer smykket jeg nettopp kjøpte på Mall of America

Nå har Malin og meg feiret at vi har fått lappen med boller og brus. Sunniva kom innom også en tur og når vi satt der, så tenkte jeg bare.. at jeg er bare så heldig, å få bo på en dorm sammen med så utrolig mange jenter jeg er kjempe glad i og bare elsker å være med er jo bare helt fantastisk! Jeg skal virkelig nyte de tre siste månedene jeg har igjen her på Hillcrest hvor jeg har fine, fine jenter rundt meg hele tiden som alle har skjønne smil og som alle er så unike : )

Kunne du tenkt deg å bo på samme måte som jeg gjør for tiden?

I've got my license!!


Wææææææh, jeg besto nettopp oppkjøring for den Amerikanske billappen! Gurimalla, kan ikke tro min egen handling. Så nå kan jeg frese rundt i AMERIKA. Egentlig ikke men jeg har hvertfall lappen.

"The one that I thought was gonna fail, passed"
- kjørelærer Tom om meg.

JUSTIN BIEBER, NEVER SAY NEVER!









OH MY GOOOSH! Jeg har Bieber Fever! Så nettopp filmen eller dokumentaren "Justin Bieber, Never say never", og den var en av de beste jeg har sett i mitt liiiv. Jeg bare digger Justin Bieber! Han er så sympatisk, flink, skjønn og grei! Hehehe, føler meg som en crazy Bieber fan nå (er kanskje litt det også) men jeg fikk bare kjempe godt inntrykk av han av å se filmen.

Hvordan lage LP-plate skåler

Rachel hadde denne supre ideen, å lage boller/skåler av gamle LP-plater. Syntes det ble utrolig stilig og kreativt samtidig som de har et preg av 50-, 60-tallet i seg. Noe jeg liker veldig godt!


Så det du trenger er lp-plater, tipper du kan finne mange billige på Fretex.


Du ligger platen oppå en stål bolle som du tar inn i ovnen. På bildet er bollen faktisk feil vei, så bollen skal egentlig stå på hode med platen oppå.

La den stå inni ovnen ca. 5 min til den begynner å bli bøyelig og er lett å forme.


Snu bollen og stapp platen oppi ved hjelp av en mindre bolle.


Form den til slik du vil ha den.



TADAAAAA! Du har en ny skål du kan ha smykker og stæsj eller annet i .





BIKER WOMAN











I dag har jeg på meg ny skjorte og nye sko. Vet ikke helt hva jeg syns om skoene egentlig, men de er no litt kule hvertfall. Nå skal jeg ut på café med min lillesøster Marianne og hele resten av gjengen fra Norge som reiser i dag. Litt trist, men er bare 3 måneder til jeg kommer hjem til Norge for godt, og det går jo super fort.

Hva er dine planer for dagen?

KJÆRLEIK


foto: nikon D60, 35mm f/1.8

yeeey. ferdig med skoleuken, alle prøver, lekser og innleveringer! Nå skal jeg leve livet!

STRESS!


model: Lisa

Jeg skriver sånn ca. aldri om skole og prøver men overlever jeg morgendagen skal jeg hoppe opp og ned i luften ti ganger og prise Gud. For denne uken har vært noe HERK. Typisk å ha titusen prøver samme uke som man har besøk fra Norge. I morgen har jeg Sosiologi-prøve og Old History prøve pluss en innlevering for ikke å nevne leksene jeg har i alle de forskjellige fagene. OH MY GOSH!

Jeg vil bare ut og ta bilder, synge, danse, lage ting og gjøre alt hva liker. Får bare tenke at når skoleklokken ringer i morgen kl 3.45 har jeg fri fra skole i to dager! DET skal jeg nyte! Jeg misunner dere norskiser med vinterferie nå gitt.

SJING SJANGS KINAMANN, KINAMANN ER DØD











Masse norske som var her på Hillcrest i fjor er kommet på besøk, noe jeg trodde skulle bli kjempe pinlig. Men det er det ikke, de er alle kjempe greie og morsomme. Var på Hunan (for første gang), som er en Asiatisk buffet-restaurant med masse godt med noen av dem i dag.

I morgen reiser tar jeg for første gang i mitt liv fri fra skolen for å shoppe! Woohoo. Vi skal på Mall of America (sånn ca Amerika's største shopping senter)!

Grovbrødskive med leverpostei


Jeg har poset med utrolig mange rare ting og personer men aldri i hele mitt liv har jeg poset med en grådskive med leverpostei på.. før i dag. Men jeg må jo bare dele denne gleden med dere. Å spise fiberbrød med leverpostei på i USA er som en drøm! Mmmmm

Laundry bag


Jeg sydde meg en sånn luddig, skittentøys pose her for leden. Har alltid hatt en sånn en hvit, billig, hullete greie fra Walmart, så tenkte jeg plutselig at det var på tide med noe nytt, mer fargerikt og spennende. Så sånn ble den da, den bare LYSER opp hele rommet : )

Merker jeg har en farmor som alltid lot/lar meg styre på med og strikke og sy hva nå enn jeg vil.


COLD


Goosh. Har det noen gang gått så lang pause siden jeg har blogget? Jaja. Jeg har vært syk skjønner dere så har giddet svært lite. Så i dag dret jeg i å tvinge meg gjennom skoledagen bare for ikke å glipp av noe og fikk heller være hjemme og bli litt friskere. Noen bra tips til til å bli kvitt superforsjølelse på 1-2-3 ?

Jeg får NORGEBESØK!

 


marianne og meg for lenge, lenge siden.

Jeg har helt glemt å fortelle dere at min kjære, greie, søte lillesøster kommer å besøker her på Hilly om bare 4 dager sammen med Kamilla sin lillesøster! Jeg gleder meg sånn at jeg av og til gjår sånne spontante hopp og jubler innimellom! Vi kommer til å få det så kjekt! : )

Stones To Remember







I går var vi en liten gjeng her på jentedormen som lagde armbånd med stones to remember. Vi plukket ut forskjellige steiner/perler som minner oss om forskjellige ting. Feks forskjellige perosner man vil huske på å be for, eller hendelser fra livet vårt hvor man bare merket skikkelig at Jesus var med oss.

Ingenting som planlagt





Denne helgen har vært ganske så litt SUPERMEGANEDSIG. Først i går skulle vi jo på moonlight-skiing og når vi kom fram fikk vi ikke lov til å stå på ski pga. dårlig føre. Så da måtte vi gå. Men det var koselig likevel da.
Andre nedsig var at jentedormen skulle til Fargo i dag for å shoppe og se Justin Bieber - Never say never og ja bare koose oss. Men det ble kanselert pga. snø. Men, men. Da fikk vi hvertfall gå i Good Sheperd (kirken) noe som alltid er kjekt :) Vi prøver å se det positive i det!

200320












Nå har Malin, Live og jeg vært ute i noen timer og gått fra sted til sted her i byen og kost oss og nytt det deilige været. Fikk tatt en del bilder men kan ikke poste de enda for nå skal vi straks på moonlight-skiing. Det blir jo kjempe romantisk, hehe : ) Bortsett fra at det ikke er noen gutter der da, men hvem trenger vel gutter.

The national anthem of the United States Of America




I dag skal jeg gjøre noe rimelig kult og riimelig skummelt! Fikk spørsmål om å synge national anthem sangen på gutte varsity kampen sammen med en av amerikanerne jeg bor med. Er kjempe masse folk der og ja.. så det blir spennende. Kanskje Helen filmer det og dere får høre :) Føles så rart å være norsk og skal synge den amerikanske nasjonalsangne, men men.

SMOOTHIE, HUNDRE PROSENT NATURLIG!

Åå. husker dere, de solo-smoothie reklamene? De var de morsomste.


Vi har gått til innkjøp av en liten hendig smoothie maskin her i USA så nå drikker så og si alle de norske jentene smoothie 24/7. Det er sååå godt! Bare litt synd bærene er så dyre, men men.

Personalize your stuff!

Hvem har vel ikke kjedelige notatbøker? Enten om de er til skolebruk, diverse notater eller ja hva som helst.

I familygroupen min for noen uker siden fikk vi alle tilfelt hver vår rimelig kjedelig notatbok. Den skulle vi alle dekorere med forskjelige papir i forskjellige mønstre og farger vi ville ha så den ble personlig og finere enn den var i utgangspunktet.

Skulle nesten tatt før-bildet ogsaa men slik ble hvertfall boken seende ut til slutt.



Brukte gjennomsiktig, tykk tape utenpå boken saa den ikke skal bli ødelagt hvis det kommer vann på :)





Denne boken skal jeg bruke til å skrive ned forskjellige ting jeg ber for så jeg kan bla tilbake senere og se hvilke bønnesvar jeg har fått. Kommer også til å skrive ned randome bibelvers og ting og tang jeg kommer over som jeg vil huske på ; )

Det er også et lite tips til dere : )

Snow-Tubing

Nå er filmen fra da vi var å snow-tubet ute. Det var så utrolig gøy at jeg tror jeg må gjøre det enda en gang.

Snow-Tubing from Hillcrest Academy on Vimeo.

Hillcrest-bloggere

Fikk spørsmål om jeg kunne linke bloggene til de andre norske studentene i klassen min så her er de : )






http://heleninusa.blogg.no/


http://sunnyinthestates.blogspot.com/



http://usoga.blogg.no/


http://odasekse.blogg.no/


http://elisabethhillcrest.blogg.no/






Valentinesday i USA








foto: Solveig K P - Nikon D60, 35mm f./ 1.8


Da har jeg opplevd valentines day i USA ogsaa. Selvfoelig er det mye mer stas og oppstyr enn hjemme i Norge. Men artig var det no, det skal sies!

Skoleavisen ga ut valentine-spesial med mange annonser/add vi har kunne sette inn. Noen valgte aa fortelle om sin kjaerlighet for en person gjennom den mens andre fortalte om sinn kjaerlighet for et annet "land".
Blomsterlevering, hvor man kunne betale for en blomst og faa den levert. Jeg fikk "special delivery" fra min romvenninne, noe som var kjempe koselig.
Therese og Malin lagde kort med dikt til alle norske jentene med en liten cookie med meg som unntak som fikk Hello Kitty sjokolade, ehhe. 
Secret-brother ga meg sjokolade som det sto "number 1 teacher" paa.. hehe. Koreanere
En annen koreaner ga meg uventet en sjokolade i valentinesgave.
Og saa overrasket Helen meg med det beste snopet som fins: nerds av Helen.

Foeler meg elsket :)


BRAIDED




Foto: Solveig Nikon D60, Nikon 35mm f/1.8

Er ikke fletter i alle former, lengder og fassonger det fineste som fins så vet ikke jeg. Er så fint å bo på en jentedorm og kunne flette alle man kommer over : )

EG MÅ HA, EG MÅ HA SOLBRILLER PÅ!





Tube sliding var awesome! Tror det kommer ut film fra det snart så da skal dere få se.

Ellers fikk jeg kameraet mitt igjen i dag.. Guri det har vært nervepirrende. Glemte det igjen på Appelbees når vi var ute og spiste på fredag, men jeg ringte de og heldigvis hadde de det. Det er ikke akkurat første gang jeg har lagt fra meg kameraet mitt her i USA. Kjenner noen seg igjen i mine handlinger?

SNOW TUBING



Nå straks skal sånn ca. alle norskingene pluss to amerikanere gå å snow-tube. Heiane mann jeg gruer meg. Syns allerede aking er skummelt og når vi skal ake med tube går det jo sånn trippelt så fort. Men det skal bli spennende å prøve noe nytt!

http://worldtourguide.files.wordpress.com/2010/12/cube_snow_tubing_01.jpg

Har du prøvd snow tubing før?

SECRET SISTER WEEK

Som jeg nevnte her for leden er det secret sister week og alle jentene har fått tildelt forskjellige gutter som de skal gjøre diverse tull og tøys med. Eller guttene vet ikke hvem vi er og vi skal gi de forskjellige oppgaver og utfordringer de må gjøre, og hvis de gjør det for de en premie.På slutten av uken må vi fortelle hvem vi er og gutten må be jenten ut på date eller gi de noe. Typisk amerikansk med andre ord.

Litt bilder fra uken


Åsmund tar på neglelagg på seg selv (må ha den på resten av uken)

Yeram ler av Åsmund.. Lite aner han at han må bære bøkene sine rundt i en rosa veske for resten av dagen.

Clay hjelper Nick med neglelakken

Åsmund masserer senior-jenter

Adreas i sjørøver-stil (?)

Chris med Hannah Montana sekk

..Morten

David måtte gi marchmallows (?) til alle jentene i book of mark-klassen for så å spise resten selv



Men nå har det seg sånn at jeg sliter litt og ikke aaner hva jeg skal få min secret-sister-brother til å gjøre de to kommende dager da så. Noen forslag????

Photoshoot: It's in your eyes

Det er ekstra god stemning paa Hillcrest i dag. Vi har to norske bursdagsbarn; Kamilla og Sunniva. Gratulerer masse til de! Saa i kveld skal alle de norske jentene ut aa spise paa Appelbees.

Her kommer ogsaa noen av bildene jeg tok av Malin i helgen.









Nikon D60, 35mm f/1.8

Lady In Red

Nå har jeg fått redigert litt av bildene jeg tok i går. Bildene ble faktisk mye bedre enn jeg fryktet så jeg er egentlig veldig fornøyd.

Er bare så gøy å ta bilder av Therese og Malin for de er bare helt fantastisk nydelige begge to og noen helt fantastiske mennesker! : )

Viser dere først noen av bildene jeg tok av Therese.










Nikon D60, 35mm f/1.8

Hva synes dere?


SUPERBOWL




Foto: Solveig K. P. Nikon D60 35mm  F/1.8

Her er to av bildene jeg tok i dag av Malin og Therese. Ja Therese og ble med så det ble jo det eeeenda bedre. Ikke dumt å ta bilder av disse fine jentene. Kommer flere bilder i morgen.

Nå har vi sett på SUPER BOWL, eller vi ser vel egentlig fortsatt på det. HEIA GREEN BAY!

Getting ready for winter photoshoot


Foto: Meg, Nikon D60, 35 mm f/1.8

Nå har jeg fått Malin til å være modell for meg for å ha en liten photoshoot i dag. Så det blir kjempe spennende siden Malin er så fin og spennende!

Franske Makroner

De Franske Makronene ble ikke helt som vi ønsket akkurat men underholdene var det no å lage de.


Bra Historie boken kan brukes til noe.. Her hakker vi mandlene.




Denne så jo faktisk noen lunde ut.. men det var også den eneste.

Je veux être avec toi






Til min store skuffelse hadde jeg ikke fått blåmerke fra den store wipeout'en jeg haadde i går da jeg våknet i morges. Jeg får bare aldri blåmerker så når jeg trynte den så saftig i går tenkte jeg at jeg bare måtte få et blåmerke men neida. Ja, ja.

Ellers er dagens prosjekt for meg og Malin å lage Franske Makroner. Noe som vi aldri har gjort før så det blir spennende! Sammentreff at jeg har på meg en fransk topp på bildene forresten. Så nå er det bare om å gjøre å finne en lovende oppskrift ; )
Noen forslag?

Vinter på Hillcrest



Var ute her for leden og tok noen få vintervilder av Hillcrest for det hadde jeg nemlig ikke gjort før.



Rachel hengt opp julelys på rommet vårt. Så nå er det så utrolig koselig på rommet vårt med de lysene på at jeg vil være der inne hele tiden : )

Ellers er det  bare en rolig fredag.. Eller er det det?
- På skolen trakk vi secret-sister gutter. Noe som er en annen typisk amerikansk Hillcrest greie. Uken før valentines-day har alle jentene hver sin gutt som de skal få til å gjøre masse dumt/morsomt/gøy hva som helst nesten. Så det var jo litt oppstyr og spennende.
- Vi dro på Walmart, det er jo alltid styyyr
- Jeg trynte ann så saftig rett utenfor skolen, noe som jeg bombesikkert kunne saksøkt skolen for men som jeg tror jeg droppet :P
- Malin fant fram sin romantiske side av seg og kjøpte røde roser. Om tro hvem som skal få de : )

HOT TOP NEWS FROM HILLCREST!


//RANDOM BILDE


Malin fikk 1.plass i skirenn

Norske jenter sjekker opp gutter på youthgroup(ungdomsgruppe) i  good sheperd(kirke)

Sunniva har funnet sin framtidige asiatiske ektemann

Kamilla klarte å bestille flybilletter med retur en måned senere enn hun egentlig skulle

"Oda Sekse is sooo sexy"
- DK

Rachel fikk ny fisk til bursdagen (siden jeg glemte å mate den forrige hun hadde når hun var vekke en uke) som levde i 2 dager.

"Jeg skal bare gå å sjekke om leverposteien min lever"
- Solveig

"Why is there two instead of sex?"
- Trine

"Han er jo bare heeeelt fantastisk!!!"
- Amalie om Morten

"Han er bare heeeeelt nydelig!"
-Amalie om Knut

"I did her on the plane"
- Jan-David om massasje til Hanne

"It is drunk moon tonight!"
- Morten

Amalie ble bosset av Kristin, Kamilla og Oda


 

Typisk fritime


Malin gjoer matteleksene


Renate gjoer lekser


Choi (ulv i faareklaer) jobber for en gangs skyld.


Misslykket prosjekt fra min side med aa flette Elisabeth og Malin sammen.. og Morten i en av sine mange nye t-skjorter.

Best School Day Ever





Dette har vært den beste skoledagen siden jeg kom hit tror jeg. For det første hadde vi Blokk A (Sosiologi (2 timer), art(2 timer), Book of Mark (1) og friperiode(2 timer) som er den beste blokk'en, bortsett fra sosiologi som egentlig ikke er så værst men det er alltid så kaldt i klasserommet. For det andre fikk vi fri de to første timene pga. kaldt vær (minus 35 Celsius) så jeg slapp de to timene med sosiologi. Så i dag har jeg bare hatt kunst og book of mark!

I fritimen løp meg og Live ut i kulden noen få minutter og tok noe fine bilder : )

Senere i dag skal jeg på youthgroup for første gang her i USA, gleder meg masse!


Wait for me - Rebecca St. James

Our God




COMETS, Basketballkamp!



































Me likar å gå på kafe

Cafe 116, igjen.. : )





I dette er kjærligheten, ikke at vi har elsket Gud, men at Han har elsket oss og har sendt sin Sønn til soning for våre synder.

1. Joh, 4.10

Fathers Love Letter

I dag har Hanne Camilla og jeg lært oss å brette papercranes (papirfugler). Siden vi bare hadde hvitt ark printet vi ut "Fathers Love Letter" for så å brette fugler med det på så det ble litt mer spennende.





My Child?
You may not know me, but I know everything about you?Psalm 139:1
I know when you sit down and when you rise up?Psalm 139:2
I am familiar with all your ways?Psalm 139:3
Even the very hairs on your head are numbered?Matthew 10:29-31
For you were made in my image?Genesis 1:27
In me you live and move and have your being?Acts 17:28
For you are my offspring?Acts 17:28
I knew you even before you were conceived?Jeremiah 1:4-5
I chose you when I planned creation?Ephesians 1:11-12
You were not a mistake, for all your days are written in my book?Psalm 139:15-16
I determined the exact time of your birth and where you would live?Acts 17:26
You are fearfully and wonderfully made?Psalm 139:14
I knit you together in your mother's womb?Psalm 139:13
And brought you forth on the day you were born?Psalm 71:6
I have been misrepresented by those who don't know me?John 8:41-44
I am not distant and angry, but am the complete expression of love?1 John 4:16
And it is my desire to lavish my love on you?1 John 3:1
Simply because you are my child and I am your father?1 John 3:1
I offer you more than your earthly father ever could?Matthew 7:11
For I am the perfect father?Matthew 5:48
Every good gift that you receive comes from my hand?James 1:17
For I am your provider and I meet all your needs?Matthew 6:31-33
My plan for your future has always been filled with hope?Jeremiah 29:11
Because I love you with an everlasting love?Jeremiah 31:3
My thoughts toward you are countless as the sand on the seashore?Psalm 139:17-18
And I rejoice over you with singing?Zephaniah 3:17
I will never stop doing good to you?Jeremiah 32:40
For you are my treasured possession?Exodus 19:5
I desire to establish you with all my heart and all my soul?Jeremiah 32:41
And I want to show you great and marvelous things?Jeremiah 33:3
If you seek me with all your heart, you will find me?Deuteronomy 4:29
Delight in me and I will give you the desires of your heart?Psalm 37:4
For it is I who gave you those desires?Philippians 2:13
I am able to do more for you than you could possibly imagine?Ephesians 3:20
For I am your greatest encourager?2 Thessalonians 2:16-17
I am also the Father who comforts you in all your troubles?2 Corinthians 1:3-4
When you are brokenhearted, I am close to you?Psalm 34:18
As a shepherd carries a lamb, I have carried you close to my heart?Isaiah 40:11
One day I will wipe away every tear from your eyes?Revelation 21:3-4
And I'll take away all the pain you have suffered on this earth?Revelation 21:3-4
I am your Father, and I love you even as I love my son, Jesus?John 17:23
For in Jesus, my love for you is revealed?John 17:26
He is the exact representation of my being?Hebrews 1:3
He came to demonstrate that I am for you, not against you?Romans 8:31
And to tell you that I am not counting your sins?2 Corinthians 5:18-19
Jesus died so that you and I could be reconciled?2 Corinthians 5:18-19
His death was the ultimate expression of my love for you?1 John 4:10
I gave up everything I loved that I might gain your love?Romans 8:31-32
If you receive the gift of my son Jesus, you receive me?1 John 2:23
And nothing will ever separate you from my love again?Romans 8:38-39
Come home and I'll throw the biggest party heaven has ever seen?Luke 15:7
I have always been Father, and will always be Father?Ephesians 3:14-15
My question is?Will you be my child??John 1:12-13
I am waiting for you?Luke 15:11-32

Love, Your Dad.
Almighty God

Walking in a winter wonderland






Bilder fra i går.

Det er så fint og kaldt her i Fergus for tiden. Kanskje litt for kaldt men vi norske klarer oss no alltid. Med noen lag ull, strikkegensre, jakker og toppluer går det ganske bra. Det er så koselig å bare gå rundt her og se litt i de fine butikkene her. Dessuten f\r man også papirposer på alt man kjøper, noe som er mye gøyere enn plastposer.

Ellers har roomien min bursdag i dag og hun er den beste av de beste! Kunne ikke vært heldigere med room-mate : ) I tillegg har hun rødt, krøllete hår som er kjempe fint!

Brownies og is-party

Nå føler jeg vi har baket mye for tiden!
Men i går var faktisk bare andre gangen i HELE år.

I går hvertfall så dro Malin, Live og meg på butikken med den nye deanen MegBe (som forresten er en FANTASTISK dame) for å kjøpe MASSE brownies og MASSE is til alle som ville ha : )




Kone-emne Malin


spente jenter


Kamilla liker brownies



2 brownies ferdig, 2 igjen





Tidsfordriv





















Ferdig  : )





yummiii <3


Nå skal meg og Helen ta bilder ute i snøen : )

Yaay, it's friday!

Det er fredag og alle hjerter gleder seg!!!

I morgen blir en super dag. Helen og jeg skal ut og ta litt bilder, saa skal vi ut og spise med norskeklassen og laereren og rektoren fra skolen hjemme i Norge og saa skal jeg i bursdag paa Appelbees. FUN!


Jeg leser forresten en kjempe spennende bok for tiden, "Sarahs noekkel". Anbefales!





Snø og bøker

Var en liten tur rundt om kring i går samtidig som jeg fikk knipset noen bilder.
Det er superkaldt her for tiden. I dag var det visst -32 F det er ca - 35 C. DET er kaldt det!
Håret stivner til og med når vi går ut!







Sjokkabolla med masse, masse klær i kulden! Tror forresten ingen har noe problem med å se at jeg er norsk, med norsk lue, genser og norsk flagg på jakken for å si det sånn :)

Vi tok oss en tur på biblioteket, der er det så gøy å være og bare se.







Photoshoot: DISTURBIA! (2)

Her er to bilder til fra fotoshooten jeg hadde med Lisa for halvannen uke siden.




Foto: Solveig Karin Modell: Lisa


Akkurat nå er jeg på Cafe 116 og koser meg med noen fine folk. Ellers skal jeg snart ut å øvekjøre så best at alle Fergus Falls beboere holoder seg inne i kveld. Tror Lars (øvekjøre-partneren min) er litt bekymret, men det skal nok gå bra dette her.

Selv om du er ung kan du nå langt

La ingen forakte deg fordi du er ung, men vær et forbilde for de troende i ord og livsførsel, i kjærlighet, tro og renhet.
1.tim 4.12

DU kan være et forbilde for de troende.
DU kan være et forbilde for de ikke troende
DU kan forandre fin klasse, arbeidsplass, arbeidsplass, vennegjeng og omgangskrets med din kjærlighet, med din tro, med din renhet

http://3.bp.blogspot.com/_ke2IZkTjVT0/TI-gdWq8hUI/AAAAAAAAAH4/yDVgXBaM-es/s1600/jesus-is-love_2537_1280x800.jpg


Hvordan kan vi være et forbilde?

- leve i fornyelse
at vi hele tiden holder Guds løfter og forandrer oss etter det vi lærer om ham.

- vise kjærlighet for de rundt oss
Det er så lett å bare tenke på våre egne liv og problemer at vi bare tenker på oss selv. Men ved å bare være litt oppmerksom på de rundt oss og legge merke til hvordan de har det og tenke over hvordan du kan hjelpe dem kan vise en kjærlighet som for de rundt deg som kan bety utrolig mye for den enkelte.

Som Far har elsket meg, har jeg elsket dere. Bli i min kjærlighet! Hvis dere holder mine bud, blir dere i min kjærlighet, slik jeg har holdt min Fars bud og blir i hans kjærlighet. Dette har jeg sagt dere for at min glede kan være i dere og deres glede kan være fullkommen. Og dette er mitt bud: Dere skal elske hverandre som jeg har elsket dere. Ingen har større kjærlighet enn den som gir sitt liv for sine venner.

- Elske våre fiender
Dette er noe jeg selv sliter grådig med men

http://img.webring.com/r/l/love1another/logo

Men vi skal også være oss selv, for vi er ingen andre; vi er unik, skapt til å være oss selv.


Når vi begynner å elske å tjene våre medmennesker blir vi automatisk et forbilde.


Selv om du er ung kan du nå veldig langt!

Bollebaking

I dag tenkte jeg det igjen var klar for litt kokkeluring på kjøkkenet. Som dere kanskje har fått med dere så går det ikke alltid like bra når vi norskees skal bake eller generelt lage noe på kjøkkenet.

Men i dag følte jeg det virkelig var dagen da jeg skulle lage de perfekte bollene og alt skulle gå som smurt.
Ja, jeg må inrømme at jeg jukset litt med bolleblanding jeg fikk sendt med meg i julen, men uansett. Etter jeg hadde trilt ut bollene fant jeg ut at vi ikke hadde stekeplate eller bakepapir.



Bakepapir fikk jeg tak i til slutt men ikke stekeplate så jeg søkte råd hos to "smarte" klassekamerater som visst begge hadde rimelige gode karakterer i mat og helse faget på ungdomsskolen. De begge sa det gikk heelt fint å bare legge bakepapiret oppå risten som var det nærmeste stekeplate vi fant. Så det ble slik da og inn i ovnen med de..



Vet det er masse mamma'er her på bloggen og leser. Dere vet vel alle sikkert veldig godt at dette ikke går ann og bare rister på hodene, hehe. Nei, for det fikk faktisk ikke bra (hvertfall ikke her). Da vi åpnet ovnen 5 min senere var både papiret og bunnen på bolene svarte.

Meeen men, toppen av bollene var gode og vi koste oss selv om : )









KRIK i USA




Lånte Rachel sin superkule genser i går og følte meg derfor superkul! Vesken er fra Urban Outfitters.

I dag starter meg og Andreas S. med støtte fra andre KRIK gruppe her borte på skolen i USA. KRIK er en kristen idretsklubb hvor vi gjør forskjellige sporter, har det gøy sammen og har en liten andakt hver gang. Så nå er jeg skikkelig spent på hvordan det går! :)


Har du vært med i KRIK før?

Photoshoot: DISTURBIA!

Ekke bare, bare å få redigert bilder når man ikke har photoshop på dataen, men fikk fikset pittelittegranne i computerlab etter trening så fint er det.








Fin finger :)




Beneath the ice, We live our lives



Det var en gang en veldig kjedelig søndag, jeg fant ut at jeg måtte gjøre noe som var gøy!
Fikk med meg Helen til å joine med å ta bilder og Lisa som en RÅ model.
Bildene ble ganske så kule så nå gleder jeg meg bare kjempe masse til redigere litt i photoshop og se hva resultatet blir. Sneakpeak:





Scrapbooking

Når Helen og Hanne begynte å scrapbooke på fredag fra året som har gått her på Hillcrest merket jeg de begynte å klø i fingrene etter å gjøre det samme. Så i går tok jeg turen til hobbybutikken her i bygden og bestile noen bilder for så å sette i gang. Ble jammen santen ikke billig, men virkelig verdt det. Kjekt å ha en sånn en fin bok som jeg kan se i etter året her på Hillcrest og mimre.













Har du prøvd ut scrapbooking?

 

BASKETBALL

Når det er hjemmekamp for guttene i basketball samles hele skolen, også foreldre, besteforeldre, tanter og onkler ja til og med randomme gamle mennesker som kanskje hadde et barn som gikk på Hillcrest for 50 år siden kommer for å se når Comets skal spille. Det er rett og slett kjempe stemning, alle er glade og heier på laget sitt!

Her er noen bilder fra C-squad kampen.














Har jo selv en basketballkamp i morgen. Det er min andre kamp i og med at vi nordmenn har vært hjemme i Norge et par uker. Heldigvis har vi fått inn noen 7.klassinger på laget vårt som er mye flinkere enn oss som kan spille så hvertfall jeg slipper å spille så mye og bekymre meg for det.

Har du spilt basketball?

 

PARTY IN THE USA!

DA er vi tilbake i USA, eller vi kom i går kl 18 amerikansk tid. Første vi gjorde var å dra på Burger King for å få i oss litt mat. Hehe. Vi blir visst litt påvirket av å være her.

Her er litt bilder fra bussturen hjem til Hillcrest.
















Noen er litt troette ja.

Ellers sov jeg og Kamilla 12 timer i natt.

STUCK I AMSTERDAM

Flyreisen hjem til Norge gikk ikke akkurat HELT som planlagt.
Da vi kom på Amsterdam fikk vi vite at alle flyene var kansellert ..


Vi var en smule bekymret men tenkte vi bare kom til å bli noen timer senere..


etter et par timer i kø fikk vi beskjed om at vi bare måtte sjekke inn på et hotel for vi fikk oss hvertfall ikke av gårde den dagen.


Etter enda mer venting fikk vi beskjed om at 5 fikk reise i dag (lørdag) og resten måtte reise på søndag.. Og DA rant vannet over glasset hos alle jentene. ALLE 17 jentene begynte å gråte! Jeg gråt sikkert mer i går enn jeg har gjort hele året jeg har vært i USA.

Guri, dere aner ikke! Men når man nesten ikke har sovet på 24 timer og har vært vekke fra mor og far i et halvt år og ikke vil sløse vekk den lille ferien vi har i Norge på en flyplass i Amsterdam er det lett å bli frustrert.

Guttene gjorde hvertfall en veldig bra jobb med å trøste og passe på oss. hehe


MEN! Det er litt bra i dette også. Pappsen til Helen fikset Helen, Chrstine og meg billett hjem via OSLO i kveld. Så hvertfall noen få timer tidligere hjem.

Og vi har fått så masse bønnesvar at dere aner ikke. I begynnelsen var vi helt frustrert for vi følte ALT gikk i mot oss, men i løpet av den tiden vi har vært her har vi sluppet unna flere køer med mange tusen i,  vi fikk til slutt seng og sove i, frokost, møtt noen utrolig hjelpsomme mennesker som har fått oss lang på vei og ja. Gud er god for å si det sånn :)

Man trenger ikke være Tom Hanks for å bo på en flyplass :)

I'm leaving on a jetplane

Først EN TING! Jeg skjønner ikke hvorfor INGEN har kommentert mitt awesome koreaner innlegg ?

Gjett om denne ørnen livet av meg når jeg kom inn på rommet mitt og så den stående på pulten min da.Rachel bestemte seg for å gjøre revansj etter jeg postet en STOR Jonas Brothers plakat over hennes bilde vegg. Hehe. Dormliv.



Ellers reiser jeg hjem i morgen tidlig, kommer hjem fredag ettermiddag. Det kommer til å bli så deilig.
Her er det jeg har pakket med meg. Hvordan jeg skal klare å drasse på alt det der? Det er det vi har gutter for ;)



Me talast i Noreg

How to draw koreans




Roomcheck

Jeg fikk meg et ganske så stort sjokk i går da jeg kom inn på rommet og faktisk lå merke til hvor rotete rommet vårt var og da jeg også husket at det skulle være roomcheck dagen etter. Og etter den nye regelen om at vi må rydde en time på dormen i en helg hvis vi ikke får godkjent roomcheck hadde jeg lite lyst til å ikke få rommet godkjent for å si det sånn. Klærene lå bokstavelig talt strødd utover hele rommet, hengende ned fra sengen, koffertene mine halvåpne midt på gulvet, alle (det er mange) skoene til Rachel veltet ut fra skobaggen hennes og så videre.


så det var bare en ting å gjøre.. rydde.



Dette er standard-søndag for meg og Rachel, løpe gale rundt på rommet mens vi rydder og drar oss i håret for å bli ferdig før vi må være i seng. At vi aldri lærer :)

10-11-12

I dag har jeg


vært downtown med disse to søte jentene her og kjøpt siste julegaver, ark til julekort og garn til skjerf.

Og nåå skal jeg fortelle dere noe som skjedde der som aldri hadde skjedd i Norge, hvertfall ikke med meg.
Først da vi var inne i strikkebutikken kom hun ene damen bort til meg og sa jeg hadde gjort  "a great job" med skjerfet jeg hadde strikket med garnet jeg hadde kjøpt i butikken hennes.. hun kjenner meg igjen, sier litt.
Og såå..
Da vi dro i hobby butikken kom en random dame bort til meg og sa at håret mitt var "beautiful" og vet dere hva. Det fins nesten ikke noe som varmer mer enn når randome folk kommer bort å sier sånne ting til deg : ) Så, det skal jeg se om jeg selv skal tørre våge og begynne å gjøre.


Fått kjempe god middag, null tull selv om det kanskje ikke ser sånn ut etter den er spist opp ( - ertene) :)


Gått med strikkegenseren mamma har strikket til meg.


Malin klarte å bosse kameraet sitt men av en eller annen grunn fant en av deanene det i bosspannet.



spist Domino's pizza med:


Brittany


gangster Renate,


Live


og meg selv : )

ellers har vi også hatt julekonsert med koret, noe som var ok pluss.

Christmas Bokeh





I dag tok eg nokre bokeg bilder i farten som eg syntes ble litt kule : )

For I know the plans I have for you,? declares the LORD, ?plans to prosper you and not to harm you, plans to give you hope and a future.

Jeremiah 29.11

Famous Norwegians!

Norske-klassen er såå populær her borte. Den siste tiden har vi hatt to fremføring om norsk jul og sunget norske julesanger. Det var vist det beste "showet" de norske hadde hatt i løpet av de 22 årene utvekslingsprogrammet har foregått. Så det kan me like. Ellers har jo vi lucia-gjengen som jeg er en del av, vi hadde jo en liten fremføring for en stund siden og i morgen skal vi ha en til.. eller det vil si.. alle uten om meg for jeg må på kor. Men det er no artig det! Senere på dagen skal hele klassen igjen synge noen sanger i kirken og igjen på søøndag skal vi synge enda en gang. Ja, alle vil ha oss rett og slett :)

Men på lørdag som var gjorde vi noe ekstra kjekt. Vi var på en megastor kor-konsert! Var flere kor og flere hundre korsangere.










Klassen




Guri, så mye jeg har skrevet. Fremgang!

Ellers må jeg si jeg begynner å savne litt hjem, i morgen er det en uke til vi reiser! Crazy Banana!

The Owl Tree

Resultatet av kjedsomhet og en ganske så kul ring er:




Syntes det ble ganske kult jeg.


Sal 23
Herren er min hyrde, jeg mangler ingen ting. Han lar meg ligge i grønne enger; han fører meg til vann der jeg finner hvile, og gir meg ny kraft. Han leder meg på de rette stier for sitt navns skyld. Selv om jeg går i dødsskyggens dal, frykter jeg ikke for noe vondt. For du er med meg. Din kjepp og din stav, de trøster meg.

CB 2010

I går kom endelig dagen vi lenge hadde ventet på, Christmas Banquet.
Det var mye forberedelser, like etter skolen gikk vi og hentet boutineerene (blomstene til guttene) og rett etter var det hjem og pynte seg før guttene skulle komme å hente oss.
Dette tror jeg var den mest amerikanske dagen siden vi kom.
Tok tuuusen bilder, lo, brukte laang tid på å pynte oss.. osv.

Her er litt bidler fra kvelden :)


















daten min







Nå skal vi straks på en stor korkonsert, alle de norske. Så det skal bli kjekt :)

fashion at Hillcrest

Jeg fortalte jo dere så vidt om Malin og mitt sitt fashion at Hillcrest prosjekt.
Har gått grådig treigt med det som dere skjønner.. Men er bare en gutt her som kler seg noen lunde verdig, og det er Denny. Neida.. men den gutten har stil! Så her er gårsdagens outfit.





Julestemning på Hillcrest



Mary, did you know that your Baby Boy would one day walk on water? Mary, did you know
that your Baby Boy would save our sons and daughters?Did you know that your Baby Boy has come to make you new? This Child that you delivered will soon deliver you.

 


Mary, did you know that your Baby Boy will give sight to a blind man? Mary, did you know that your Baby Boy will calm the storm with His hand? Did you know that your Baby Boy has walked where angels trod? When you kiss your little Baby you kissed the face of God?

Mary did you know..

The blind will see. The deaf will hear. The dead will live again. The lame will leap. The dumb will speak The praises of The Lamb.

Mary, did you know that your Baby Boy is Lord of all creation? Mary, did you know that your Baby Boy would one day rule the nations? Did you know that your Baby Boy is heaven's perfect Lamb? The sleeping Child you're holding is the Great, I Am.

 

Jul på Hillcrest!

christmas

Da jeg kom hjem fra studyhall i dag hadde Christina og Rachel pyntet i stuen vår i suiten til jul og det var så fint!
I tillegg hadde mamma sendt adventskalender så nå er det jul for å si det sånn! : )



Har du pyntet til jul?

CHICAGO REFERAT!

Jeg sammen med masse andre juniors dro som sagt til Chicago forrige søndag på missiontrip.
Ble egentlig ikke særlig til mission, men vi lærte no litt av hvert.
Gikk for det meste i museum noe som var kjekt og interesant :)


Dette var ikke et uvanlig syn på turen..


Når vi kom fram til Chicago dro vi på Ginos Pizza og spiste.. ja deilig pizza :)












Det var en sånn greie der at gjestene kunne skrive på vegger, gulv, bord, stoler, gjerder og det som var..
Så det gjorde vi:





Neste dag dro vi først på fermilab.
Det var snakk om masse forskjellig atomer og sånn, skjønte egnetlig ikke så mye.
Men det var hvertfall masse smarte folk der og bygningen var rimelig stilig!








CHICAGO

Vi var også på et akvarium og adler planetarium men det var bare en liten svipptur for begge hadde bare åpent i sånn ca. en halvtime før vi måtte gå igjen. Dårlig planlagt..


På kvelden dro vi på Hard Rock cafe..
Det hadde begynt å høljeregne når vi var på akvariet så vi ble klissbløt når vi skulle løpe til bilen så jeg kjøpte meg like så gjerne en hard rock t-skjorte.. (soom jeg glemte igjen på hotellet noen dager senere)






museum












den ene dagen kjørte vi 7 timer til en annen by for å gå på creation musuem for så å kjøre 7 timer tilbake igjen til Chicago. Men det var verdt det :) Kjempe bra museum!









Thanksgiving dagen var egentlig for det meste stress..
Men litt tidig når vi ser tilbake på det.
Ingenting gikk etter planen men vi var hvertfall på et museum







etterpå skulle vi opp i sears tower.. men det var tåke og de sa det var som å se på en vegg.. så vi droppet det.

Men etter hvert som kvelden kom løsnet tåken og vi fikk se Chicago i mørket.. noe som var kjempe stilig!







og såååå.. spiste vi thanksgiving meal; på McDonalds!



Indianer

Jeg er hjemme fra Chicago!

- vært på 6 museum
- spist alt for mange burgere
- spist thanksgiving meal på McDonalds
- vært på Hard Rock Cafe
- Kjøpt en Indianer-genser
- kjørt bil i ca. 40 timer
- vært i verdens femte høyeste bygning

+++++++++++

Her er meg i indianergenseren









Nå skal jeg spise ekte thanksgiving meal siden vi spiste på mc'en på torsdag.

ADIOS


Quote fra hjemturen:
" HVA?? Er vi i Fergus Falls nå? Dette er jo en bakke!" Solveig

Siste forberedelsene til Chicago!



Nå begynner jeg å bli veldig klar for misjonstur til Chicago må jeg si!
Jeg tør faktisk innrømme at jeg ikke gruer meg noe særlig til 12 timer i bil. 12 timer i bil er ingenting når man kjører med ganske så rimelige folk. ;)

Baggen er pakket og klar med bibel, lekser, strikketøy og klær :)



så nå er det bare rydding av rommet som gjenstår....



 

Dette bildet var skikkelig random men.. syntes det var litt kult! : )

CHICAGO!

http://www.richard-seaman.com/USA/Cities/Chicago/Landmarks/ChicagoSkyline1.jpg

Det er stille på dormen i dag.
Nesten alle seniorene har reist til Dominican for å drive litt misjon og hjelpe til der nede, og dere vet jo med seniorer.. de gjør mye ut av seg.

Ellers er det jo thanksgiving rett rundt hjørnet, og jeg skal til Chicago!
Sammen med masse juniorer skal vi kjøre flere timer bort til Chicago hvor vi skal på masse museum og noe labgreier og styr. Lære litt om.. vet faktisk ikke helt hva vi skal lære heller, men det er hvertfall en misjons tur. Skal snakke litt med folks og stille bra spørsmål tror jeg er greien.
Så skal vi kjøre til en eller annen by jeg ikke husker hva er..

http://amyking.files.wordpress.com/2009/07/chicago-poetry-calendar.jpg

Så det blir spennende da!
Håper bare jeg får bakkortet mitt og en bag som er bestilt før jeg reiser :)

Norsk middag

I dag var dagen som alle vi norske her på Hillcrest hadde sett fram til.
Dagen hvor vi skulle hjem i et ekte hus til en ekte nordmann og spise ekte norsk mat.

Det som først møtte oss var en koselig dame som sto utenfor huset sitt med norsk vimpel i flaggstangen (hvis ikke norsk og amerikansk vimpel er make da? Vi kan hvertfall late som)

 


Huset var pyntet med masse norsk pynt og nissene hadde hun allerede satt fram for julen


Da vi forsto at det var hjemmelagde kjøttkaker og poteter med brun saus, gulerøtter, blomkål og grovbrød med brunost på menyen var det kamp om hvem som skulle få spise først.



Det var rett og slett kjempe deilig!
Etter vi hadde blitt feitet opp med den gode maten var det klar for litt spill..
Jeg fikk med meg noen folk til å spille Uno for å mimre litt tilbake til mine spillkvelder med mormor. Det er noe alle burde være med på, spille uno med min mormor. Det er det morsomste man kan være med på. Da er det virkelig kamp om å vinne og hping og skriking for å si det sånn :)

Ellers slo jeg alle i fire på rad utenom Åsmund og Morten..

Photobucket
to barske gutter i make skjorte :)


Så så vi fire hjort men bildet ble litt dårlig..

Photobucket

 

Applebees

I helgen har vi hatt besøk av Miriam og Tor som går på skole i Ohio.
Det har vært kjempe kjekt, og vi har kost oss masse.
I går var vi blant annet en tur på Appelbees og koste oss med deilig mat.


Jae og Kamilla.. Og bare for å advare Kamilla sin familie og nære venner, det er ingenting på gang. Så dere trenger ikke bekymre dere for at hun flytter til Sør-Korea :)





grimasebilder av meg, Sunny og Seung Joon:


ASIANS


ASIANS 2


Sunny slår seg selv i fjeset.. ikke spør meg hvorfor






The Amerikan face :)

Ellers i morgen blir en fin dag med først gudstjeneste og så skal vi alle norske til en norsk dame og spise norsk mat for så og snakke norsk! Etter det igjen skal vi på fotball-fest?

Deckert Challengers

Noen av guttene prøvde seg på en eller annen hamburger utfordring her..
David Listor  dokumenterte alt sammen, og gurimalla. Det må være en av de tidigste filmene jeg har sett i mitt vide, lange liv!

Deckert Challengers - the movie from Hillcrest Academy on Vimeo.

Santa Lucia i Amerika

På lørdag var meg og noen andre av de norske jentene på en skandinavisk festival her i nærheten og sang Santa Lucia i hvite kapper med lys og glitter i håret. Etter det  fikk vi rømmegrøt, saft og lefse.

Vet ikke hvorfor de feirer det så tidlig men, tror de bare skulle.. vet ikke.
De er da alltid så tidlig ute med alt mulig her i statene.













HALLOWEEN!

Som jeg sa var det Halloween, også her på søndag.
Vi koste oss med kåring av beste kostymer, trick and treat på jente og gutte-dormen og til slutt ballspill i gymmen.

Her er noen bilder fra Helen sin kamera : )

















og så litt halloweenpynt i en random hage : )

 

Når man glemmer det som er viktigst livet




Man skulle kanskje det bare var fryd og gammel å gå på Hillcrest.
Selv trodde jeg at jeg kom til å bli "kjempe kristen" med en gang jeg kom hit men jeg skal si deg det ikke har vært helt slik. Når man bor på en dorm med mange jenter rundt deg hele tiden og guttedormen med nesten like mange gutter like i nærheten er det alltid masse som skjer. Det skjer alltid noe og om man ikke er med på det føler man gjerne at man går glipp av alt! Det har gjort at det har vært kjempe lett å nedpriotere det å lese i Bibelen og bare ha alenetid med Gud.

Men i det siste har det gått mer og mer opp for meg at ting som det ikke må la distrahere meg fra det som er viktigst av alt her i verden. Ikke det at man bare skal lese i Bibelen og be, men også ære Gud med det du gjør og hvordan du oppfører deg mot andre.

 

Hausten

Fleire bilete ifrå photoshooten me hadde her for leden : )



















Crazy funky junky hat

Jeg laante Cat sin hat (det rimte hvis du leser hat paa engelsk!) i gaar under photoshooten og da ble plutselig antrekket mitt komplett. : )





Fall Photo

Foerste photoshoot med det nye objektivet og jeg er storfornoeyd!
Det ble en av de beste photoshootene jeg har hatt saa..
Noen av bildene













Ellers er Christmas Banquet dramaet begynt.
Guttene begynte aa spoerre i dag og naa rett foer studyhall kom en bort til meg med en stor soet bamse og et kort og spurte om jeg ville gaa paa christmas banquetet med han. Hehe, dette er tidig.

Hva syntes dere om bildene?

Autumn Girl

Litt flere bilder fra photoshoot'en med Renate og Live.















Det er jo Halloween i dag og som dere vet er jo Amerikanerne helt crazy når det gjelder pynting og feiring av diverse events som Halloween, jul, påske osv. Så husene rundt om kring er pyntet med gresskar, lys, "døde" mennesker +
Bør nesten ta litt bilder så dere får se.

Her skal vi ha et Halloween party hvor vi alle skal kle oss ut og kåre beste kostyme, morre oss for så og ha åpen dorm for å gå trick and treat! Det vil si at jentene får besøke guttedormen og jentene får besøke guttedormen noe som vi ellers aldri får. Så denne helgen har hvertfall alle JENTENE hatt storrengjøring på rommene sine, pyntet og gjort det klart for at guttene skal komme, hehe.

Foerste bilde med nytt objektiv (35 mm f/1.8)

Gjett hvem som fikk det nye objektivet sitt i posten i dag da?
Meg selvfoelgelig, hehe.

Meg og Aeron maatte selvfoelig loepe ut aa proeve det saa fort vi kunne paa vei ut fikk vi ogsaa med oss resten av fotoklubben vaar (som forresten heter ph.lash photo for tiden) som var like spendte og en modell (Malin).

Siden det var saa kaldt ute (minusgrader) og visse personer gikk med skjoert og andre bare med genser ble det ikke saa lenge og vi tok bare noen faa bilder.

 






og saa et bilde av meg selv. hehehhe :)

Det skal bli saa goy aa ta flere bilder med det nye objektivet altsaa, jeg er helt i ekstase!!

Amerikansk tastatur btw.

Risengrynsgroet!

I gaar lagde jeg risengrynsgrot for andre gang denne uken.
Vi brukte sikkert to timer paa a gjore til, lage og spise den til sammen siden vi brukte saann skikkelig grot som maa kokes lenge : )



Ekte god hjemmelaget risengrynsgrot!


NAMMM!


Glad amerikaner og nordmann for aa faa i seg litt skikkelig mat!


og saa meg, som alltid er glad for grot. Ekstra glad denne gangen da siden det ikke ble mislykket som sist gang :D (les her)


Gresskarskjæring

Jeg vet ikke om grunnen til at vi skjærer ut gresskar her er fordi det er blitt høst eller fordi det nærmer seg Halloween. Men det er no både høst oog det nærmer seg vinter så i helgen som var skjærte vi ut gresskar.
Det var første gang jeg gjorde det og det var utrolig artig, meg og Helen lagde selvfølgelig en Hello Kitty  fordi jeg elsker Hello Kitty (merk Hello Kitty, ikke katter!) og Helen elsker katter!



Nå står gresskarkjernet vårt i klasserommet til Mr. Jahr på pynt :)

OOOOG FORRESTEN!
Veldig viktig, som dere ser på slutten av videoen så kan dere stemme på de forskjellige gresskarene, og dere skjønner vel hvem jeg vil dere skal stemme på? :)
Stem HER ved å trykke liker eller kommentere det gresskaret dere vil stemme på.

Har du skjært ut gresskar før?

Boxer-run i snøen!

I går falt den første snøen her i Fergus Falls.
Hvem hadde vel trodd at det skulle begynne å snø hjemme i Norge før her i Minnesota.

Vi hadde en footballkamp her i går, som jeg må inromme at jeg ikke så kampen men kan tenke meg det så noe lunne ut som dette:


En liten snøstorm rett og slett. Men de vant da :)

Ellers har de en litt tidig tradisjon her, boxer-run!
Når første snøen faller løper alle guttene rundt skolen kun iført boxer for å feire at snøen er her.
Så det ble en kald kveld for guttene i går.

I morges fikk vi forresten en supergladnyhet, Kristin (dean) kom in på rommene våre og sa at skoledagen startet to timer senere enn den vanligvis gjør. Altså 10.40. Dette pga. av snøen! Så allerede etter første dag med snø har vi opplevd vår første snowday!

 

Rake løv for eldre og død fisk

I dag med "Book of Mark" klassen var vi ute og rakte løv for en gammel dame som ikke hadde mulighet til å gjøre det selv. Så da tok vi alle raken fatt og begynte å rake. Det samme vi skal gjøre i morgen. Syns det er så kjekt at vi kan gjøre sånne ting som dette for andre : )

Gleder meg allerede til i morgen, får jo litt arm-muskler også ;)












Ellers fant vi ut at Gary døde i dag..
Fisken vi hadde i suiten vår.
Jeg tror vi sultet den, for Rachel og Christina var bortreist siden torsdag, og jeg, Olivia og Siqi tenkte ikke en gang på å mate den. Så når Rachel kom hjem igjen i dag så hun at han lå oppi bollen sin på ryggen og allerede begynt å mygle (hvis en fisk kan mygle). Den må ha vært død noen dager.
Men så nå har vi hvertfall nettopp hatt begravelse og så skylte vi han ned i do.

Grainy pictures

Pga. slurv med kamerainstillinger endte sånn cirka alle bildene med å bli veldig grainy..
Så da gjorde jeg de bare enda mer grainy.

Heldigvis var det en suuper vakker modell







Photoshoot

I går hadde meg og Aeron  vår første offesielle photo shoot av SA Photography som vi så fint kaller oss.

Her er en liten smakebit








Så skal dere heller få se mer når jeg har fått redigert skikkelig : )

Shopping in Fargo

I dag dro meg og ni andre jenter på shopping i Fargo mens Mr. Jahr + var med i en robotkonkurranse.
Og som sagt er det ikke særlig til shoppingmuligheter her i byen vi bor i så vi kjøpte alle en hel god del!
Blant annet kjøpte jeg:


Ligeguard, mine walks on wather - genser


sko for $5 altså ca 30,- så måtte bare ha de siden de var kule, selv om jeg ikke klarer å gå på de.




En silke(?)jakke med paljetter, den så så rar ut på hengeren såå tok bare bilde av paljettene og stoffet :)


Kjole






og denne sløyfen som jeg elsker mest av alt!  : )


Nå kan jeg ikke bruke penger før vi skal  på Mall of America og da skal jeg kjøpe masse julegaver!
Noen som har begynt på julegavene? (utenom mamma :P )

Pictures from Picture Scavenger Hunt

Her er noen av bildene vi tok under Picture Scavenger Huntingen

Team jimping in the air (must be off ground)



teammate pumping a stranger's gas


team sharing one soda (everyone need their own straw)


eam in line to purchase a gross (144) of tampons


teammate proposing to a stranger


someone walking their dog - bonus points if they let you walk it


woman with more than four children




team doing hand stands



team having a pillowfight


teammate helping an elderly person cross the road


team making a human pyramid                         three store employees doing Charlie's Angels pose


teammate falling down the stairs

Picture Scavenger Hunt




foto: Solveig Karin

Nå skal vi straks på Picture Scavenger Hunt, gleder meg kjempe masse.
Sånn som jeg har forstått det får vi en liste med masse ting vi skal ta bilde av og sammen med på så og så lang tid. Så blir nok masse artige bilder!

35 mm f/1.8

http://www.kenrockwell.com/nikon/images1/35mm-f18/D3S_5925-600.jpg

 



Dette objektivet kommer snart i posten til meg og jeg gleder meg som en liten unge.
Skulle egenltig kjøpe 50mm, siden det er halve prisen av 35 mm men det funket selvfølgelig ikke til mitt kamera. Men men, denne er nå like så grei som ikke bedre og kommer nok til å bruke det flittig!

Her er noen bilder tatt med det objektivet.http://www.aaronlam.com/photoblog/10.2006/10.15.2006.jpg

 

[_JDT9300.jpg]

Du ser det blir mer sånn blurrete i bakgrunnen.







(Alle bildene som er tatt med objektivet som jeg har postet er linket til hvor jeg fant de)

kjøpte det på amazon

Sarranghea!

I dag var det en veldig viktig  fotballkamp her på Hillcrest. Guttenes andre playoff-game som avgjorde om de gikk til  State eller ikke (tror jeg). Men det gikk desverre ikke veien i dag og stillingen endte 0-3 og guttene måtte ta til litt tårer. Men men, vi er nå glad i de likevel.

Jeg tar bare bilde av høsten hele tiden jeg :)


Det er alltid så fin himmel her om kvelden, et bredt fargespekter av blå, rosa og lilla. Dette bildet er ikke så godt eksempel da, men syntes skyene var så fine


I morgen er det på en måte fredag for det er siste dag på skolen for oss før vi får en pitteliten ferie fra i morgen til søndag. DEILIG!

Autumn is the perfect time for love

Flere hoestbilder..



Min lillesoester Marianne, fortalte meg nettopp at Taylor Swift kommer til Norge og til min STORE skuffelse skal hun opptre i Mars. Altsaa naar jeg er her i USA!!!! Skal/vil noen av dere paa Taylor Swift konsert?


On the bridge

Det er så fint å ta bilder her i Fergus Falls, særlig nå på høsten. Det er sånn typisk høst og jeg elsker det.
Det er også diverse togbaner som er rundt om kring og broer som bare er prikken over i'en på alle bilder!
Her er gårsdagens togskinne bilder:













Har fortsatt bare muligheten til å redigere bildene i picnik så er ikke noe fantastisk redigering.
Satser på å få photoshop på dataen så fort som mulig : )









Vet noen forresten om noen fine fotoblogger eller annen fotoinspirasjon?

CAFE 116

På fredag var jeg sammen med mange fine jenter på cafe 116 for første gang.
Var utrolig kjekt å sitte seg ned å drikke litt varm sjokolade og bare prate : )












hehhe, alle poset med koppen opp mot munnen! :D



gule bilder

Liker du å gå på cafe?

Military Style

Som sagt før er noe av det positive med å bo på dorm er at man har et megastort-klesskap!
I går lånte jeg denne superfine skjorten av Kjersti.. ble helt forelsket!!





MAAANGE bilder av megselv ja.


Ellers har jeg fylt ut militærskjemaet jeg skulle ha fylt ut for lenge siden og lært meg og lage "the American face":


Meg og Malin holder forresten på å starte et prosjekt  som vi kaller "Fashion at Hillcrest" for dere moteinteresserte (Marianne)!

Pynt til rommet

Kjøpte litt nye ting til rommet vårt for noen dager siden.

Syltetøyglass som minner meg om farmor og farfar, puttet bare litt smykker og diverse ting i det foreløpig, bruker det som pynt :)



og te-kopp som minner meg om mormor.


New Old Fashion Cameras!

Meg, Lars, Aeron, Clay og Esther gikk til the Salvation Army for å finne noen old fashion cameras, og det fant vi jammen santen!













Syns de var kjempe fine men vet ikke om de virker da, men man får de da alltids til å funke. : )


Jeg kjøpte også denne fine vesken.. :)

This Week

Boys soccer Varsity, fotballkamp:


Morten skyter


Morten danser (?) etter et frispark/straffespark (oi, har ikke lært forskjellen en gang enda)









Fint publikum:









Lars in action!

Høstbilde




Meg og Malin har hatt photoshoot under de nydelige høsttrærne her




Jeg har fikset kommoden min med gaffatape.


Ellers vasket vi de hvite jerseyene våre med våre nye røde hettegensre slik at de ble rosa. Vises ikke så godt på bildet men.


ellers har dette skjedd

- vi har spilt fotballkamper
- jeg har funnet permit'en (gul lapp som jeg MÅ ha for å øvekjøre) min, som jeg har leitet etter kjempe lenge
- Malin og meg har skrevet brev i eksoitske surroundings (røkelse og musikk)
- jeg har ryddet rommet skikkelig, lagd system og greier!
- Malin og meg har bestilt kjøretime
- Malin, Valeria og meg har rullet ned en gressbakke og følt meg som en unge igjen
- Danset på fotballbanen med supre folk
- jeg har lært mer koriansk
- jeg og en gjeng har vært på PizzaHut for første gang (vi var de eneste i restauranten)
- Malin har vært alene på dormen
- Christine har blitt toppscorer
- Helen er guttemagnet
- Kamilla har vært en awesome keeper (as always!)

Ja, det var litt juicy news fra Hillcrest!

Hostbilder

Paa sondag var meg, Helen og Lars paa en fototur rundt i byen her og fikk tatt noen bilder. Er saa utrolig nydelig her naa om hosten. Alle traerene her er rode og gule, ja det er saa fint!
Paa veien motte vi to random jenter som vi tok litt bilder av ogsaa.


Randomjente 1 (Cat)







Guri kor stress det var aa skrive paa amerikansk tastatur.

Hva syntes dere om bildene?

Spiritday!

Fredag var spirit day og hele skolen var kledd i skolens farger; rød og hvit.
Jentene som hadde spurt guttene om jersey hadde den på.

 





etter en halv dag på skolen var det et slag show med forskjellige skit fra de forskjellige klassene, leker og konkurranser



Så var det klart for powder puff! Endelig var det jentenes tur til å få spille amerikansk fotball!








etter det igjen spilte vi fotballkamp før vi måtte løpe å få i oss noe mat og skifte for rett etter var det amerikansk fotball kamp, noe som alltid er hovedpunktet på fredagen i homecommingweek.





 

og så var det bowling..







Var en lang og kjekk da :)

Film fra homecommingweek!

Nå ble det kjempe masse innlegg på en dag, men jeg har hatt så mye og fortelle!
Skulle egentlig ha lagt ut bilder fra i går også men tror ikke det blir tid til det med det første.. kanskje.

Men må dele en film som nettopp kom ut på nettsiden. Det er fra hele uken.

 


Ellers i dag skal vi ha konsert med koret, noe som blir kjempe kjekt,  jeg gleder meg kjempe masse! :)

Pizza etter innetid

Det var torsdag-kveld etter innetid og vi ville ha pizza.
Det var bare en ting å gjøre, ringe Dominos.
Men hvordan skulle vi få tak i pizzaen?

JO. samler alle lakene vi har i suiten, binder de sammen og fester de til Nina sin skittenstøykurv, ligger pengene oppi og ber pizzamannen om å legge pizzaen oppi skittentøyskurven så vi kan heise den opp til 4. etg.

Selvfølgelig kom alle offcampus-guttene som hadde vært på guttedormen akkurat når pizzamannen kom og skulle gi oss pizzaen.

Både vi, guttene og pizzamannen fikk nok en god avslutning på den dagen :)









MMmmmm

Super Groovy 70s

På torsdag hadde alle de forskjellige trinnene på skolen fått utdelt forskjellige årstall som vi skulle kle oss ut i.
60s, 70s, 80s og framtiden tror jeg det var.
Jeg er i Junior-klassen og vi hadde the 70s!
Noe som jeg syntes egentlig var kjempe bra, for vi hadde jo 80s for noen uker siden da vi var på bowling.

Jeg må si jeg likte hippiestilen.
Stritt hår med pannebånd, tynne fletter i håret, skjorte og unnskyldning for å være litt sløv.

her er litt bilder:




Cat i midten var fra the 80s
















og så vant vi enda en kamp denne dagen!!

Så ja.. et veldig uklart seiersbilde!  :D

2-0

Liker at vi har vunnet 2 kamper på rad ooog at begge har vært i homecommingweek, det er liksom litt viktig for folk her.

 

Wacky Wednesday!

I går var Wacky Wednesday og det var .. wacky!

 





















Jeg kledde meg selvfølgelig som en.. "norsk hello-kitty-fe med leggbeskyttere" eller noe.

OH HAPPY DAY!

DETTE ER BARE EN LYKKEDAG!
Vi vant vår første fotballkamp i dag og dere aaaaner ikke hvor glad vi ble.
Siste minuttene satt alle som var på benken da og tviholdt hverandre i hendene til de blåste i sløyfen!
VI VANT 2-1!!!!

Dette var samme lag som vi tapte 6-1 mot for 2-3 uker siden :)

Jeg hadde helt glemt hvor kjekt det var å vinne en kamp, er jo sånn 6 år siden!















Etter at de blåste av kampen:






to fine jenter :)

I tillegg!!
Var det et brev fra min kjære Anne-Line til meg når jeg kom hjem, dobbel glede!!

Future career day

I dag var det klart for ny dag med utkledning!
Det var masse forskjellige "yrker" ute og gikk med det mest populære var vel sykepleier/doktor, businessmenn, gravid og superstjerner.

Men selvsagt ikke alle, her er litt bilder fra dagen


Sunny skal bli den nye Ash så hun fant frem pokemonene sine som hun har hatt på lager helt siden hun kom hit.


Morten har fått smaken på amerikansk fotball her borte så nå er det ikke lenger politi han skal bli men football-spiller


Kamilla - biker



Gracia - Ninja



Meg og Helen, doktor og jordmor.




Surfer






Enda en herlig dag med masse artige kostymer.
Hva vil du bli når du blir stor?

Nerd/Hick-day!

Første dag av homecoming week og i dag skulle vi kle oss ut som nerd eller hick.
Jeg valgte selvsagt nerd siden jeg føler det er det som er mest meg.. jeg er jo tross alt veldig smart.

Det var en utrolig kjekk dag, men masse artige kostymer og hendelser.

Vi hadde bare halv dag med skole, så til lunch hadde vi åpen lunch, det vil si at vi fikk gå hvor som helst vi ville for å spise. Igjen gikk vi å spiste på Vikings.

Etter åpen lunch var det klar for at guttene skulle prøve seg på volleyball, da stilte vi opp med eget norskie-lag.
Mener å huske det gikk veldig bra med de : )

Noen bilder til dere


hick-nerd-hick


Jentene heiet på guttene når de spilte volleyball


To av mine ynglingskoreaner-gutter.. Dere skal som sagt få møte noen av de andre senere :)


giirls

Meg og Malin hadde en liten geeke-fotoshoot










Fikk med oss biologi-læreren på bildet også ;)

THIS IS SO MUCH FUN!
Kunne ønske vi kledde oss ut hver dag i en hel uke hjemme i Norge også.
I morgen er det future career day!  : )

 

Reach for the stars

I det siste har jeg gjort litt av hvert for første gang her.
Blant anner så gikk jeg ut på restaurant for å spise frokost (Vikings), der bestilte jeg deilig havregrøt med rosiner og brown sugar og en stor, tykk pannekake. Mmm.


Men vi fikk ikke nyte maten så alt for lenge, for da vi ikke var halvferdig en gang fant vi ut at det var 15 minutter til vi skulle møte på fotballbanen og varme opp til en kamp vi skulle spille. Så vi fikk dobbel oppvarming med løping hjem fra restauranten og deretter med laget. Men man får jo aldri for mye oppvarming ; )
Vi trenger ikke snakke om hvordan kampen gikk.

 


ellers har jeg fått ganske langt hår, så jeg har kjøpt meg to frisør sakser på ebay!

Så var jeg på kino med noen folks, første gang på kino i USA. Husker ikke hva vi så, en eller annen action film.
Men inne på kinoen fant jeg den første klesbutikken jeg har sett i Fergus Falls og der kjøpte jeg to kjoler for 11 dollar, det er ca 70 kroner det!

denne kjolen..


og denne:




ellers har jeg lånt og lånt vekk klær for første gang nå i det siste. Det er konge å bo på internat, da er det nesten garantert at noen har det du trenger og greit med et kjeeeempe stort klesskap. hehe




og sååå, var meg og Helen for første gang på salvation army (ala fretex). Dere skal tro det var gøy! Fant masse spennende der! Blant annet den kuleste jakken jeg har seeett! Men den var litt for liten for meg så måtte egne meg med et bilde, det får dere se senere : ) Men  noe endte jeg opp med

en vitage genser fra Italia?



venstre: skjorte til 70s dagen under homecoming som er kommende uke, gleder meg sånn til å kle meg ut hver dag. høyre: ingen kommentar


Neste innlegg lover jeg ikke skal handle om klær : )

Sjallaballa

Da var det plutselig helg igjen, må innrømme det er litt deilig.
Har vært en uke med masse prøver og mye å gjøre så ja, ekstra deilig! : )

I går var Malin på posten og sendte litt greier hjem til Norge, litt sent ute men. Bedre seint enn aldri.


ellers har jeg fått meg to nye deilige skjorter til vinteren :) med matchende pysjamas-bukse, HENKY!
forever21



så kjøpte jeg meg eeenda en pysjamasbukse, og siden jeg ikke kan størrelsene her endte jeg opp med en XL-pysjamasbukse. Så sånn går det, heldigvis er det knyting i : )


Neste uke er det homecoming, og da skal vi kle oss ut hver dag. Mandag er det geek/hick-day så jeg kjøpte meg et par briller, men må si jeg lignet mer på en gammel dame. Men nå vet jeg hvert fall hvordan jeg ser ut om 60 år.

 

 

I'm a actress now!


ny t-skjorte fra forever21


Jeg elsker USA, her sier fatisk folk at jeg kunne blitt en god skuespiller!
Så i dag har jeg gjort mitt første oppdrag som skuespillerinne for skolen her.. ok, gjorde ikke stort men. Smilte så litt opp, ned, til høyre og til venstre. Så NÅ er det bare til å vente i spenning til den lille videoen kommer ut på skolens nettsider.. Skal vise den her på bloggen når den kommer :)

Kunne du tenke deg å prøve deg som skuespiller?

Terror-ovelse!!

 


RANDON PICTURE!!!!!

Man skjonner man er paa amerikansk skole naar man ikke har brann-ovelser men terrorist-ovelser.
I gaar matte alle ligge seg paa gulvet, intil veggen og vaere helt stille i noen minutter med lyset av og alle dorer lukket og laast.
Var artig aa vaere med paa, og litt koselig.
Ellers har vi besok av en av de norske laererne naa i disse dager, det er jo ogsaa koselig!

Har du vaert med paa noe lignende?

Siden sist

Siden sist har blant annet dette skjedd:

 


- hengt opp mer pynt på rommet



- fått pakke i posten med kyllingpostei og diverse norske stuff



- fått skrevet navnet mitt på koreansk på hånden. Jeg elsker koreanere forresten, jeg må ta bilde av noen og vise til dere, de er de beste!

- lært å skrive "god natt" på koreansk

- fått pakke fra forever 21 med litt klær

- fått brev!! <3

og nå har jeg nettopp vært på pizza ranch og deretter gikk vi crazy på walmart, kjøpte masse nødvendige greier.
Som blant annet: tepper, håndkler, kleshengere, joggebukse, sminke, saks pluss pluss plusss og sist men ikke minst Glee season 1, volume 2!!! Wohoo! : )

1st sleepover!!





Nå har jeg nettopp vært i kirken. Har vært en travel men kjempe kjekk helg.
Fra fredag til lørdag var jeg på min første overnatting, vi dro til Christina's house. Meg og mange andre jenter. Hun bor på en bondegår så vi gikk i kornåkeren om natten, kjørte traktor og så film! Dagen etter måtte jeg og de andre fotballjentene stå tidlig opp for vi hadde en fotallkamp 3 timer vekke. Spilte for varsity og JV, men vi tapte begge. hehe. Men guttene derimot, er kjempe flinke og vant, både JV og Varsity! :)

 

 

My schedule

Hei og hopp!
Tenkte jeg skulle bare fortelle til dere spesielt intereserte (mamma, pappa, besteforeldre) litt om timeplanen min.
Det er jo et helt annet skolesystem her i USA, hvor vi for eksempel har samme fag hver dag, altså:



I 0.time (ja jeg har faktisk nulte time)
har jeg kor med mr. Strom. Vi er sikkert (nesten) halvparten av skolen som er med i koret, noe som tilsvarer ca 80 elever, og halvparten av de er gutter! Det hadde aldri skjedd i Norge, men her synger faktisk gutter i kor og det er kult! :)

1.time
sociology med mr. Preston. Jeg skjønner egentlig ikke så mye av det faget og syns det er kjempe vanskelig, men tror det er bare fordi jeg ikke skjønner så mye av det. hehe.

2. time
OPEN PERIOD! Da har jeg fri, og kan bare chille eller gjøre lekser. Vi har egentlig pleid å sove i disse timene på gulvet, men i dag fikk vi vite at vi ikke fikk lov.

CHAPEL
Da har vi enten lovsang, andakt eller filmer, diskusjon sammen hele skolen.

3. time
voice lessons, det er heaven. Hel time å bare synge. En gang i uken får jeg undervisning, de andre dagene har jeg eget rom hvor jeg kan øve. Synger italiensk opera! Kjempe gøy!

4.time
Economic med mr. Juliot. Han er så tidig, han er egentlig utrolig tørr humor men det er bare tidig. Og så har han bart så når han plutselig smiler stikker tennene ut, hehe.

5. time
Book of Mark med mr. Preston. Det er bibelfaget jeg har, jeg har egentlig syntes det var litt rart eller, vanskelig men i dag løsnet det! Så nå går det veldig bra. Vi studerer Markus-evangeliet i grupper, stiller spørsmål, markerer spesielle ting og litt forskjellig. Blir kjekt å bli skikkelig godt kjent med en bok i Bibelen.

LUNCH
Da er alle kjempe sulten og virkelig klar for mat. Vi kan få alt fra taco og pizza til kina mat.

6.time
Consumer Math (enkleste matten) med Mrs. Good, det er forresten den eneste kvinnelige læreren jeg har når jeg tenker meg om. Jeg liker egentlig denne klassen og dette faget veldig godt.

7.time
Honors biology med mr. Jahr. Her lærer vi no om celler og energi.

8.time (tirsdag og torsdag)
World history med Mr. P(ee?). Vi har egneltig ikke hatt det så mange ganger enda for vi har så ofte kamper om tirsdagene og torsdagene. Men dette er et fag for bare norskie-klassen.

That's it. Like etter skolen er det 2 timer fotballtrening og plutselig er kl 18. Så dagene går fort : )

 

98 mosquito bites on one foot

Var på dairyqueen med noen folks i går og kjøpte is (igjen, hehe).
Da jeg kom tilbake var jeg oppspist av mygg!
I morges da jeg telte, hadde jeg 98 på EN fot, trodde ikke det var mulig!

DELICIOUS!






Ellers spilte vi fotballkamp i dag! Jeg var bare sååå giret på å spille, siden det var første dagen hvor jeg var helt bra i beina igjen! Og bare noen minutter etter jeg kom innpå andre gang så kræsjet jeg eller noe med noen og fikk en oppå foten sånn at jeg fikk helt sinnsyktvondt og måtte hjelpes av banen.. Begynte til og med å grine, hater å grine i offentlighet.

Satser på jeg blir bra igjen til kampen på torsdag, har tre kamper denne uken! : )

Prosjekt "norsk grøt i statene", failed


Vi var bare så giret på å få i oss litt skikkelig norsk mat i dag, så vi bestemte oss for å lage grøt.
Alle knabbet to små melk hver fra frokosten, tok de under jakken og listet oss opp i laungen for å lage grøt.





























da vi begynte, luktet det litt tvilsomt men vi satset på det bare var fordi vi svidde den litt.



vi fikk strødd litt kanel, sukker og rosiner over og var virkelig klar for å få i oss den deilige grøten!





Men så var den ikke god i det heeeeele tatt!!!!!!



NEDSIG! Så nå må vi ned å spise lunch...



I scream, you scream, we all scream for ice cream!!!










Dette er første helgen vi har hatt hittil uten planer, det er faktisk utrolig deilig.
Så i dag har jeg laget kort og fikset noen pakker. Fotballaget var faktisk også hos treneren vår i dag og spiste kvelds og koste oss (så ikke en heelt planfri helg). Deretter tro meg og Malin med Nancy (den ene dean'en) for å kjøpe is på walmart. Selvfølgelig Ben&Jerry's. Half baked og coockie dough. Delicious!

Hva er din favoritt-is?

Valley Fair

Forrige helg var vi i valley fair, tiiidenes fornøyelsespark!
Det var ikke som i Norge hvor vi har en kanskje to store, gøye, raske berg-og-dalbaner men var sånn ti!
Lykkedag for meg som elsker berg-og-dalbaner!






Gjørme-fotball!

Spilte fotballkamp i går, og det er alltid awesome selv om vi taper.
Men det er så irriterende, for jeg vet vi egentlig kan klare det men så klarer vi det bare ikke.
Så når jeg kom innpå banen igjen på slutten av kampen hadde jeg tatt litt gjørme i fjeset og var såååå bestemt på å gjøre det bra, haha. Vi slapp hvertfall ikke inn noen mål : )



Ellers er det masse styr her om jersey-stuff. De har en sånn greie her at jentene spør guttene om de kan låne jerseyen deres under homecoming eller noe. Man skal liksom spørre på en litt kreativ måte, så alltid noe nytt ehhe, sladder hver dag om hvem som har spurt hvem og sånn..

Akkurat nå tror faktisk sånn nesten hele skolen at jeg har spurt en gutt om jerseyen hans men så spilte han visst ikke noen sport så han hadde ikke jersey. Men greien er at jeg ikke har spurt noen i det hele tatt. FLOTT! haha


random bilde av meg når jeg spilte kamp for noen uker siden, hehee..



GO COMETS!


(standard, crazy-me)

På fredag var jeg på min første amerikansk football-kamp.
Selv om jeg ikke skjønte alt, så var det kjempe kjekt!
Merket virkelig school-spiriten den dagen, nesten alle på skolen møtte opp i rødt og hvitt, maling i fjeset for å heie på laget vårt!

Før på dagen gikk alle som skulle spille med jerseyen sin, det gjør forresten vi også når vi har fotballkamp det eller vi pynter oss, syns det er så tidig. Er liksom for å vise at vi har en kamp den dagen :)

 

navneopprop


meg og therese



meg, therese og Live



Morten var kicker

Kul popcorn-boks


crazy girls










RANDOM INNLEGG


heeei. jeg har egentlig ingenting å si men bare følte for å skrive siden jeg hadde ekstra tid på dataen og så jaaa. ehhh.
Jeg spiser is btw, Ben&Jerry's, den er sånn superbillig her i forhold til Norge. Bare for å misunne dere liksom?

Noe nytt i Norge?

SOCCER!



vi spilte btw kamp i dag, vår andre kamp. Tror ikke jeg sa vi hadde spilt kamp enda!
Men det gikk hvertfall bedre enn forrige kamp hvor vi tapte 7-0 på, hehe. denne gangen tapte vi 4-1. Men det er så gøy at det ikke gjør noe, hehe :)

Så sto jeg testen (teoritest-bil), åå det var så digg å si til kjørelæreren at jeg sto for han trodde ikke jeg kom til å stå! :) hehe, burn!

Bridge Jumping

Nå tordner det helt viiilt her i Fergus Falls og vi sitter her å nerder oss litt på computeren før vi skal ha dormmøte.


Og her er noen bilder fra gårsdagens lake trip? Vet ikke helt hva det var, var hvertfall superkoselig der!

fine jenter


Den brusen så bare sååå god ut og flasken var så fin, men smakte ikke så godt. Og sofaen!! Like it


hottie girls!

Jeg hoppet btw fra toppen av en bro på den turen og! FY SØREN noe av det skumleste jeg har gjoooort!
Av en eller annen grunn gjøre alle det her.. hele tiden.

Har du Bridge Jumpet før?



80s BOWLING!

I går var vi jentedormen på 80s bowling, så vi kledde oss ut!
åå hvor jeg liker 80-tallet! Det er bare awesome! Alle fargene og ja!
Nettet er supertreigt så blir ikke så mange bilder..




Kamilla hottie


hohooo




ooog hele gjengen!

og dere!! Jeg spiste meg stappmett for 25 kroner hinn dagen, just saying. Alt for billig her.. ehhehee



LYKKEDAG!

OK!
Dette er serriøst lykkedag.. eller vet ikke helt om jeg skal kalle det lykkedag men det er på en måte det!
For i dag fikk vi fotballtrøyer og fikk vite hvilke lag vi kom på, og av alle ting, kom jeg på første laget!
DØNNN! Jeg kan ikke spille fotball, vet ikke hva offside er en gang nesten!

Så klarte jeg å velge drakt nummer 33, (det var ikke lykke) jeg klarer ikke å si three!!!!

Såååå hadde vi kjøretimegreie, og jeg sto testen! WOHOOO!
Har failet på 2 av 4 så måtte stå! Sto med sånn ett poeng da men jeg sto!

Har fått hengt opp litt mer bilder på rommet:





Og så har Rachel og Christina vært kjempe flink til å pynte stuen vår!





og så bildeveggen min ja..



Mangler fortsatt noen av bildene. hehehhehehehee :)


Hele skolen på tur

FY jeg er ute av bloggingen da, suger i å lage overskrifter, haha. Og blogge..

Vi var ved et lake house i går, sånn alle som bor på dormen (?)
Var helt sykt, var maaange lake house ved siden av hverandre og sånn alle hadde store båter og vanngreier og ja, helt viiiiilt!


Alle folka



GALTVORT

Livet her er virkelig amerikansk!
I går hadde vi møte på jentedormen og vi spiste is med brus oppi.
Altså, først fikk vi is oppi en kopp deretter helt vi brus oppå! Haha. Var egentlig ikke så godt men.

Her er skolen btw.


Gangen med rommene


skolen






post"kassen" min :)


Det er plenti av ekkorn her! De er så søte og litt skumle


Nice car






footballfield og new gym


Moa i min campus-genser :)


New Gym

Nå har det vært veldig mye bilder av skolen og rom og sånn, men sånn blir det bare på begynnelsen :) :)




Rommet mitt på dormen

I går kom roomaten min, Rachel. Hun er helt super!
Em sprudlende jente med mye liv i. Hun hadde også med seg en hel haug med ting så rommet ser NOE annerledes ut! Jeg fikk også noen bokser fra Cathrine (som var her i fjor) så nå er rommet vårt sånn nesten overfult.


Rachel på rommet vårt


Bilder jeg har hengt opp, er bare halvveis, hehe. og noen av klærene våre.


Der med brannplakaten skal vi ha guttekollasj :) :) :)


"stuen"


Noen av jentene på fellesarealet.

Det begynte å regne, lyne og tordne på første treningen i dag så vi måtte løpe inn derfor fikk ikke jeg tatt bilder av skolen heller. Den er så gammel og fin, eller sjarmerende!

Og maten er forresten ikke noe ille :)

Ikke guttene heller. hehe





Postadresse i USA



Solveig Karin Pedersen
610 Hillcrest Drive
Fergus Falls, MN 56537







Dere forstår hva jeg mener. hihi.

Jeg skal bli flinkere til å ta bilder!
Og rommet mitt er heeeeelt annerledes nå så dere må se det og.
Men nå skal jeg på trening så, kanskje senere i dag :)

Har du vært i USA?

First Post from Hillcrest and the states

HEEEEY! I'm ALIVE!

Det var en superlang tur, men gikk overraskende greit.
Kan ikke fatte og begripe at jeg nesten var våken i 48 timer i strekk!

Men hvertfall



Her er skolebussen vi ble hentet i


Vi fikk en liten tur på Mall Of America før vi dro (3 timer)


Deilige jenter!


Mitt rom. Bor på suite så er 3 rom pluss gang og bad :) Men ingen av de andre jentene har komt enda. Se den fine rosa puten jeg kjøpte i går!


Utsikten, guttedormen

Så det var litt bilder!
Er så mye stress.. mye å gjøre men er vel bare i begynnelsen.

Snart skal jeg på første fotballtrening, senere er det kjøregreier og ja! :)

Postkort


Jeg sendte postkort til flere av veninnene mine når jeg var i Italia og jeg tror det falt i smak (høres ut som om jeg snakker om mat). Jeg fikk også et kort tilbake! Da ble jeg såå glad! Det er noe med kort/brev/pakker i posten, er så mye mer personlig enn en sms. Jeg håper hvertfall på å få masssse brev/kort/pakker (eheeehe) i posten borte i USA. Hint hint..

NY gutteblogger!!


Jeg som sånn cirka nesten alle andre blogger har nesten baare jente-lesere.
Og er det noe jente-lesere/jenter liker, så er det gutteblogger? Eller?
Jo, det er jo sant. Tror ikke jeg hadde lest bloggen til The Giant feks, hvis ikke han var gutt; en kjekk gutt!






Nå har det seg sånn at Morten som også skal til USA i samme gjeng som jeg skal har fått seg blogg.
Og han er ikke så dum han altså!
Så jenter, besøk bloggen hans, bli fast leser og ikke miiiinst kommenter!

Vær litt snill med han, dere vet.
Er ikke alltid så lett å være ny her på blogg.no :P

www.usoga.blogg.no







Tar du turen innom Morten sin blogg?








Hillcrest!

Folk lurer litt anngående det USA-greiene, og det skjønner jeg..




Begge bildene er tatt av Katrine (trykk på bildene for å komme inn på bloggen hennes) som gikk på Hillcrest året som var. Ja det er bilde av skolen altsåå : )


...for, jeg skal ikke på utveksling til USA som de fleste andre skal.
Skolen jeg går på her i Norge har nemlig et eget opplegg hvor de sender 30 elever (en klasse) til USA vært år.
Disse 30 elevene er fordelt på 2 skoler en i Minnesota og en i Ohio.
I år reiser 28 elever til Minnesota og 2 til Ohio.
 Og jeg var en av de heldige som fikk reise i år, og jeg skal til Minnesota.


Hillcrest som er skolen jeg skal gå på er en internatskole så der skal jeg bo sammen med de 27 andre elevene og ca 150 (?) andre elever som bor på skolen.


Utenom skolen har de masse aktiviteter og sporter.
feks. så skal jeg gå på fotball i begynnelsen av året (sesong 1, sommer), basketball om vinteren (sesong 2) og softball siste delen av året (sesong 3). Det er hvertfall planene.









LOL


2 uker i dag til jeg resier forresten!!


Er dere misunnelig eller?


heheh

Ville dere prøvd ut noen av de sportene?


1 måned igjen

Nå er det en måned til

- jeg flyr over dammen med resten av mine klassekamerater til USA for å gå på skole der et år
- jeg begynner mitt liv som feit amerikaner
- jeg må snakke engelsk 24/7
- jeg skal bo sammen med 100 gutter og jenter
- jeg begynner å spise ute MINST en gang i uken
- jeg skal begynne å handle på ebay sånn nesten hver uke

+




Det blir helt utrolig spennende altså, samtidig som det kommer til å bli helt sinnsykt rart!

Jeg håper virkelig dere vil lese bloggen min når jeg er borte i USA også : )


Ja. Det er en måned til jeg reiser til USA nå folkens!
TIDEN FLYR!

"Nå skal jeg gjøre noe crazy!"



ok. Nå skal jeg gjøre noe crazy!
Det bare slo meg plutselig at jeg ville gjøre det NÅ!


For de som ikke har fått det med seg skal jeg til statene om pittelitt over en måned for å gå på skole der ett år.
Jeg får ha med meg en koffert med 23 kg + håndbaggasje!
Tenk jeg skal være der ett år og det er alt jeg får ha med.. Da er det bare en ting å gjøre.. shopping i billige USA.

Det er dresscode på skolen og dormen (der jeg skal bo), så det er visse ting jeg ikke kan ha med meg. Sånn som feks, denne buksen? Vet ikke, men klærene skal ihvertfall dekke det meste :P






Noen pakketips anyone?
kanskje noen som har vært på utveksling har noe luddig å fortelle meg ? : )

Stuff som venter på meg i USA

Fikk en laaang liste med ting Cathrine har lagt igjen til meg i USA.
Ganske så greit å kjenne noen som har vært der året før, så slipper jeg å stresse med å kjøpe alt mulig viktige ting helt i begynnelsen!



Noe av det som venter på meg
en brann-plakat (fint å bli minnet på hvor dårlig de er), 6 risen grøt pakker (NAM), 5 popcorn pakker (nam), "Hurra for 17.mai" pinn (vet ikke helt hva det er jeg), Disney flispledd (tror jeg.. Disney cruise blanket), mattebok (det trengs jo da), alarmklokke, homecoming stuff (tror det er noe utkledningsgreier.. spennende), engelsk bibel, engelsk ordbok, bilderammer, q-tips (!), walky-talky (hahaa. love it, kommer til å få det gøy med den), brødrister, vitaminer (ikke dumt)
+ masse


Ellers var vi jo på møte i går og jeg hilste på en av mine kommende lærere, SPENNENDE!
Og så fikk vi mye tips av de som nettopp hadde vært der, feks å ta med dongeribukser, for de selger for det meste bukser med sleng. hehe. DET jeg husker på vettu. Tips til dere andre og som reiser ;)

USA-dag

Det har vært en SKIKKELIG USA dag i dag!

Jeg var hos legen i dag for å ta en sånn legesjekk, de skal jo vite ALT den skolen! Og da sjekker jo legen ALT, oh joy! Hater å gå til legen, ikke at jeg gjør det så ofte da men i dag var jeg der i 1,5 time og det tar jo igjen ganske så mange lege timer!

I dag får dere MASSE bilder av meg. hahahaa. Kan ikke hjelpe for det, jeg elsker det, hoho. Alle bildene er helt seriøse!


Jeg spiser fingeren min når jeg er sulten....





skikkelig gjennomtenkt med buksen og smykket.. faktisk også.


Så var alle elevene som hadde vært i USA tilbake på skolen! Litt spennende det altså!
Føler jeg kjenner alle som hadde blogg, heh. Like før jeg sa hei til noen av de. Det er så typisk. Dere vet!!









OG NÅ! Skal jeg på USA-møte med min USA-klasse og USA-klassen som har vært der, lærere og alt, WIHU!!! GLEDER MEG!!! HADE!!

Gammeldagse, absurde regler?


Kjøpte meg en nattkjole i går. Bare syntes den var kjempe søt. For det første var det Hello Kitty og for det andre var den sånn college stil, så den skal jeg ha med til USA, tror jeg.. hvis ikke den er for gjennomsiktig da. høhø, er jo syke regler på den skolen. Visste dere for eksempel at vi helst ikke bør sitte sammen med en av motsatt kjønn på skolebussen eller at vi må ligge i sengen vår akkurat kl 11, hvis vi er så mye som ett minutt eller to for sein får vi straff, vaske lørdagmorgen? Men men, er vel poeng i det. Selv syns jeg det er helt supert at vi har leggetider, da får vi vilt skikkelig ut ;)

Hva syntes du om reglene?


Utvekslingsår-i-USA-forberedelser

Føler USA nærmer seg mer og mer.

I dag bestilte jeg og noen andre togbillett hjem fra Oslo i juni når vi skal bort på den Amerikanske ambasade for å få visum. Jeg føler jeg har hele livet til 4 personer i lommeboken nå siden jeg passer på alle billettene!

Jeg og Pappa var også på passkontoret for å fornye passet mitt.
Det har jo komt sånne nye fancy passfiksemaskiner hvor man får med fingeravtrykk og greier og greier.
Hvis vi ser bortifra en dame som ikke kunne forskjell på høyre og venstre selv etter hun hadde fått vite at hun nettopp hadde brukt høyre hånd var jeg nok den vanskligste kunden. Av en eller annen grunn ble bildene mine så svisjete (jeg bevegde meg) så jeg måtte ta bilde 6 ganger før det funket. I tillegg måtte jeg skrive på nytt også..

og så leverte jeg inn 3 ark på skolen i dag.
Er litt gøy å fylle ut papirer egentlig, føler meg litt special!









Men nå skal jeg se "my sisters keeper" for jeg har engelsk tentamen i morgen :)
personal values..

http://images.starpulse.com/Photos/Previews/My-Sisters-Keeper-02.jpg

BTW! sjekk ut lillesøster Manne sin blogg ved å trykke her, nettopp fikset litt på designet hennes og headeren. hehee

Hvordan ser passbildet ditt ut?
Ser du ut som en fange fra Russland eller ser du ut som deg selv?


(hvis ikke du ser ut som en fange fra Russland da)

I want letters

Så koselig det var da vi var små og hadde brevenner.
Det er en helt annen følese å åpne og lese et brev som noen har brukt tid på å skrive og pynte bare til deg enn å få en kort sms noen har bruk noen sekunder på å trykke inn.
Det er en herlig følelse å få brev, rett og slett.

Håper jeg får noen fine brev fra fine folk når jeg er vekke neste skoleår :) Hint























Bare 4 måneder igjen nå!!


wow wow wooooow! Nå fant jeg nettopp ut at det er AKKURAT 4 måneder til jeg flyr over damen med 27 (?) andre spente elever for å gå på skole i Statene! Tenker på det sånn skikkelig ofte, har til og med begynt å tenke på hva jeg skal ha med meg av klær og ting. Dette blir spennende gitt!


hits